ترجمه کتاب روابط ادبی ایران و تاتارستان به زبان فارسی

کتاب «روابط ادبی ایران و تاتارستان» ( قرن 10 تا اوایل قرن 20) نوشته «سلیم گیلیازوتدین اف»شرقشناس تاتارستان در 236 صفحه به زبان فارسی ترجمه و منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان ، کتاب"روابط ادبی ایران و تاتارستان ( قرن 10 تا اوایل قرن 20) نوشته "سلیم گیلیازوتدین اف" شرقشناس تاتارستان و با ترجمه "زهرا محمدی" عضوهیات علمی دانشگاه تهران از سوی نمایندگی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قازان منتشرشد.


ارتباطات فرهنگی ملت تاتار با ایران؛ تاریخ نگاری بررسی روابط میان ادبیات فارسی و تاتاری ؛ فهرست نسخ خطی تاتاری به زبان فارسی ؛ راه ها و اشکال اصلی روابط ادبی ایران و تاتارستان؛ نویسندگان فارسی زبان قرون وسطی که آثاری در باره بولغار دارند؛ آثار اوتیس ایمیانی و ارتباط آن با ادبیات فارسی؛ ترجمه از زبان فارسی به تاتاری یکی از اشکال ارتباطی بین ادبیات ایران و تاتارستان ؛ آثارفارسی روشنفکران تاتار در قرون 18 تا 20 ؛ نامه های شهاب الدین مرجانی؛ آثار ادیبان تاتار در قرن 20 ؛ تاریخ گردآوری و بررسی نسخ خطی تاتاری به زبان فارسی ؛ از جمله مطالب و موضوعات این کتاب بشمار می روند.

 

 تدریس درس "الهیات اسلامی" و "اخلاقیات اسلامی" در دانشگاه فورابه سیرالئون
با تصویب رسمی مقامات دانشگاه فورابه سیرالئون برای اولین بار درس "الهیات اسلامی و مقدمه ای بر اسلام" و "اخلاقیات اسلامی در جوامع معاصر" را برعهده نمایندگی فرهنگی کشورمان نهادند.


 رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران علاوه بر تدریس دو ماده درسی " ایران شناسی " برای دانشجویان سال دوم و سوم و درس " شناخت اسلام " برای دانشجویان سال چهارم آخر دانشکده فلسفه و مطالعات ادیان الهی دانشگاه فورابه طی سال های گذشته ، در یک اقدام جدید برای اولین بار در تاریخ دانشگاه سیرالئون مقامات دانشگاه فورابه با تصویب رسمی مسئولیت تدریس و تهیه منابع درسی دو ماده درسی جدید چهار واحدی را برای چهل دانشجوی سال دوم این دانشکده تحت عناوین " الهیات اسلامی و مقدمه ای بر اسلام - Islamic Theology and Introduction to Islam " . و " اخلاقیات اسلامی در جوامع معاصر - Islamic ethics in Contemporary Societies " .را در ترم دوم سال تحصیلی جاری رسما به عهده این نمایندگی نهادند .


این دو درس برای اولین بار در تاریخ یکصد و نود و پنج ساله دانشگاه فورابه ارائه می گردد و سوالات امتحانی دو درس فوق الذکر توسط این نمایندگی طرح و در اختیار دانشکده فوق الذکر قرار گرفت.


"محمد رضا قزلسفلی" رایزن فرهنگی کشورمان در مقدمه درس "الهیات اسلامی" با بیان اینکه اسلام دینی کامل ، جامع ، غنی و دارای فرهنگ و تمدن عالی می باشد، گفت: هدف مهم قرآن هدایت وتربیت انسان ها و تشکیل جامعه ای بر اساس عدالت و قسط می باشد .


وی اظهار داشت: شناخت حقیقت اسلام ، قرآن ، سیره علمی ، فرهنگی ، اجتماعی ، سیاسی واقتصادی پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار (ع) و کاربرد آن ها تنها راه سعادت و نجات بحران های موجود در دنیا می باشد.


در طول ترم دوم سال تحصیلی در درس "الهیات اسلامی" موضوعاتی از جمله: "مباحث اعتقادی" ، "تعریف لغوی و اصطلاحی اسلام " ، "اصول دین ؛ توحید و ابعاد آن"، "فروع دین به عنوان راه های عملیاتی نمودن اصول دین" و "تشریح پایه های اساسی اسلام" برای دانشجویان سال دوم دانشکده فلسفه و مطالعات ادیان الهی دانشگاه یکصد و نود ساله فورابه تدریس شد.


