به گزارش خبرگزاری شبستان، چهل و چهار سال پیش در چنین روزی مصادف با 21 اوت سال 1969 (30 مرداد 1348) دنیس مایکل روهان شهروند استرالیایی یهودی با گذشت دو سال از اشغالگری قدس، مسجدالاقصی را به آتش کشید که این اقدام وی با بازتابهای مختلف جهانی رو به رو شد.
با افشا شدن اقدام این یهودی استرالیایی، رژیم صهیونیستی مجبور به دستگیری روهان شد و پس از یک محاکمه نمایشی وی را آزاد کرد.
ماجرای آتش سوزی مسجدالاقصی
بر اثر این آتش سوزی دست کم 200 متر مربع از سقف مسجد به طور کامل ویران شد و گنبد مسجد در پنج نقطه سوخت و اسباب، دیوارها و یک منبر قدیمی که قدمتی 800 ساله داشت و نور الدین زنکی آن را ساخته بود و صلاح الدین بر روی آن خطبه ایراد می کرد، طعمه حریق شد.
زبانه آتش به قدری زیاد بود که مسجد عمروبن خطاب، محراب زکریا، مقام الاربعین، سه رواق ممتد از جنوب به شمال با ستون ها و ایوان ها و تزئینات سقفی بر سطح مسجد فرو ریخت و فرش و تابلوها و قرآنها در آتش سوخت و 48 پنجره ساخته شده از شیشه رنگی و گچ شکست و سوخت.
همچنین سوره اسراء که با کاشی های معرق و تذهیب شده نوشته شده بود و از بالای محراب به سوی شرق امتداد داشت و بسیاری از تزئینات و آیات قرآنی طی این آتشسوزی از بین رفت، به این ترتیب به مسجدالاقصی خسارت بسیاری وارد شد.
آتش سوزی مسجدالاقصی یکی از زشت ترین تجاوزات در حق مسجدالاقصی بود که در ادامه آن با وجود محکومیتهای بین المللی این رژیم همچنان به اقدامات شوم خود ادامه می دهد تا آثار عربی و اسلامی را محو کند.
با وجود آنکه دلایل و شواهد حاکی از شراکت صهیونیستها در آتش سوزی مسجدالاقصی بوده است، ولی این رژیم اقدام به تحقیق نکرد و فقط به عنوان اینکه این فرد دیوانه بوده است، پرونده را مسدود اعلام کرد.
تشکیل سازمان کنفرانس اسلامی
مسلمانان جهان که همراه با دیگر اقدامات صهیونیستی از جمله جنگ 6روزه ژوئن 1967 (خرداد 1346) به خشم آمده بودند، دست به تظاهرات زدند و در کنار برپایی تظاهرات، در سوم مهر 1348 مسلمانان دور هم جمع شدند و سازمان کنفرانس اسلامی را تشکیل دادند و می توان گفت که یکی از دلایل شکل گیری این سازمان آتش سوزی مسجدالاقصی بوده است.
بازسازی مسجدالاقصی پس از آتش سوزی
از دیگر اقدامات صورت گرفته ناشی از آتش سوزی مسجدالاقصی، کادر مهندسی و فنی از اردن کمیته ای را برای بازسازی تشکیل دادند و این بازسازی تا چند سال یعنی از سال 1969 تا 1982 میلادی به طول انجامید.
در جریان بازسازی برخی بخش های مسجد از نو بنا شد و برخی بازسازی شد که از جمله آن ساختن دیوارها و ستون هایی به جای دیوارها و ستون های سوخته شده، ساختن کف بتنی، ساختن سقف بتنی جدید به جای سقف سوخته شده، ساختن ایوانهایی با سنگهای سفید و سرخ، ساختن دیوار مسجد عمر و سقف آن، ساختن دیواری جدید برای مقامالاربعین، ساختن دیوار محراب زکریا، ساختن 48 پنجره از گچ و نصب شیشه رنگی برای آنها، ساختن دو ستون مرمری که گنبد بر آنها سوار است، ساختن پوشش مرمری داخلی، برقرسانی به داخلف سنگفرش کردن تمام قسمتهای به آتش کشیده شده، مرمت چوب و تزئینات گنبد چوبی داخلی به کمک مؤسسه ایتالیایی (ایکرم)، تهیه طرحهای جدید برای ساختن منبر صلاحالدین و تهیه و بازسازی کتابت سوره اسراء با کاشی های معرق است.
با گذشت چهل و چهار سال از ماجرای آتش سوزی مسجدالاقصی، رژیم صهیونیستی نه تنها دست از اقدامات شوم خود بر نداشته بلکه پس از آن اقدام به حفاری در زیر مسجدالاقصی کرده است که این اقدام پایه های مسجدالاقصی را متزلزل کرده است و حملات آنها همچنان ادامه دارد و مقامات فلسطینی بارها نسبت به این اقدامات هشدار داده اند.
پایان پیام/
نظر شما