به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، حمید چیت چیان وزیر پیشنهادی نیرو در بعدازظهر امروز پنجشنبه و در معرفی برنامه های خود برای مجلس گفت: وزارت نیرو وزارتخانه ای است تخصصی برای تامین خدمات زیرساختی آب، برق، فاضلاب و ماموریت های این وزارتخانه در راستای تحقق بخشیدن به سه هدف محوری است که اولین هدف پشتیبانی از توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور یعنی تامین آب و برق برای فعالیت های صنعتی و کشاورزی، تجاری و حمل نقل و امثال آن است.
وی اظهار کرد: تقریباً تمامی خدمات زیرساختی کشور مانند آبرسانی به شهرها و روستاها، سوخت رسانی به خودروها، مدیریت ترافیک شهری، مخابرات، غیره نیازمند خدمات بی وقفه این بخش هستند.
چیت چیان تصریح کرد: به کارگیری روزافزون فن آوری اطلاعاتی و ارتباطی در همه عرصه های در تمامی عرصه های زندگی نیاز به تداوم و کیفیت برق را دوچندان کرده است و بی تردید بر زیربنای حیاتی برای سایر زیرساختها به شمار می رود.
وی تاکید کرد: دومین هدف تلاش در راستای بهبود رفاه و کیفیت مردم و سومین هدف نیز دفاع و صیانت از منابع آب است و هرگونه کاستی در تامین و ارایه مداوم و مقرون به صرفه خدمات مستقیماً بر توصیه پایدار ملی و کیفیت زندگی مردم اثر می گذارد.
وزیر پیشنهادی نیرو گفت: اینجانب برنامه خود را براساس اسناد بالادستی همچون سند چشم انداز 20 ساله، سیاست های کلی نظام که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده است و قانون برنامه پنجم توسعه و در راستای دستیابی به اهداف مذکور در این اسناد تنظیم کرده است.
وی با اشاره به برنامه های خود در بخش آب خاطرنشان کرد: کشور ما بر روی کمربند خشک جهان قرار دارد و آب محور اصلی توسعه کشور است، دسترسی و بهره گیری از این منبع حیاتی، اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی آمیخته است و بر تمامی این ابعاد عمیقاً تاثیر می گذارد.
چیت چیان ادامه داد: براساس نتایج تحقیقات با مدلسازی دوره های اقلیمی پیش بینی شده است که در سه دهه پیش روی کره زمین با نوعی تغییر نظام بارش و اقلیم مواجه شود، از بارش در مناطق خشک کاسته شده و به بارش در مناطق مرطوب و رگباری اضافه خواهد شد و همچنین پیش بینی می شود با توجه به رشد بی رویه استفاده از منابع آبی و تغییرات ذکر شده در سالهای آینده کشور با دشواریها و بارشهای بسیاری در زمینه مدیریت آب مواجه شود.
وی کاهش 45 درصدی روان آبها و افت شدید تراز آب زیرزمینی را از نشانه های بروز این شرایط دانست و ادامه داد: به همین دلیل مدیریت آب کشور باید آمادگی روبه روشدن با این رویدادها را داشته باشد.
چیت چیان با اشاره به رئوس برنامه های برای حوزه آب گفت: اولویت مهار آبهای مشترک در چارچوب تفاهم نامه های مرتبط، تغییر رویه در تامین عادی طرح های اجرایی، افزایش سقف برخورداری شهرها و روستاها از آب آشامیدنی و مناسب و بهداشتی و توسعه شبکه های جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب و توسعه روشهای نوین و ارزان برای تصفیه فاضلاب، حل مشکل آبرسانی به روستاهای بیش از 20 خانوار با اختصاص 20 هزار میلیارد ریال در طی دو سال، بهسازی ساختار ارتباط با مشترکین ارتباط با مشترکین و ذینفعان در جهت ایفای حقوق جلب رضایت آنان از مهمترین برنامه های من در حوزه اب در وزارت نیرو است.
وزیر پیشنهادی نیرو با اشاره به برنامه های حوزه برق گفت: صنعت برق کشور به عنوان چهاردهمین صنعت بزرگ جهان و با ظرفیت اسمی تولید 70 هزار مگاوات و ارایه خدمت به 29 میلیون مشترک گسترده ترین شبکه خدمات زیربنایی کشور است، این صنعت با نیاز به سرمایه گذاری بیش از 17 هزار میلیارد تومان یکی از برترین سرمایه های کشور و با مصرف سوخت بیش از 60 هزار متر مربع گاز طبیعی بیش از 60 میلیارد مترمکعب گاز طبیعی یا لیتر سوخت مایع در سال انرژی در صنعت کشور محسوب می شود.