در درس "الهیات اسلامی" همچنین مباحث تاریخی از جمله: آغاز بعثت ، دو نزول برای قرآن ، حوادث مهم بعثت؛ شعار بعثت ، هجرت ، علل گسترش اسلام در مدینه، وقایع پس از رحلت ، دلائل روشن رهبری آینده در سیره پیامبر(ص) آیات وروایات فراوانی در افضلیت وبرتری ونصب علی(ع) به امامت ، رحلت حضرت محمد (ص) و حوادث بعد از آن ، دوره خلفا ، پنج سال حکومت حضرت علی (ع) و عدالت ، اوضاع سیاسى، اجتماعى ، شهادت ، خلافت امام حسن (ع) ، دوره بنى‏امیه، دلائل نقلی و عقلی تعیین امام معصوم (ع) بعد از رحلت پیامبر اکرم (ص) برای رهبری امت اسلامی از سوی خداوند متعال ، انتظار و وظایف منتظرین ، وجه اشتراک مسیحیان در اصل انتظار برای ظهور منجی موعود و استقرار حکومت عدل جهانی توسط امام عصر حضرت مهدی موعود (عج) تدریس شد.


در درس "اخلاقیات اسلامی" از مهمترین موضوعاتی تدریس شده توسط رایزنی فرهنگی کشورمان به می توان به: مکارم اخلاقی ، آزادی معنوی در اسلام ، جایگاه انسان کامل در اسلام ، تکامل عرفانی انسان در قرآن ، خود شناسی ، معرفت نفس ، معیارتشخیص نیازهای واقعی انسان ازنیازهای کاذب از دیدگاه اسلام ، سیر تکوین انسان مداری در فلسفه غرب ، کرامت انسان وآزادی در قرآن ، انسان وتربیت ازمنظر اسلام ، کرامت انسان در اندیشه امام علی(ع) ، کرامت زن در قرآن مجید ، راه های مبارزه با نفس ، رابطه دین و عقل ، ایمان وآثار آن ، ایمان وفضایل اخلاقی ، مکارم اخلاق ، معنای زندگی ، نقش اخلاق در نظام سیاسی اسلام ، مفاهیم نفس اماره، لوامه ومطمئنه ، تعریف حقیقت انسان ، تهذیب نفس، مقایسه ای تطبیقی ایمان در اسلام و غرب، تقوی و مفهوم آن ، توکل به خدا صبر و پایداری و ... . اشاره کرد.


لازم به ذکر است که برای اولین بار در طول تاریخ یکصد و نود و پنج ساله دانشگاه فورابه که در تسلط مسیحیت بوده است درس الهیات اسلامی به این شیوه تدریس می شود.


مقامات دانشگاه فورابه و رئیس دانشکده فلسفه و مطالعات ادیان الهی و همچنین دانشجویان از همکاری رایزنی فرهنگی در تدریس این درس که برای اولین بار در تاریخ دانشگاه صورت می گیرد ، تقدیر و تشکر به عمل آوردند.

 

 تشرّف یک جوان آلمانی به دین مبین اسلام در هند
"ماتیاس کریشنر" تبعه آلمان و ساکن هند در محل خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی با انتخاب اسم "امیر علی" به دین مبین اسلام مشرف شد.


مراسم تشرّف ماتیاس کریشنر(امیرعلی) تبعه آلمان و ساکن هند در فضای معنوی خاصی در محل خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی برگزار شد.


وی در این مراسم با آمادگی قبلی و طرح برخی پرسش ها و دریافت توضیحات لازم، با اقرار به حقانیت مذهب تشیع، شهادتین را بر زبان جاری ساخته و به دین مبین اسلام گروید.


در این مراسم "حسنخانی" وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ایران با اشاره به نتایج انسان ساز تفکر توحیدی در دین مبین اسلام، اعتقاد به نبوت و امامت و ولایت حضرت علی(ع) و سایر ائمه معصومینِ بعد از ایشان را امتداد ولایت الهی دانسته و افزود: از این نظر اسلام ناب محمدی(ص) کاملترین و آخرین نسخه برای سعادت توأمان دین و دنیای انسان محسوب می گردد.


به گزارش اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجت الاسلام "ناصری" امام جماعت مسجد ایرانیان بمبئی نیز توضیحات لازم در ارتباط با اصول دین و معنی و مفاد شهادتین برای وی ارائه کرد.


در خاتمه وابسته فرهنگی کشورمان با اهداء یک جلد قرآن کریم با ترجمه انگلیسی تشرف به دین اسلام و مذهب شیعه اثناعشری را به وی تبریک گفت.

پایان پیام/

 

کد خبر 283442

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha