سید علی اصغر تقوی در گفتگو با خبرنگارشبستان در سمنان، با اشاره به اینکه پیامبر گرامی اسلام(ص) پایه گذار اولین مسجد در صدر اسلام بود، اظهار داشت: حضرت رسول(ص) مکانی را پایه گذاری کرد که علاوه بر عهده دار بودن نقش روحانی و معنوی، کانون فعالیت های اجتماعی و سیاسی مسلمانان نیز به شمار می رود.
وی افزود: در گذشته همه امور مسلمین در ابعاد مختلف، از جمله فعالیت های فرهنگی، عبادی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در مساجد انجام می شد و این فرهنگ امروزه نیز باید نهادینه شود.
تقوی با اشاره به کارکردهای متنوع مساجد گفت: در گذشته تصمیمات مهم سیاسی و اجتماعی جامعه اسلامی در مساجد به اطلاع مردم می رسید و مسایل حیاتی دورانهای گوناگون تاریخ اسلام نیز در مساجد اعلام میشد.
نائب رییس انجمن قرآن و نهج البلاغه شهرستان سمنان با بیان اینکه پیشرفتهای گوناگون و تغییر شیوه زندگی افراد، در تغییر کارکردهای مساجد امروز نقش مستقیم داشته است، تصریح کرد: مسجد در هر زمانی کارکرد ویژه خود را داشته و نمیتوان گفت امروزه، مساجد نقش خاصی در جامعه ندارند، بلکه صحیح تر آن است که بگوییم کارکرد و نقش مسجد دگرگون شده و تغییر پیدا کرده است.
وی بر تبیین و گسترش فرهنگ زیارت و آداب میزبانی، پاسخ به شبهات و سوالات، ارتباط جوانان با مسجد، آشنایی با شیوه های تحقیق و پژوهش و نقش مساجد در بیداری اسلامی تاکید کردوگفت: مساجد در بیداری های اسلامی منطقه و انقلاب های اخیر کشورهای عربی نقش قابل توجهی ایفا کرده اند و با توجه به موضع آنها در استکبارستیزی و مقابله با غرب، در جامعه فعلی نقش بسیار تعیین کننده و تاثیرگذاری دارند.
نایب رییس انجمن قرآن و نهج البلاغه شهرستان سمنان با اشاره به ضرورت عضویت جوانان در هیئت امنای مساجد گفت: یکی از مهمترین راهکارهای جذب جوانان به مساجد خوش رفتاری بزرگان مساجد با نسل جدید و عضویت آنان در هیئت امناء است که متاسفانه متصدیان امر در بسیاری از مساجد از این مسئله حیاتی، غفلت ورزیدهاند.
تقوی تصریح کرد: تجربه نشان داده، جوانان امروز کشور، افرادی خوش فکر و خلاقاند که اگر بسترهای لازم برای حضور بیشتر آنان در مساجد فراهم شود، میتوانند تحولات عظیمی در توسعه و گسترش فرهنگ الهی و دینی در جامعه ایجاد کنند.
وی خاطرنشان کرد: رفتار مسجدیها، تاثیر مستقیمی در رشد حضور قشر جوان جامعه در مسجد دارد بدین معنی که اگر بزرگان مساجد چه مردان و چه زنان، خوش رفتاری با نوجوانان و جوانان را سرلوحه خود قرار دهند و از برخوردهای تند و سلیقهای پرهیز کرده و اجازه دهند نوجوانان و جوانان حضوری فعال در مساجد حتی در اداره این مکان مقدس داشته باشند، شاهد روی آوردن سیل بیشتری از نسل جوان به مسجد خواهیم بود.
وی تصریح کرد: آنچه در طول مبارزات و فعالیت هاى انقلابى روشن گشت، آن است که مساجد تنها جایگاهى هستند که در جوى آکنده از وحدت، اخوت و معنویت، نیروهاى مبارز، مؤمن و شجاع را در خود جاى داده و از این طریق، در جهت بیدارى و آگاهى بخشى به گروه هاى مختلف مردمى، رسالت خویش را عینیت بخشیده است.
نایب رییس انجمن قرآن و نهج البلاغه شهرستان سمنان پیرامون راهکارهای تقویت حضور جوانان در مساجد گفت: به طور قطع اجرای برنامههای گوناگون و متنوع مذهبی، فرهنگی، هنری و حتی ورزشی در مسجد و یا از سوی مسئولان و هیئات امنای مساجد با رویکردی هنرمندانه و به روز، نقش بسزایی در تقویت ارتباط نسل جوان با مسجد دارد.
پایان پیام/
نظر شما