امام مسجد یا امام جماعت مسجد

خبرگزاری شبستان: کتاب «امام مسجد یا امام جماعت مسجد» اثر محمد علی موظف رستمی در تلاش است تا بتواند کاربرد واژه امام مسجد را به عنوان پاسخگویی مناسب برای این جایگاه رفیع به خواننده معرفی کند...

به گزارش خبرگزاری شبستان، کتاب «امام مسجد یا امام جماعت مسجد»، نگاهی دقیق تر به عبارت های امام مسجد و امام جماعت مسجد، کاربرد صحیح این دو واژه و چرایی آن است؛ این کتاب که در قطع جیبی و در صد و یازده صفحه توسط انتشارات پرهیب و به قلم محمد علی موظف رستمی از کارشناسان حوزه مسجد به چاپ رسیده درصدد است با توجه به مفهوم محدود و برداشت معدودی که از این دو ترکیب به ذهن متبادر می شود، به کار گیری کلماتی بهتر و رساتر که دربرگیرنده تمامی فعالیت های مساجد بوده و جامعیت لازم را داشته باشد و بتواند به طور کلی کارکردهای بسیار متنوع و متکثر در سطح مساجد را به خوبی پوشش دهد به خواننده پیشنهاد دهد.

 

کتاب «امام مسجد یا امام جماعت مسجد» به عنوان آخرین اثر چاپ شده از این نویسنده و مولف در حوزه مسجد، در سه فصل کلی می کوشد ابتدا تعاریف لغوی و اصطلاحی را در باب دو عبارت ذکر شده به دست دهد؛ سپس در فصل اول سعی دارد با شرحی مختصر اما جامع به تبیین تعاریف و ویژگی های امام، مسجد، مدیریت مسجد و واژه جماعت بپردازد.

 

در فصل دوم این کتاب با عنوان اهم اهداف و دلایل کاربرد، نویسنده با قائل شدن جایگاهی ویژه برای امام مسجد به عنوان هادی و رهبر، مبلغ و سخنران امور دینی، مشاور برای رسیدگی به مشکلات خانوادگی و محلی، پاسخگوی احکام و شبهات و ... کارکردهای متنوع مسجد را مورد بررسی قرار می دهد، سپس با ذکر روایات وارده در این ارتباط، به توضیح و شرح برخورداری واژه امام از جامعیت لازم می پردازد.

 

موظف رستمی در فصل پایانی کتاب با ارائه چند نتیجه گیری از مباحث مطرح شده در کتاب، سه پیشنهاد کارآمد و اساسی را برای دست اندرکاران امور مساجد مطرح می کند؛ در واقع وی در این کتاب در پی این است که تحقیقی علمی و تاریخی در باب مسائل مطرح شده انجام دهد و با استخراج مستندات آموزه های دینی و روایات وارده از سوی پیامبر گرامی اسلام(ص) و ائمه معصومین، مجموعه ای در اختیار عموم علاقمندان برای تفحص بیشتر و تحقیقات کامل تر قرار دهد.

 

در بخشی از این کتاب می خوانیم: «به نظر می رسد که عنوان امام مسجد یکی از عباراتی است که ظرفیت بالایی دارد که متناظر با جایگاه مقدس مساجد است. این عبارت از حیث منزلت و جایگاه و نیز شان رفیع اش، محور و استوانه اصلی مسجد است. کاربرد این واژه در امر هدایت اهالی مسجد آن چنان که برای آن متصور است می تواند پاسخگویی مناسب و واقعی نسبت به این جایگاه باشد...»
پایان پیام/

 

کد خبر 283555

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha