وجود 1813 مسجد در خراسان جنوبی/قدیمی ترین مسجد استان در خضری دشت بیاض

خبرگزاری شبستان: مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی از وجود یک هزار و 813 مسجد در سطح استان خبر داد و گفت: قدیمی ترین مسجد استان در خضری دشت بیاض است.

حجت الاسلام گرایلی در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند اظهار داشت: از مجموع یک میلیارد و 600 میلیون تومان اعتبار مصوب سال 91 برای مساجد تنها 900 میلیون تومان اختصاص یافت.


وی افزود: از این مبلغ 300 میلیون تومان برای مساجد مناطق زلزله زده زیرکوه و 600 میلیون تومان دیگر به مساجد دیگر شهرستان های استان اختصاص یافت.


مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه تنها 18 درصد اعتبارات مساجد استان در سال گذشته اختصاص یافت، اظهار امیدواری کرد: این رقم در سال 92 با توجه به الحاق شهرستان طبس به این استان افزایش داشته باشد.


وی با اشاره به اینکه بیشترین تعداد مساجد استان در شهرستان های بیرجند، درمیان و خوسف (به دلیل وجود یک نمایندگی) با 580 مسجد وجود دارد، افزود: طبس نیز با دارا بودن 269 مسجد در رتبه دوم قرار دارد.


حجت الاسلام گرایلی خاطرنشان کرد: به دلیل چندگانگی مدیریت مساجد؛ هنوز آمار دقیق و واحدی از تعداد مساجد وجود ندارد و هر مجموعه خود آمار مساجد استان را بدست آورده است.


وی با اظهار تاسف از اینکه مهمترین سنگر فرهنگی کشور یعنی مساجد یک متولی واحد ندارد، گفت: این چندگانگی آمار مساجد خراسان جنوبی شاید به دلیل این باشد که برخی از روستاهایی که حسینیه دارند ولی از نعمت مسجد بی بهره هستند؛ حسینیه به نام مسجد در سامانه ثبت شده است.


مدیرکل اوقاف خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه این اداره کل برای ثبتِ نام یک مسجد باید 16 صفحه را پر کند، بیان کرد: برای برقراری بیمه خادمان مساجد؛ باید اطلاعات کامل مساجد در سامانه ثبت شود بنابراین اطلاعات تکراری مساجد حذف می شود.


وی یادآور شد: جدیداً برای هماهنگی بیشتر بین نهادهای مرتبط با امور مساجد بین اداره کل اوقاف و مرکز رسیدگی به امور مساجد تدابیری اتخاذ شده است.


پایان پیام/

کد خبر 284205

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha