کشت زیتون در 7 هزار  هکتار از  باغات قزوین

خبرگزاری شبستان: معاون مدیریت صنایع تبدیلی و تکمیلی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: استان قزوین یکی از مناطق زیتون خیز کشور است به طوری که 7 هزار هکتار از باغات استان به کشت زیتون اختصاص یافته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، آبرادات مصلایی، معاون مدیریت صنایع تبدیلی و تکمیلی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، ظهر امروز(27 مرداد) در نخستین کارگاه ملی آموزشی ارزیابی حسی زیتون کنسروی که در سالن اجتماعات باغستان قزوین برگزار شد، بیان کرد: کارگاه دو روزه ارزیابی حسی زیتون کنسروی، شمه ای از بحث ارزیابی است به این معنا که برای راه اندازی سیستم ارزیابی نیاز به ارزیاب های خاصی وجود دارد.


وی ادامه داد: در این کارگاه به مواردی نظیر شاخص های استاندارد و تعاریفی که در این خصوص وجود دارد، اشاره می شود که مقدمه ای برای عملیات ارزیابی است که در بخش نخست آن به وضعیت زیتون و فرآوری آن، فلسفه ارزیابی حسی کنسرو، یافتن معایب این محصول و غیره پرداخته می شود.


معاون مدیریت صنایع تبدیلی و تکمیلی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین افزود: تصمیم بر این است که زیتون کنسروی نیز مانند روغن ریتون ارزیابی و درجه بندی شده و قیمت گذاری این محصول نیز در سطح بازار ملی و بین المللی براساس همین درجه بندی صورت گیرد.


وی عنوان کرد: براساس آمار منتشر شده کشور ایران در سطح زیر کشت محصول زیتون رتبه بیست و سوم را در میان کشورهای زیتون خیز جهان دارد به طوری که در سال 2005 محصول زیتون این کشور 61 هزار و 300 تن بوده که در سال 2010 به دلیل سرما و یخبندان بی سابقه این عدد به 36 هزار و 300 تن رسیده است.


مصلایی تصریح کرد: به طور تقریبی در بیشتر کشورهای دنیا نسبت میزان تولید و مصرف روغن زیتون بیش از تولید و مصرف کنسروی این محصول است اما این موضوع در کشور ما نسبت عکس دارد به طوری که در کشور ما حدود 65 تا 70 درصد زیتون به دست آمده صرف زیتون کنسروی شده و حدود 35 تا 40 درصد آن به تولید روغن زیتون اختصاص داده می شود.


وی توضیح داد: استقبال عمده مردم از زیتون کنسروی و سهل الوصول بودن این محصول در ایران یکی از دلایل تولید کمتر روغن زیتون به نسبت زیتون کنسروی است.


معاون مدیریت صنایع تبدیلی و تکمیلی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین تأکید کرد: فرآورده زیتون کنسروی در سال های 2008 و 2009، 30 هزار و نیم تن، واردات آن یک هزار تن، 39 هزار و نیم تن میزان مصرف و مقدار صادرات آن نیز صفر بوده است.


وی اضافه کرد: سطح باغ های زیر کشت زیتون در کشور 91 هزار و 750 هکتار بوده و پراکش آن در 26 استان کشور است، در سال 91 تولید محصول زیتون در کشور 70 هزار تن بوده که این مقدار در سال 90، برابر با 102 هزار تن بوده است.


مصلایی گفت: استان قزوین نیز یکی از مناطق زیتون خیز کشور است به طوری که 7 هزار هکتار از باغات این استان به کشت زیتون اختصاص یافته است و در سال 91 این فرآورده 15 هزار تن به دست آمده است.


وی خاطر نشان کرد: ترمیم، تکمیل و توسعه صنایع فرآوری این محصول بسیار زود دسترس تر، به روزتر و کم هزینه تر از سایر بخش ها است تا اینکه سیستم زیر کشت و باغات اصلاح شود.


معاون مدیریت صنایع تبدیلی و تکمیلی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین عنوان کرد: ایران یکی از کشورهای قدیمی در زمینه تولید زیتون است اما متاسفانه با مشکل کم آبی مواجه است و پیشنهاد کوتاه مدت این است که تمرکز بر روی کیفیت این محصول صورت گیرد.


وی افزود: در فرآیند حمل و نقل، نگهداری و غیره این محصولا مخاطرات سلامت نیز وجود دارد که از جمله آنها می توان به شرایط نامناسب حمل و نگهداری این محصول در گونی های غیر بهداشتی، امکانات ساختمانی نامناسب از نظر مساحت و کیفیت فنی و بهداشتی، همجواری مکان های فرآوری با محل فعالیت های آلوده کننده، عدم دسترسی برخی از واحدها به امکانات آب بهداشتی و امکان غیر استاندارد بودن نمک و سود مصرفی اشاره کرد.

 

مصلایی توضیح داد: استفاده از بشکه ها و ظروف مربوط به صنایع شیمیایی و دارویی، امکان رشد کپک و آلودگی به سموم قارچی، نداشتن اطلاعات در ارتباط با روش های صحیح فرآیند از دیدگاه سلامت و حمل با گونی از دیگر مخاطرات سلامت این محصول است.


پایان پیام/

کد خبر 283390

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha