حجت الاسلام محمد صالحی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان به مناسب فرا رسیدن روز جهانی مسجد در گفتگویی اختصاصی به خبرنگار شبستان گفت: مسجد با ایجاد آشنایى و پیوند میان مؤمن با نخبگان و صالحان جامعه، بسترى مناسب براى پرورش و تربیت روحى، اجتماعى جوانان فراهم مى کند.
وی با بیان اینکه مسجد با فراخوانى پیوسته مسلمانان به جمع، روح جمع گرایى، انعطاف و نظم پذیرى را در آنان تقویت مى کند، افزود: مسجد معمولاً جایگاه طرح مشکلات و مباحث اجتماعى است و به طور طبیعى، با حضور در چنین مکانى روح تعهد و دردمندى در فرد ایجاد مى شود.
وی با بیان اینکه ابعاد تربیتى مسجد به گونه اى با ابعاد عبادى آن مرتبط است، تصریح کرد: عبادت پرورش دهنده روح و روان آدمى بوده این در حالی است که این نیاز در مسجد و عبادتگاه بهتر و کامل تر تأمین مى شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان اظهار داشت: البته مسجد فقط برای نماز خواندن نیست، بلکه مکان تربیت مسلمانان نیز هست جایی که آنان اداب و احکام زندگی خود را یاد می گیرند تا یک مسلمان واقعی بشوند.
حجت الاسلام صالحی با بیان اینکه مسجد پایگاه عمومى مسلمانان و محل حضور قشرهاى گوناگون است، خاطرنشان کرد: از این رو جایگاه مناسبى براى تعاون اجتماعى مسلمانان و مشارکت آنان در رفع نارسایى هاى اجتماعى می باشد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان گفت: مسجد در جایگاه اصیل خود، یک الگوى ارزش گذارى است، ارزش هاى فراموش شده در مسجد مطرح مى شود.
مساجد جایگاه ائمه اطهار(ع) است
حجت الاسلام احد آزادیخواه، مدیرکل تبلیغات اسلامی همدان نیز گفت: مساجد جایگاه ائمه اطهار(ع) است و باید همواره جایگاه تربیت و تعلیم مردم باشد و آنچه که امروز برای مدیریت مساجد لازم است رساندن سطح مساجد به مسجد طراز اسلامی است.
وی افزود: نگاه به مسجد باید نگاه به مرکز و مقر فرماندهی و قرارگاه برنامه های فرهنگی و مذهبی باشد و تمام نیازمندی های در عرصه توسعه فرهنگی، صدور فرهنگ اسلامی و تبادل و تعاملات فرهنگی بین بلاد اسلامی باید از طریق مسجد عملی شود.
وی با بیان اینکه مساجد تجلی گاه وحدت مسلمین است، تصریح کرد: مساجد، محل گردهمایی مسلمانان و تجلی گاه پرشکوه انسجام و یکپارچگی ملت مسلمان است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی همدان اظهار داشت: مساجد، حافظ سلامت دین و جامعه است و نمایش وحدت و همدلی نمازگزاران، بقای اسلام را تضمین می کنند.
حجت الاسلام احد آزادیخواه بیان داشت: مساجد به عنوان موضوعی کاملا تخصصی و اثربخش و به عنوان حرفه و یک علم تلقی شود و به نوعی همچون مدرسه و دانشگاه جایگاه رشد فکری مردم باشد.
وی ابراز کرد: جوانان، کانون شور و هیجان و سرمایه آینده یک ملت هستند که در برنامه ریزیها و سیاستهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی به توجه ویژهای نیاز دارند که مساجد نیم نگاهی به شرایط زیستی ـ غریزی، ذهنی، روانی، عاطفی، اخلاقی و دگرگونیهای دوران جوانی، ضرورت در پیش گرفتن شیوه صحیح برخورد با جوانان را یادآور میشود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی همدان گفت: مساجد در تربیت صحیح جوانان و به کارگیری نیروها و استعدادهای آنان در پیش رفت آینده کشور بسیار مؤثر است.
وی افزود: مسجد به عنوان پایگاهی دینی است که حضور جوانان در آن، بنیاد دینی جامعه را تقویت میکند، در این بخش با بررسی موانع حضور جوانان در مسجد، راههای جذب جوانان را بررسی میکنیم
پایان پیام/
نظر شما