به گزارشخبرگزاری شبستان ،بهاالدین خرمشاهی در نشست نقد و بررسی کتاب «طنز و تراژدی»،(اثر خود نویسنده) می باشد با اشاره به مقاله و سخنانی که موسوی گرمارودی و کامران فانی در نشست نقد و بررسی کتاب "طنز و تراژدی" اش ارائه کردند، گفت: دوست دارم این مقاله ها و سخنان را در سر فصل چاپ بعدی کتابم بیاورم و از آنها استفاده کنم تا فایده اش تام شود.
وی ضمن ابراز خوشحالی از این که کامران فانی و موسوی گرمارودی در نشست نقد و بررسی اثرش حضور داشته اند، گفت: «ما را بدین کتاب ضعیف این گمان نبود» که دو تن از بزرگان این سرزمین درباره این اثر سخن بگویند و البته موضوع کتاب قابل بحث است.
این پژوهشگر و محقق گفت: طنز آمد و نیامد دارد، اگر کسی بنشیند و تلاش کند که طنز بنویسد اثرش تبدیل به تراژدی می شود. باید حالتان خوب باشد و حال خوب خودش طنز را می آورد. اگر چه آثار با فهوای فلسفی و بسیار فرهنگی در تاریخ ادبیات جهان پدید آمده است.
وی با بیان این که رابطه ای متناقض بین طنز و تراژدی پیدا کرده است، عنوان کرد: دیدم که همه می گویند تراژدی با اشک و اندوه و بر باد رفتن حق همراه است و طنز هم با کمدی رابطه دارد و در واقع کمدی نوعی طنز اجرایی است و این که این ها رابطه داشته باشند مهم است. مثال این موضوع شعر فرا نوی اکبر اکسیر است که من به او می گویم "اکسیر اکبر!"
طنز و تراژدی می تواند در یک بیت بیان شود
خرمشاهی با اشاره به این که طنز و تراژدی می تواند در یک بیت بیان شود، گفت: سعدی در بیتی می گوید «شخصی همه شب بر سر بیمار گریست / چون صبح شد او بمرد و بیمار بزیست». طنز و تراژدی در زندگی همه مردم وجود دارد و تنها میزان طنز و تراژدی آن متفاوت است.
وی در پایان چند مورد از طنز و تراژدی هایی که در زندگی شخصی اش رخ داده بود را برای حضار بیان کرد و همچنین از مهدی فرج الهی دبیر، مجری و کارشناس برنامه های "دگر خند" و همچنین از حوزه هنری برای برگزاری نشست جدی طنز تشکر و قدردانی کرد.
پایان پیام/
نظر شما