وی ادامه داد: صادرات بیش از 11 میلیارد کیلووات ساعت در 25 کشور همسایه و امکان گسترش این بازار، صنعت برق کشور به عضوی تاثیرگذار در بازار انرژی منطقه تبدیل کرده اند، این صنعت با وجود موفقیت های بزرگ هنوز از چالش های بسیار جدی متعددی رنج می برد.
چیت چیان بیان کرد: رشد سریع مصرف برق به دلیل افزایش رفاه اجتماعی، پایین بودن بازده اعتبارات، بالا بردن اتلاف انرژی در شبکه های انتقال و توزیع و عدم بهره گیری از منابع عظیم انرژی های تجدیدپذیر و فناوری های نوین که علی رغم رقابت پذیر بودن از نظر اقتصادی مورد غفلت قرار گرفته است از مهمترین چالشهای وزارت نیرو است.
وی گفت: عدم تامین گاز طبیعی موردنیاز و الزام صنعت به استفاده از گازوییل و مازت علاوه بر ایجاد آسیب در نیروگاهها و افزودن بر میزان آلاینده ها هزینه های واقعی تولید برق را به دوبرابر افزایش داده است.
وی مهمترین برنامه های خود برای ارتقای صنعت برق کشور را عنوان کرد و ادامه داد: توسعه و بهسازی ظرفیت های عظیم برق با اولویت تولید برق با استفاده از منابع تجدیدپذیرنو، تولید پراکنده برق در کانونهای مصرف، تولید همزمان برق و حرارت و نیروگاههای سیکل ترکیبی، حمایت از ایجاد ظرفیت ساخت سالانه حداقل مگاوات تولید بادی و 5 مگاوات نیروگاههای خورشیدی توسط شرکت های خصوصی، ارتقاء فنی شبکه های توزیع با تاکید بر اجرای زیرساختهای هوشمند و انتخاب مناسب سطح ولتاژ و کاهش تلفات از مهمترین برنامه ها دراین بخش است.
وی ادامه داد: در این دوره رسالت صنعت برق تغییر پارادایم صنعت برق کشور از تمرکز بر توسعه ظرفیت برق به مدیریت کارا، اقتصادی و با مشارکت مردم و با کیفیت برق و به صورت سازگار با محیط زیست است.
چیت چیان با تاکید بر مساله اقتصاد آب و برق خاطرنشان کرد: با صراحت عرض می کنم اصلی ترین چالش وزارت نیرو در شرایط کنونی وضعیت اقتصاد آب و برق و مشکلات ناشی از کمبود منابع مالی در این صنعت است.
وی با اشاره به تبیین مسایل مطرح در این زمینه گفت: هم اکنون حدود 676 طرح نیمه تمام ملی و استانی در بخش های آب و فاضلاب در دست اجراست که برای اتمام آنها به بیش از یکصد هزار میلیارد تومان منابع مالی نیاز داریم که با ادامه روند و در صورت اضافه نشدن طرح های جدید و در صورت افزایش اعتبارات سالانه به میزان نرخ تورم هر سال متوسط زمان اتمام هر طرح بیش از سی سال خواهد بود.
چیت چیان تاکید کرد: هر چند قانون بودجه سازوکارهای دیگر مالی از جمله اوراق مشارکت و فروش اموال و دارایی ها را پیش بینی کرده است اما در دو سال اخیر متاثر از شرایط اقتصادی و به ویژه پایین بودن سود و عدم جذابیت انتشار اوراق در شبکه بانکی، فروش اوراق مشارکت با روند نزولی همراه بوده است.
وی اظهار کرد: قیمت فروش آب شرب شهری و روستایی به ترتیب 37 درصد و 17 درصد و 19 درصد هزینه های تمام شده ان را تامین می کند.
وی ادامه داد: متوسط قیمت فروش آب کشاورزی در شبکه های آبیاری فقط 7 درصد هزینه تمام شده ان می باشد و بهای آب زیرزمینی برای کشاورزی رایگان است.
وی تاکید کرد: بدون در نظر گرفتن هزینه تمام شده سوخت، هزینه تمام شده هر کیلووات ساعت برق 680 ریال می باشد که 350 تا 400 ریال از این مبلغ هزینه ای است که صنعت برق برای خرید برق از تولیدکنندگان خصوصی می پردازد در حالیکه متوسط وجوه حاصل از فروش برق برای صنعت برق برای هرکیلو ساعت تنها 200 ریال است.
چیت چیان با اشاره به راهکارهای خود برای برون رفت از این وضعیت گفت: استفاده گسترده تر از ظرفیت های بخش خصوصی، اصلاح و منطقی کردن نظام تعمیمی آب و برق و گاز از دیگر راهکاست.
پایان پیام/
نظر شما