فقدان طرح آمایش سرزمین در احداث مساجد در قزوین

خبرگزاری شبستان: مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین گفت: توزیع درستی در احداث مساجد در قزوین صورت نگرفته است و آمایش سرزمینی در ساخت و ساز مسجد وجود ندارد.

حجت الاسلام علی نعمت الهی، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین به مناسبت روز جهانی مسجد در گفتگو با خبرنگار شبستان بیان کرد: مسجد در اندیشه دینی ما جایگاه بسیار رفیعی دارد و نخستین پایگاه اسلام بوده و پیامبر گرامی اسلام زمانی که وارد مدینه شدند نخستین کاری که انجام دادند این بود که بنای مسجد را گذاشتند و در واقع حکومت اسلامی از این مکان اداره و مدیریت می شده است.
 

وی ادامه داد: مسجد از زوایای مختلف در صدر اسلام حائز اهمیت بوده و این اهمیت در طول تاریخ بیشتر نقش خود را نشان داده است به طوری که اگر مظاهر تمدن اسلامی را بنگریم، مسجد در یک قله بوده و رفیع ترین مظهر تمدن اسلامی را باید مساجد موجود در جهان اسلام بدانیم.
 

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین اضافه کرد: مسجد مظهر تام فرهنگ اسلامی است چراکه تبیین، تشریح و تبلیغ معارف دینی در فضای مسجد بوده است و مسجد نیز نقش نرم افزاری و سخت افزاری را در شکل گیری فرهنگ غنی و تمدن اسلامی داشته است.
 

وی عنوان کرد: جایگاه مسجد، جایگاه بسیار رفیعی است و از نظر اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی این جایگاه حائز اهمیت است؛ همچنین مساجد نقاط نورانی در روی زمین هستند و به عنوان خانه خدا یاد می شوند و در واقع از آسمان به این مکان مقدس نور ویژه تابیده می شود و مورد عنایت هستند از همین رو از نظر معنوی، فرهنگی و از هر زاویه ای مساجد جایگاه رفیعی در اندیشه دینی دارند.
 

حجت الاسلام نعمت الهی در ادامه با اشاره به وضعیت مساجد در استان قزوین اظهار کرد: در استان قزوین بیش از یک هزار و 200 مسجد وجود دارد و کمبود ما در این حوزه در ساخت و ساز مسجد نیست بلکه آنچه در مسجد حائز اهمیت است طرح آمایش سرزمینی است، زیرا در برخی نقاط مساجد متعدد و بسیاری داریم که تعداد بالای مساجد موجب شده به نسبت جمعیت آن منطقه، جمعیت بالایی را در این مساجد نداشته باشیم و در برخی نقاط نیز تعداد مساجد پایین است و کمبود مسجد احساس می شود.
 

وی تصریح کرد: بنابراین توزیع درستی در بحث احداث مساجد صورت نگرفته است و آمایش سرزمینی در ساخت و ساز مسجد وجود ندارد از همین رو نیز ما پیشنهاد کردیم که شورای عالی ساخت و ساز مسجد برای نظارت بر احداث مساجد را در استان داشته باشیم که این مسائل را بررسی کنند.
 

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین اعلام کرد: با توجه به سرانه جمعیت، تعداد یک هزار و 200 مسجد در قزوین کم نیست ولی در آمایش سرزمینی ضعیف عمل شده در نتیجه در برخی نقاط تراکم مسجد و برخی نقاط نیز کمبود مسجد وجود دارد برای نمونه روستایی داریم با جمعیت 2 تا 3 هزار نفر پنج تا شش مسجد دارد و از طرفی نیز روستایی داریم با همین میزان جمعیت که یک مسجد دارد که این نشان می دهد دقت در توزیع و نیاز نبوده است.
 

وی تأکید کرد: بنابراین باید کسانی که در حوزه ساخت و ساز مسجد هستند را راهنمایی و تشویق کنیم تا در مناطقی که نیاز به مسجد وجود دارد نسبت به احداث مسجد اقدام کنند.
 

حجت الاسلام نعمت الهی گفت: همچنین میزان فضا و نقشه مسجد نیز مهم است و باید مسجد محله و مسجد جامع تعریف داشته باشد زیرا گاهی دیده می شود در یک روستایی با جمعیت کم مسجد بزرگی احداث شده که متناسب با نیاز آن منطقه نیست، بنابراین باید مساجد رتبه بندی شده و نظارت بر ساخت و ساز مسجد صورت گیرد.
 

پایان پیام/ 

کد خبر 284662

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha