به گزارش خبرنگار شبستان، محمد حسینی، مدیر کل امور بین المللی مدیریت بحران ، در نشست خبری روز جهانی انساندوستی گفت: کشور ما یک کشور حادثهخیز است و تاکنون با حوادث طبیعی ناگوار و فراوانی مواجه بوده است.
وی با بیان اینکه مردم ایران انصافا یک ملت بینظیر در زمینه کمکهای انساندوستانه هستند، اظهار کرد: بنده در زمان زلزله بم یک خبرنگار بودم و از اینکه هموطنان با شوق و از صمیم قلب کمکهای خود را به آسیبدیدگان هدیه میکردند، تعجب کرده بودم.
حسینی با اشاره به اینکه مردم ما در کمکهای بشردوستانه جهانی نیز عملکرد خوبی را از خود نشان دادند، تصریح کرد: مردم ایران در حوزه کمک های انسان دوستانه و در زمینه ملی و بین المللی به صورت منحصر به فرد عمل کردند و در همه جا حضور موثر و فعال داشته اند و همواره کمک های ارسالی مردم نوعدوست ایرانی از طریق سازمان جمعیت هلال احمر و کمیته امداد خمینی به کشورهای مختلف ارسال شده است.
وی با طرح این سوال که امروز دنیا به چه چیزی نیاز دارد، خاطرنشان کرد: چند سالی است که ما در مدیریت بحران کشورمان بر روی این موضوع کار میکنیم . واقعا ما بایستی در کمکهای بشردوستانه به یک همافزایی دست یابیم که لازمه رسیدن به این همافزایی تشخیص مسیر درست و اتخاذ تصمیمات صحیح و لازم در این راستا میباشد.
وی گفت: امروزه ما باید یک نگاه پیشگیرانه را در مدیریت بحران جاری کنیم .رسیدن به هم افزایی و قرار دادن نگاه پیشگیرانه در فعالیت های بحران که گامی مغفول مانده مهم ترین نیاز دنیای امروز است.
حسینی ادامه داد: برای نجات جان بشر بایستی برنامهریزیها و تصمیمات درست اتخاذ شود و افراد از صمیم قلب در این حوزه فعالیت کنند.
مدیر کل امور بین المللی تصریح کرد: متأسفانه بیشتر ساختارها و سازمانهایی که در راستای مقابله و پیشگیری از حوادث به وجود میآیند دقیقا بعد از وقوع حوادث ایجاد میشوند مثلا در کشور ما مدیریت بحران زاییده حادثه تلخ زلزله بم است ولی ما نباید منتظر بمانیم که حادثه جدیدی رخ دهد و سپس یک ساختار جدیدی را برای پیشگیری از حوادث تأسیس کنیم.
حسینی افزود: بهترین کار برای نجات بشر پیشگیری از وقوع حوادث است که با نگاه پیشگیرانه می توان به کاهش آمارهای خسارت ناشی از حوادث دامن زد.
وی با بیان اینکه ما باید با نگاه پیشگیرانه فاصلهها را در میان کشورهای جهان از میان ببریم، افزود: در زمان وقوع حوادث حتی کشورهای متخاصم که از لحاظ دیپلماسی و سیاسی با یکدیگر مشکل دارند به کمک یکدیگر میپردازند. سوال این است حالا که ما به این نتیجه رسیدیم که در حوزه مدیریت بحران باید پیشگیری کنیم چرا در این حوزه همکاریها میان کشورها قوت نمیگیرد و چرا ما هنوز در زمینه تکنولوژی که باید در همه کشورهای جهان برای پیشگیری از حوادث و بلایای طبیعی داشته باشیم، فاصله وجود دارد.
شایان ذکر است، نشست روز جهانی انساندوستی امروز 28 مرداد در سالن کنفرانس ساختمان بینالملل برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما