ما و تاریخ فلسفه اسلامی

خبرگزاری شبستان: کتابی که عنوانش ما و تاریخ فلسفه اسلامی است، می توانست تاریخ فلسفه نباشد، بلکه متضمن بیان نسبتی باشد که ما با فلسفه اسلامی و تاریخ آن داریم. <BR>

به گزارش خبرگزاری شبستان، کتاب "ما و تاریخ فلسفه اسلامی" به قلم رضا داوری اردکانی و به همت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به بازار نشر عرضه شده است.

بنابراین گزارش، این کتاب گرچه سیری در تاریخ فلسفه اسلامی است؛ اما یک تاریخ فلسفه مثل دیگر تاریخ فلسفه­ها نیست که صرف گزارش خلاصه افکار و آرای فیلسوفان باشد. کتابی که عنوانش ما و تاریخ فلسفه اسلامی است، می توانست تاریخ فلسفه نباشد، بلکه متضمن بیان نسبتی باشد که ما با فلسفه اسلامی و تاریخ آن داریم.

در تدوین این تاریخ دو نکته مهم مدنظر بوده است: نخست، توجه و اشاره به وجهه نظر تجددمآبانه، در خصوص گذشته و به ویژه درباره فلسفه گذشتگان است. در این مورد به جای اینکه مؤلف درباره درستی و نادرستی نظر اینان حکم کند، اندیشیده است که آنها چگونه و تا چه اندازه توانسته اند و می توانند به فهم و درک گذشته و آرای گذشتگان پی ببرند.
نکته دوم، تأمل در جهت سیر فلسفه اسلامی و مقام این فلسفه در قیاس با فلسفه یونانی و فلسفه جدید است.
در این کتاب خطی رسم شده است که پیوند میان فلسفه­ها از فارابی تا عصر حاضر را نشان می دهد. این خط، خط وحدت و جمع میان دین و فلسفه و محور دوران آتش بس در جنگ دائم میان فلسفه و سیاست، در عین حفظ آتش زیر خاکستر است.
این گزارش می افزاید: کتاب ما و تاریخ فلسفه اسلامی در سه بخش سامان یافته که عبارتند از: بخش اول: قوام و تأسیس فلسفه اسلامی؛ بخش دوم: گزارش مختصر تاریخ فلسفه اسلامی و  بخش سوم: وضع فلسفه در ایران و مقام فلسفه اسلامی.
شایان ذکر است، کتاب "ما و تاریخ فلسفه اسلامی" به قلم رضا داوری اردکانی در 616 صفحه منتشر شده است.

پایان پیام/

کد خبر 283306

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha