خبرگزاری شبستان//کرمان
امروز(30مرداد) برابر با (21آگوست)سالروز به آتش کشیدن مسجد الاقصی توسط صهیونیست هاست؛ وقتی سخن از "روز جهانی مسجد" می شود ناخودآگاه یک مظلومیت بزرگ توأم با یک جایگاه رفیع و اثربخش در ذهنم تداعی می شود؛ مظلومیت از آن روی که قدس شریف و مسجد الاقصی، نخستین قبله مسلمین جهان سالهای سال در آتش حقد و کینه معاندان می سوزد.
جایگاه رفیع و اثر بخش مسجد هم از آن جهت که از همان زمان که نبی مکرم اسلام، محمد مصطفی(صلی الله علیه وآله و سلم)بلافاصله پس از تشکیل حکومت اسلامی در مدینه منوره در نخستین اقدام خود مسجد قبا را بنا نهاد و از این پس همه امور مسلمین در مسجد رتق و فتق می شد.
مسجد در صدر اسلام کارکردهای متنوعی داشته است؛ از مسائل سیاسی گرفته تا علمی، نظامی و... همه و همه در مسجد به عنوان اصلی ترین پایگاه حکومت نبوی مطرح بوده است؛ به مروز زمان و به دلایلی که در گزارش های بعد به آن خواهیم پرداخت مسجد رفته رفته این کاکردها را از دست داد.
کانونهای مساجد احیاگر کارکردهای حقیقی مسجد
انقلاب اسلامی ایران کارکرد بی بدیلی از مسجد به نمایش گذاشت تا آنجا که این پایگاه های مقدس خاستگاه انقلاب قرار گرفت و مسجد مرکز اصلی شکل گیری فعالیت های انقلابی شد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز نهادها مختلفی متولی امور مساجد کشور شدند؛ برپایی نماز جماعت پرشورتر از گذشته، برگزاری محافل و مراسم مذهبی و دینی، تشکیل جلسات قرآن و دهها فعالیت دیگر بر رونق مساجد افزود.
پس از گذشت قریب 15 سال از انقلاب اسلامی ایران و در حالیکه رهبر فرزانه انقلاب بارها و بارها جامعه را به هوشیاری در برابر تهدیدات فرهنگی دشمن توجه دادند؛ شورای عالی انقلاب فرهنگی در مصوبه 302 خود تأسیس ستادعالی کانون های مساجد را مصوب کرد.
تأسیس ستادعالی کانون های فرهنگی هنری مساجد و به دنبال آن تشکیل کانون های مساجد درسراسر کشور سرفصل تازه ای برای فعالیت های نو و متناسب نیاز جامعه در مساجد شد؛ رشد فزاینده کمی و کیفی این کانون ها در دولت های نهم و دهم چنان شد که رادیو فردا اعلام کرد، "کانون های مساجد" در کنار پایگاه های بسیج و نمازجمعه یکی از سه تهدید مهم برای غرب است.
نفوذ کانون های مساجد در جامعه چنان است که رهبر معظم انقلاب اسلامی در سفر خود به خراسان شمالی بر ضرورت تقویت این پایگاه ها تأکید کردند.
نقش انکار ناپذیر مسجد در ساختن شخصیت کسانی که با آن رفت و آمد دارند بر کسی پوشیده نیست؛ بسیاری از جوانان امروز به برکت حضور در مساجد، مسیر پاک و پاکیزه و موفقیت آمیزی در زندگی طی می کنند.
روز جهانی مسجد و گپ و گفتی با بچه های مسجدی
بتول باغخانی پور، 32 ساله که دارای مدرک مهندسی برق از دانشگاه شیراز و از بچه های مسجد قاسم بن الحسن(ع)خیابان ابوذر جنوبی کرمان است از جمله این جوانان است که حضور و رفت و آمدش به مسجد را از دوران بچگی اش می داند و می گوید: اعتقادم این است که اگر جوان ارتباط با مسجد داشته باشد در روحیه و آرامش او بسیار تأثیر گذار است.
باغخانی پور گفت: همین که در هر شبانه روز حداقل سه نوبت می توان در مسجد حضور یافت و خیلی راحت با خداوند ارتباط برقرار کرد اثرگذار است.
وی داشتن ارتباطات اجتماعی و یافتن دوستانی خوب که دیدن آنان انسان را به یادخدا می اندازد و در عملکرد او اثرگذار است از دیگر فواید و برکات رفت و آمد به مسجد برشمرد.
وی مهمترین نیاز مسجد را داشتن امام جماعت خوب، با حوصله و خوش اخلاق دانست که بتواند ارتباط خوبی با بچه های مسجد داشته و آنان را به کار گروهی تشویق کند.
تربیت مبلغین کارآمد برای مساجد و نجات نسل امروز از ماهواره ها
باغخانی پور خاطرنشان کرد: به نظرم این وظیفه حوزه است تا با تربیت طلاب کارآمد، نسل امروز را از هجمه های فرهنگی ماهواره ها و.. آگاه سازد.
وی افزود: امکانات به روز در مساجد و تقویت مسائل فرهنگی از دیگر مواردی است که خلاً آن در مساجد احساس می شود به گونه ای که عده ای از مأمومین حتی به احکام جماعت هم آشنائی ندارند و لذا باید مساجد در راستای رفع این مسائل فعال تر باشند.
