به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام سید احمد زرگر، دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر گفت: مقام معظم رهبری در سال 72 فرمودند همانطور که برای نماز و زکات کارهای در کشور انجام شده باید امر به معروف و نهی از منکر هم در جامعه نهادینه شود. در همان سال جلسه ای با ایشان برگزار شد و آقا تاکید کردند که شما ستاد اجرایی امر به معروف و نهی از منکر نیستید بلکه ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکر هستند.
وی خاطر نشان کرد: این سخنان مقام معظم رهبری کاملا ذهنیت ما را نسبت به این فرضیه الهی تغییر دارد زیرا ما فکر می کردیم که باید کار اجرایی در جامعه انجام دهیم در حالی ایشان تاکید داشتند که تذکر لسانی در جامعه رواج پیدا کند زیرا اگر 10 نفر یک کار بد بگویند بهتر است تا یک نفر. آقا تاکید کردند که اثر زبان از بمب اتم هم بالاتر است و آمریکا را با بمب اتم نمی توان به زانو در آورد اما با زبان می توان.
دبیر کل ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکر اظهارکرد: پس از تاکید مقام معظم رهبری ما کل کشور را در ستاد با توجه به موضوعات مختلف به چهار بخش تقیسم کردیم. معاونت فرهنگی، معاونت ادارات و کارخانجات، معاونت تشکل های مردمی و معاونت سازمان های اجرایی و تمام تلاشمان این بود که در تمامی این بخش ها بحث تذکر لسانی فرهنگ عمومی شود.
وی تاکید کرد: تلاش کردیم که در تمام برنامه ریزی ها در ستاد جایی از ستادها و ارگان ها و مراکز مختلف از قلم نیافتند تا بتوانیم زمینه فرهنگ سازی امر به معروف و نهی از منکر را در تمام جامعه فراهم کنیم و همانطور که آقا فرمودند مردم از کنار یک خوبی به راحتی رد نشوند و از کنار بدی هم بی تفاوت رد نشوند.
حجت الاسلام زرگر گفت: بدون شک امرهم دارای مراحل مختلف، قلبی، لسانی و یدی است. بعضی وقت ها با صورت برگرداندند و اخم کردن و بعضی وقت ها با تذکر دادن این فریضه الهی انجام می شود البته باید گفت که مرحله سوم که برخورد قضایی است ارتباطی با ستاد ندارد و سازمان های اجرایی خودش را دارا است.
دبیر کل ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکر ادامه داد: متاسفانه در سال های قبل وقتی از فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اسم می بردیم، این مسئله به ذهن می آمد که امر به معروف یعنی برخورد.
وی افزود: ما علیرغم این که در نظام اسلامی چندین شهید امر به معروف داریم اما همیشه تاکید داشته ایم که مسئله امر به معروف و نهی از منکر باید به جایی برسیم که موضوعی به نام شهید در امر به معروف نداشته باشیم . این فریضه باید به جایی برسد که جامعه امر به معروف و نهی از منکر را به راحتی بپذیرد و این تنها با فرهنگ سازی انجام می شود زیرا امر کننده به معروف و نهی کننده از منکر باید جوری بحث را مطرح کند که زمینه پذیرش را نیز فراهم کند. جامعه باید بداند چون من شما را دوست دارم و می بینم که دارید به چاه می افتید این کار را انجام می دهم.
حجت الاسلام زرگر اظهار کرد: متاسفانه ما در زمینه فرهنگ سازی امر به معروف و نهی از منکر لطمه های بزرگی خورده ایم زیرا ذهنیت مردم را نسبت به امر به معروف خراب کرده اند . اما با برنامه ریزی هایی که انجام شد سعی کردیم این ذهنیت بد از اذهان مردم پاک شود به طوری که چندی پیش در سطح تهران نظر سنجی هایی انجام شده است که بسیاری از مردم دیگراین موضوع را مانند گذشته حرام نمی داننند و تنها می گویند به خاطر ترس از مشکلات امر به معروف و نهی از منکر نمی کنند و این قدمی به جلو است.
وی خاطر نشان کرد: ما باید هم سطح فرهنگ امر کننده را در جامعه بالا ببریم که درست امر کند و هم سطح فرهنگ کسی که امر و نهی می شود زیرا ممکن است لحظه ای بعد خود این افراد در جایگاه دیگری قرار گیرند.
دبیر کل ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکر گفت: در توضیح المسائل صفحات زیادی به نماز اختصاص یافته اما در مورد امر به معروف اینگونه نیست و علت این است که در طول تاریخ اجازه نداده اند که این فرضیه اجرایی شودو به این دلیل است که اجرای آن در حال حاضر تنها با حمایت نظام امکان پذیر است. این موضوع در حالی است که 12 آیه مستقیم و 300 آیه در مورد امر به معروف و نهی از منکر در قرآن وجود دارد و این نشان دهنده جایگاه بالای امر به معروف و نهی از منکر در اسلام است.
