به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، آیت الله ناصر مکارم شیرازی مرجع تقلید شیعه، عصر روز گذشته(29 مرداد) در دیدار با جمعی از اساتید دانشگاه علامه طباطبایی در اظهار کرد: اسلامی شدن دانشگاهها را امری ضروری معرفی کرد.
این مرجع عالیقدر تشییع با بیان اینکه نباید برای جوانان ما به لحاظ علمی انفعال ایجاد شود، خاطرنشان کرد: اولین ومهمترین گام برای اسلامی شدن دانشگاه ها پالایش کتب دانشگاهی از فرهنگ بیگانه و انحرافات است.
آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به مساله تفکیک جنسیتی دانشگاه ها، ابراز کرد: وقتی مساله جدا سازی مطرح می شود یکی از مسئولان سابق می گوید از این کار شرمنده هستم و این نهایت غرب زدگی است، در حالی که در آلمان نیز این برنامه را در برخی از دانشگاه ها عملی کردند و از آن راضی هستند و می گویند باعث پیشرفت شده است.
این مفسر برجسته قرآن با بیان این که امیدواریم دانشگاه هایی داشته باشیم که بتواند سرچشمه علوم و دانش ها شود، گفت: امروز کشورهایی که علم بیشتری دارند حرف اول را در دنیا می زنند و ما هم باید کوشیم و در ردیف های اول قرار گیریم.
وی همچنین خواستار تعامل بیشتر حوزههای علمیه ودانشگاهها شد وگفت: این تعامل میتواند آینده علمی انقلاب را تضمین کند، چرا که همین تعامل در سالهای اخیر موجب دستیابی دانشمندان کشور به اکتشافات و اختراعات متعدد شده است بنابراین این تعامل باید بیش از گذشته ادامه پیدا کند.
آیت الله مکارم شیرازی آینده کشور را در دست دانشجویان و طلاب دانست و گفت: حوزه های علمیه و دانشگاه ها شخصیت های آینده را تربیت می کنند و اگر اینها وضع قابل ملاحظه ای داشته باشند آینده انقلاب قابل تضمین است.
وی در ادامه تصریح کرد: با تاسیس دانشگاه علامه طباطبایی کمبودهای مربوط در بحث فلسفه و تفسیر جبران شده و تحول و پیشرفت مناسبی صورت گرفته است.
وی با اشاره به این مطلب که دانشگاه علامه طباطبایی در عرصه علوم انسانی اقدامات شایستهای انجام داد است، گفت: دانشگاه علامه طباطبایی در حوزه علوم انسانی نسبت به سایر دانشگاه های کشور سرآمد است و باید اقدامات تاثیر گذار این دانشگاه در بخش علوم انسانی رسانه ای شود.
این مرجع تقلیدتفکیک جنسیتی صورت گرفته در دانشگاه علامه طباطبایی را اقدامی شایسته مطرح کرد و ابراز کرد: این اقدام مناسب باید اطلاع رسانی بهتر و بیشتری شود تا افراد منفی باف، مایوس و منفعل متنبه شوند و دیگر فشار نیاورند.
وی در ادامه به جایگاه عظیم علم و دانش در اسلام اشاره کرد و افزود: جایگاه علم همواره مورد تاکید است چرا که نخستین آیات کتاب خداوند مبنی بر ضرورت علم عنوان شده است.
آیتالله مکارم شیرازی در ادامه با اشاره به این مطلب که نخستین نعمت پیش ازخلقت انسان علم است و خداوند این مسئله را در سورههای مختلف قرآن مانند سوره مبارکه الرحمن مورد تاکید قرار داده است، تصریح کرد: مسلمانان همواره در زمینه علم پیشگام بودهاند و ما باید به گذشتگان خود در این زمینه تاسی کنیم چرا که زمانی که اروپا قرون وسطی را طی میکرد علمای اسلامی در عرصه علمی میدرخشیدند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی خواستار توجه دانشجویان به سابقه علمی اسلام شد و ابراز داشت: سابقه علمی در دنیا مال مسلمانان است و باید به آن دوران برگردیم.
این مفسر برجسته قرآن با تاکید بر اینکه ما مصرف کنندگان علوم غربی نبوده ایم، اظهار کرد: کتاب قانون بوعلی 300 سال پیش در دانشگاه های اروپا کتاب درسی بود نباید این حالت انفعالی در جوانان ما بوجود آید که خیال کنند غربی ها تولید کننده و ما مصرف کننده هستیم.
این مرجع تقلید در ادامه با طرح این سئوال که وقتی فرهنگ غربی که می گوید مذهب زاییده ترس یا جهل است، در جامعه شناسی جاسازی شده و دانشجو آن را می خواند درباره مذهب چه تفکری پیدا حواهد کرد، گفت:متاسفانه به علوم سابق خود برنگشته ایم و حامل فرهنگ غربی بوده ایم اما باید کاری کنیم که دانشگاه ها اسلامی شوند.
آیت الله مکارم شیرازی باتاکید بر اینکه همه چیز ما از مذهب است، خاطرنشان کرد: سال های طولانی چپی ها و کومونیست ها گفتند مذهب عامل تخریب و افیون توده ها است اما بعد از این که انقلاب شد گفتند ما اینجای مذهب را بررسی نکرده و باید اعتراف کنیم که درباره اسلام اشتباه کرده بودیم.
این مفسر برجسته قرآن با بیان این که اسلام مبدا چنین انقلابی شد که شرق و غرب را عقب زد و استقلال کشور را به معنای حقیقی تامین کرد، ابراز داشت: هر کس در مورد انقلاب ما سخنی بگوید نمی تواند استقلال کشور را انکار کند.
این مرجع تقلید ادامه داد: جنبه عملی یعنی این که نگاه نکنیم که غربی ها و غرب زده ها چه می گویند و چه می پسندند و کاری که درست است را انجام دهیم.
پایان پیام/
نظر شما