این جوان مسجدی با اشاره به ضرورت ارتباط با مسجد از سنین کودکی و مهم خواندن حضور بچه ها در مساجد به همراه والدینشان، گفت: اگر در کنار هر مسجد مکانی برای حضور بچه ها دیده می شد خیلی خوب بود.
****
بهروز پورجعفری 32 ساله، مسئول اقامه نماز آموزش و پرورش راین و عضو فعال کانون فرهنگی هنری نورالثقلین مسجد جامع، درباره چگونگی رفت و آمدش به مسجد، گفت: علاوه بر لطف خدا، در دوران راهنمایی جلسات قرآنی را برایمان در مسجد برگزار می کردند که مربی این جلسات شیوه جالبی داشت و ما را به مسجد جذب می کرد علاوه بر این داشتن دوستان و همسالانی که با مسجد ارتباط داشتند باعث شد تا منم جزو مسجدی ها شوم.
وی پیوسته به یاد خدا بودن، دوری از محیط های ناپاک، آشنائی با احکام دینی و مسائل سیاسی(از طریق شرکت در نماز جمعه) را از جمله آثار و برکات رفتن به مسجد دانست و افزود: علاوه بر این انسان در مسجد به علم روز دست می یابد چون از بسیاری امور مطلع می شود.
پورجعفری، ایجاد جذابیت در مسجد به ویژه از طریق امام جماعت که حرف اول را در مسجد می زند در انس گرفتن جوانان با مسجد مهم خواند و افزود: نظیف بودن مسجد، ایجاد بوی خوش در آن، فراهم آوردن امکانات سرمایشی و گرمایشی مناسب در آن، گشاده روئی و خوش اخلاقی دست اندرکاران مسجد و... در رغبت جوانان به این مکان مقدس بسیار اثر گذار است.
اجتماعات کم ارتباط با مسجد را با کار اثرگذار فرهنگی به مسجد ملحق کنیم
وی با اشاره به ضرورت کار فرهنگی در مسجد، خاطرنشان کرد: اساساً مسجد باید سرمنشأ فعالیت های فرهنگی باشد تا اهل مسجد با تقویت این مسائل در خود و خانواده هایشان آن را به اجتماعی که هنوز به مسجد ملحق نشده نیز انتقال دهند تا آن افراد و گروه ها هم جذب مسجد شوند.
قاری برجسته قرآن در پایان خواستار توجه بیش از پیش دست اندرکاران امر به مساجد به ویژه به کانون های فرهنگی هنری شد و گفت: اعضای کانون می توانند بازوی خوبی برای امام جماعت مسجد در برگزاری فعالیت های ثمر بخش باشند.
***
هادی حاج خلیلی 27 ساله و مسئول کانون ثامن الحجج مسجد امام رضا، خیابان شهید دستغیب کرمان هم که رفت و آمدش به مسجد را دارای سابقه ای 20 ساله می داند، به تأثیر مسجد در روحیه، فرهنگ، رفتارهای خانوادگی و اجتماعی اشاره کرد و گفت: مسجد بر تمام امور زندگی انسان اثرگذار است.
برکت 20 ساله حضور در مسجد و سالم ماندن از ناهنجاری ها
وی، مصون ماندن از ناهنجاری هایی چون اعتیاد، فساد اخلاقی و رفتاری و به وطور کلی از تهاجم فرهنگی دشمن را نتیجه ارتباط مستمر با مسجد دانست و گفت: بزرگترین اثر ارتباط با مسجد در زندگی من این است که می توانم ادعا کنم جوان سالمی هستم.
حاج خلیلی، احساس آرامش را از دیگر برکات حضور در مسجد دانست و افزود: به قول یکی از بچه های مسجدی، آرامشی که مسجد به انسان می دهد در هیچ جا به انسان نمی دهند.
وی داشتن نیت خالص و جدانشدن از اهل بیت را در پیشبرد کارهای مسجد بسیار مهم خواند و افزود: علت جدانشدن من از مسجد طی این 20 سال این است که نحوه اجرای برنامه های مسجد و افرادی که در مسجد با آنها روبرو می شدم مرا در مسجد ماندگار کرد.
وی این دو مورد به اضافه نوع برگزاری کلاس هایی که در مسجد دایر است را در استمرار ارتباط افراد با مسجد مهم دانست و افزود: گاهی ممکن است هدیه دادن یک عروسک به یک دختر بچه او را در مسجد ماندگار کند.
تبلیغات و فرهنگسازی را در مساجد جدی بگیریم
مدیر مسئول کانون ثامن الحجج با اشاره به نقش تبلیغات در اثرگذاری بسیاری از کارها و اینکه امروز بیشتر کارهای دنیا از طریق تبلیغات رقم می خورد، تأکید کرد: باید در مسجد به روش های مختلف تبلیغ کرد تا نیروها را جذب مسجد کرد و سپس سرمایه گذاری لازم را روی آنان انجام داد.
وی با گلایه از عده ای از مسئولان در خصوص کم توجهی به مساجد و بچه های مسجدی، خواستار توجه بیش از پیش آنان به مسجد شد.
پایان پیام/
نظر شما