حجت الاسلام زرگر با اشاره به تدوین طرح امر به معروف و نهی از منکر در مجلس تاکید کرد: امر به معروف و نهی از منکر کار دقیق و ظریفی است زیرا تعامل بین انسان ها بسیار دشوار است. اصل هشتم قانون اساسی در مورد امر به معروف و نهی از منکر تاکید می کند واین اصل تاکید دارد که شرایط و چگونگی آن را قانون تعیین می کند .
وی افزود: از همان اول تشکیل ستاد به فکر این بودیم تا امر به معروف و نهی از منکر به صورت قانون شود به همین خاطر صحبت هایی با رئیس مجلس وقت انجام شد که ایشان تاکید داشت که در ابتدا کارهایی انجام تا ذهنیت بد مردم درست شود. پس از مدتی لایحه ای به هیئت دولت ارائه شد که به دلیل عدم اطلاع ما از ارائه این لایجه در نهایت از دستور کار خارج شد.
حجت الاسلام زرگر ادامه داد: در دولت نهم نامه ای به رئیس جمهور داده شده و وی از چگونگی روند اقدامات انجام شده آگاه شد. پس از آن بیش از دو هزار 120 ساعت نفر کار بر روی این لایحه انجام شد اما متاسفانه دو سال و هشت ماه پس از مصوبه هیئت دولت این لایحه معلق ماند که در نهایت ما مجبور شدیم که این موضوع را به صورت طرح و با حمایت 90 نفر از نمایندگان و رئیس مجلس ، به مجلس شورای اسلامی ارائه کنیم.
دبیر کل ستاد احیاء گفت: در حال حاضر این طرح در کمیسیون فرهنگی مجلس نهایی شده و آماده حضور در صحن علنی است اما به دلیل بررسی مسائل مربوط به برنامه توسعه کشور هنوز وارد صحن نشده است. در این لایحه تاکید شده که امر به معروف و نهی از منکر به صورت ستاد فعالیت کند و دیگر به عنوان احیاء مطرح نباشد.
وی خاطر نشان کرد: البته ستاد احیاء امر به معروف برنامه ریزی های خود را در این مدت انجام داده و منتظر ننشسته است. در برخی از شهرستان ها از جمله خمین، اسفراین، اقلید، بهار و خدابنده افرادی آموزش دیده و با حضور در بازار به تذکر لسانی پرداخته اند در ادارات دولتی نیز افراد معتمد آموزش دیده و این کار را به خوبی انجام داده اند.
حجت الاسلام زرگر اظهار کرد: ما در هفته احیاء امر به معروف و نهی از منکر برنامه ریزی های ویژه ای برای گسترش این فریضه در جامعه انجام داده ایم. ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکر تلاش کرده تا با توجه به مناسبت هایی که در هفته نخست محرم وجود داشته نامگذاری هایی انجام دهد که تمامی بخش های جامعه در خصوص امر به معروف و نهی از منکر فعالیت کنند.
دبیر کل ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکر تاکید کرد: بر همین اساس روز اول محرم که همزمان با روز دانشجو و روزاول هفته احیاء امر به معروف است به نام حوزه - دانشگاه - مدارس و تذکر لسانی نام گذاری شده است.
بنا بر گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکر، حجت الاسلام زرگر افزود: روز دوم مساجد-هیات- اصناف - احزاب تذکر لسانی، روز سوم ایثارگران-بسیج- نیروهای مسلح تذکر لسانی، روز چهارم ولایت- وحدت- انتظار تذکر لسانی ، روز پنجم رسانه ملی- مطبوعات- فضای مجازی تذکر لسانی، روز ششم دولت –ادارات- کارمندان تذکر لسانی و روز هفتم به نام خانواده- جوانان- بانوان تذکر لسانی نام گذاری شده است. با توجه به نام گذاری های انجام شده در روزهای مختلف هفته احیاء امر به معروف نشست های مفصلی با مسئولان کشور انجام می شود.
وی تصریح کرد: دیدار با رئیس مجلس شورای اسلامی و رئیس قوه قضائیه، برگزاری همایش بزرگی به حضور نائب رئیس مجلس، برگزاری همایش بانوان و همایش اصناف و تجمع هیئات مذهبی از دیگر برنامه هایی است که در هفته احیاء امر به معروف و نهی از منکر برنامه ریزی شده است.
دبیر کل ستاد احیاء خاطر نشان کرد: تمام تلاش ما در ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکر این است که فریضه ای که در طول تاریخ همواره مظلوم بوده و حتی میتوان گفت که تا 10 -15 سال پیش در نظام اسلامی هم مظلوم بوده احیاء کنیم زیرا امر به معروف و نهی از منکر قلبی و لسانی وظیفه تمامی مردم یک جامعه است.
پایان پیام/
نظر شما