خانه‌ای که کانون عشق و دلدادگی است

خبرگزاری شبستان: مساجد همواره تجلی‌گاه عشق و دلدادگی به خالق هستی و مامن آرامش و آسایش تمامی مسلمانان و خانه‌ای است که درهای آن همواره به سوی همگان گشوده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، در تاریخ آمده است که پیش از اینکه اسلام با تولد پیامبر (ص) ظهور یابد دو مســجد مهم شامل مسجد الا قصی و مسجد الحرام وجود داشتند.


مسجد الاقصی که به دست حضرت سلیمان (ع) ساخته شد و بوسیله دیگر پیامبران تعمیر و تجدید بنا گردید و مسجد الحرام هم یادگار ابراهـــیم (ع) و اســماعیل (ع) بوده که برخی آغاز ساخت آن را به حضرت آدم (ع) نسبت می دهندکه بوسیله ابراهیم (ع) و اسماعیل (ع) تجدید بنا شد.


ولی مسجد قباء اولین مسجدی است که در اسلام ساخته شده و ابن جزی و سمهودی و حلبی و غیر ایشان نیز در آثارشان به این موضوع تصریح کرده اند.


حال که بیش از 1434 سال از هجرت پیامبراکرم (ص) از مکه به مدینه می‌گذرد مساجد زیادی در اقصی نقاط دنیا ساخته شده است.


استان کردستان هم اکنون بر اساس آمار اداره‌کل اوقاف و امورخیریه کردستان دارای 2هزار و چهار مسجد است که از این تعداد 290 مسجد در شهرستان سنندج قرار دارد.


شهرستان سنندج به نسبت جمعیت دارای بیشترین تعداد مساجد جهان است و به همین دلیل به شهر مساجد شهرت یافته است.


مسجد دارالاحسان (مسجد جامع سنندج) براساس کتیبه های موجود، بنای مسجد در سال 1227 هـ. ق توسط امان الله خان اردلان والی کردستان ساخته شده و نخستین مسجدی است که در استان ثبت ملی شده است.


مسجد جامع سنندج در2 اسفندماه سال 1327 هجری شمسی به شماره 375 به عنوان اثر تاریخی مذهبی ملی به ثبت رسیده است.


23 مسجد کردستان ثبت ملی شدند


مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان به خبرنگار شبستان گفت: مساجد برای اینکه ثبت ملی شوند باید دارای شاخصه هایی هم چون خصوصیات و تزئینات و معماری آن و احداث مسجد متعلق به دوره تاریخی هم چون قاجار،زندیه و غیره باشند.


فرهاد میمنت آبادی با اشاره به اینکه تاکنون 850 اثر تاریخی استان در فهرست آثار ملی ثبت شده اند، خاطرنشان کرد: از این تعداد آثار تاریخی 23 اثر مربوط به مساجد است.


وی عنوان کرد: در شهرستان سنندج 17 مسجد، در سقز 5 مسجدو در بیجار نیز یک مسجد تاکنون در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده اند.


وی به میزان اعتبارات اختصاص داده شده برای مرمت مساجد استان اشاره و خاطرنشان کرد: سال گذشته یک ملیارد و 200 میلیون تومان برای مرمت مساجد تاریخی استان اختصاص داده شد.


اکثر مساجد تاریخی استان کردستان مربوط به دوران قاجار،زندیه و پهلوی اول و افشاریه هستند که از جمله مساجد ساخته شده در زمان قاجار مسجد وزیر سنندج، در دوره زندیه مسجد قوله سنندج و مسجد دومناره سقز در دوران افشاریه است.


در رابطه با اهمیت مساجد در قران کریم آیات متعددی بیان شده به طوریکه 28 بار در آیات نورانی کلام الله از آن یاد شده است و پیامبراکرم(ص) نیز همواره بر ساخت مساجد تاکید داشتند.


قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَسَلَّمَ : مَنْ بَنَى مَسْجِدًا بَنَى اللَّهُ لَهُ بَیْتًا فِی الْجَنَّةِ(هر کس مسجدی بسازد خداوند خانه ای در بهشت برای او بنا می کند).


برای غنی ترشدن فعالیت مساجد ، تاسیس کانون‌های فرهنگی هنری از 18 اسفندماه سال 1371 به تصویب شورایعالی انقلاب فرهنگی رسید و دبیرخانه کانون‌های فرهنگی هنری نیز در سال 1373 در استان کردستان تشکیل شد.


در طول این 19 سالی که از تاسیس دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری در کردستان می گذرد اقدامات اساسی در راستای تاسیس کانون و کتابخانه در مساجد استان صورت گرفته است.


300 مسجد کردستان دارای کانون فرهنگی هنری است


مسئول دبیرخانه هیات نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد کردستان به خبرنگار شبستان در سنندج گفت: هم اکنون 300 کانون در سطح مساجد استان وجود دارد که قسمت عمده این کانون ها در روستاهای استان واقع شده اند.


کامل گلباغی عنوان کرد: در بسیاری از کانون های مساجد استان کتابخانه نیز احداث شده و همواره کتاب هایی در موضوعات مختلف به ویژه دینی و مذهبی از سوی اداره کل ارشاد استان به آنها اهدا می شود.


وی با اشاره به اینکه در هر یک از کانون های مساجد استان کلاس های آموزشی و اوقات فراغت هم برگزار می شود، گفت: تابستان امسال هزار و 200 کلاس غنی سازی اوقات فراغت در کانون های مساجد استان تشکیل شده و 25 هزار دانش آموز را در رشته های مختلف به ویژه قرآنی تحت پوشش قرار داده است.


وی به مهم‌ترین فعالیت دبیرخانه هیئت نظارت بر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در استان در حوزه فعالیت‌های قرآنی اشاره کرد و بیان داشت: توزیع و تفسیر دو جلدی و نرم افزار قرآنی، راه‌اندازی حلقه‌های تفسیر قرآن، اجرای طرح 1446 برابر سهمیه امسال برای 40 کلاس از جمله این فعالیت‌هاست.


مسئول دبیرخانه هیات نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد کردستان، اعزام مدرسان قرآنی به مشهد مقدس، برگزاری محافل قرآنی در ایام مختلف، برگزاری طرح نردبان آسمان با موضوع نهج‌البلاغه برای مدرسان قرآنی و برگزاری جلسات تخصصی تجویز قرآن کریم و برپایی نمایشگاه علوم قرآنی را از دیگر فعالیت های قرآنی کانون‌های استان ذکر کرد.


پایان پیام/

کد خبر 284590

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha