هنر ترمه بافی از هنرهای سنتی ایران/ احیای هنرهای بومی ضروری است

خبرگزاری شبستان:معاون هنرهای سنتی و صنایع دستی استان اصفهان گفت:هنر ترمه بافی از هنرهای سنتی ایران است و احیای آن ضروری است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، احمد ادیب، معاون هنرهای سنتی و صنایع دستی استان اصفهان گفت: هنر ترمه بافی از هنرهای سنتی ایران است که در دوران اسلامی شکوفا شده و همزمان با رونق و شکوفایی سایر منسوجات از جمله زربفت و مخمل در دوره صفویه تکامل یافت.

 

به گفته وی، هنر ترمه بافی از هنرهای بومی شهرهای یزد، کرمان و اصفهان است و در حال حاضر دو استاد کار و هنرمند ترمه باف در استان اصفهان وجود دارد.

 

ادیب به راه اندازی کارگاه حفظ و احیا ترمه بافی در خانه نساجی واقع در خانه تاریخی شیخ السلام اشاره داشت و گفت:  این کارگاه در راستای برنامه های توسعه و ترویج صنایع دستی و هنرهای سنتی و به منظور حفظ و احیای هنرهای بومی و اصیل منسوخ شده و در حال فراموشی راه اندازی شد.

 

ادیب افزود: راه اندازی کارگاه ترمه بافی اصفهان در ادامه فعالیت های معاونت هنرهای سنتی و صنایع دستی اصفهان در خانه نساجی که به عنوان محلی برای برپایی مجموعه کارگاه های آموزشی و پژوهشی و سایر فعالیت های مرتبط با صنایع نساجی سنتی است، صورت گرفت.

 

وی اظهار داشت : اولین کارگاه ترمه بافی با کمک و همکاری هنرمندان جوان و همچنین پیشکسوتان نساجی اصفهان و کاشان راه اندازی شد.

 

به گزارش اداره روابط عمومی و امور فرهنگی استان اصفهان،وی به مجموعه کارگاه های نساجی در خانه تاریخی شیخ الاسلام اشاره کرد و افزود: درحال حاضر در خانه نساجی شیخ الاسلام کارگاه های زری بافی، گلابتون دوزی و ترمه بافی به صورت فعال توسط استادکاران و هنرمندان نساجی به حفظ و احیاء هنرهای مذکور می پردازند.

 

وی افزود : در کنار این کارگاه ها تعدادی از کارگاه های نمادین در رشته های شعر بافی، مخمل بافی، کار بافی، عبابافی، رنگرزی سنتی، حلاجی و نخ ریسی در معرض دید عموم قرار گرفته است.

 

پایان پیام/

کد خبر 283477

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha