همه آنچه مخالفان و موافقان وزیر علوم گفتند/میلی منفرد در دفاع چه گفت

خبرگزاری شبستان: جعفر میلی منفرد، وزیر پیشنهادی وزارت علوم پس از سخنان موافقان و مخالفانش به دفاع از برنامه های خود در صحن علنی مجلس پرداخت.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، جعفر میلی منفرد وزیر پیشنهادی علوم تحقیقات در جلسه صبح پنجشنبه 24 مرداد در دفاع از برنامه های پیشنهادی خود برای این وزارتخانه گفت: برنامه من ترجمان علمی سه ضرورت پیش روی کشور یعنی علم در خدمت توسعه و پیشرفت و علم در خدمت اقتدار و کرامت ملی و علم در خدمت گفتمان اعتدال است.

وی اظهار کرد: درباره ضرورت عمل یعنی تسریع روند توسعه علمی که ضرورت توسعه همه جانبه و پایدار کشور است به صورت بخشی و فرابخشی تلاش خواهم کرد و کوشش خواهم کرد وزارت در این راه در برطرف ساختن گام به گام چالشها و مشکلات پیش رو و نیز راه دستیابی دانشگاهها و پژوهشگاهها و مراکز فناوری را به پیشرفت پیش از پیش علم و فناوری و رشد معنوی و اخلاقی هموار کنم و سهم خود را برای موفقیت دولت یازدهم در انجام این مسئولیت دینی و ملی به خوبی ایفا کنم.

میلی منفرد تصریح کرد: برنامه های من افزون بر کاربست رهنمودهای مقام معظم رهبری بر پایه 8 سند بالادستی کشور یعنی قانون اساسی، سند چشم انداز 1404 و سیاستهای کلی نظام برای رشد علمی و تحقیقاتی کشور است و سند رشد و توسعه علم و فناوری در کشور، قانون برنامه 5 ساله پنجم، قانون وزارت و سند بخشی جامع علمی کشور و سند دانشگاه اسلامی تنظیم شده است.

وی با تاکید بر اینکه سند دانشگاه اسلامی مصوب شده است گفت: من این سند را با قدرت در دانشگاهها پیش می برم.

وزیر پیشنهادی علوم و تحقیقات ادامه داد: عصر امروز که ما در آن زندگی می کنیم عصر اطلاعات است در این عصر یعنی تولید دانش محور می شود صنعت و کشاورزی با کمک فناوری اطلاعات بازسازی می شود و تجارت و بازرگانی جهانی و بدون مرز می شود و پژوهش و تحقیقات نیز مبنای مدیریت و تصمیم گیری قرار می گیرد و علم و دانش همگانی می شود، به وضعیت خودمان در این شرایط نگاه کنیم.

وی تاکید کرد: ما در شرایطی به سر می بریم که تعداد کل دانشجویان دولتی و غیردولتی بالغ بر 4/4 میلیون نفر و تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی اعم از دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا بالغ بر 400 هزار نفر و دانشجویان دکترای تخصصی بالغ بر 45 هزار نفر است.

میلی منفرد با بیان اینکه در برنامه هایم ارتقای کیفیت برنامه های آموزشی و بهبود وضعیت موجود در اولویت است گفت: برای توسعه آموزش عالی در مناطق در حال توسعه و بحث عدالت آموزشی در استانها و نیز توسعه کیفیت در دانشگاههای شهرستانها تلاش می کنم.

وی ادامه داد: درسالهای 68 تا 72 یعنی زمان حضور بنده در وزارت علوم بیست دانشگاه به ویژه در شهرستان ها نظیر ایلام، یاسوج، بندرعباس، بوشهر، تفرش، شهرکرد، سنندج، بیرجند، زنجان، کاشان، چابهار، ایرانشهر، زابل تاسیس شد و بسیاری از زیرساختها نیز در آن زمان شکل گرفت و این مسیر را بنده ادامه می دهم.

برنامه میلی منفرد توصیفی و فاقد چهارچوب و راهبرد های عملیاتی است  

در چهارمین روز از بررسی صلاحیت وزاری پیشنهادی دولت یازدهم ابراهیم کارخانه نماینده مردم همدان در مخالف وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: وزارت علوم مغز ابزار نظام است.

وی با بیان اینکه در حقیقت این وزارتخانه حکم یک وزارتخانه مادرتخصصی را دارد، افزود: نیروهای مورد نیاز همه وزارتخانه ها در وزارت علوم تحقیقات و فناوری تربیت می شوند از این رو چشم طمع دشمنان بیش از همه متوجه این وزارتخانه کلیدی است.

کارخانه با بیان اینکه برای وزارت علوم تحقیقات یاید با کمال دقت و بصریت تصمیم گیری کرد، اظهار کرد: علت مخالفت دشمنان با نظام، شتاب سریع علمی کشور است.

وی خاطر نشان کرد: برنامه ارائه شده وزیر پیشنهادی علوم بیشتر شبیه به برنامه توصیفی فاقد چهارچوب و راهبرد های عملیاتی است.

به گفته کارخانه برنامه وزارت علوم باید دارای راهبردهای شفاف و نقشه راه علوم و تحقیقات باشد.
سهم کم دغدغه های دینی در برنامه های میلی منفرد

عبدالوحید فیاضی، نماینده مردم نور و محمود آباد در نشست علنی امروز (پنجشنبه 24 مرداد) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی صلاحیت کابینه پیشنهادی دولت یازدهم در مخالف با وزیر پیشنهادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: معیار انتخاب یک وزیر شایسته برنامه و کارنامه ای مناسب است در حالی که میلی منفرد وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری فاقد برنامه ای مناسب و سازنده است.

وی با اشاره به اینکه میلی منفرد 52 بند برنامه کاری ارائه کرده اما در این نوع برنامه های ارائه شده ارزش های الهی و دینی به فراموشی سپرده شدند و کمترین سهم برای آن در نظر گرفته شده است، گفت: بنده با این برنامه ارائه شده توسط وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری نگران ایجاد یک نوع سکولاریسم آموزشی و آغاز انحرافات جدید در دانشگاه ها هستم. برنامه های ارائه شده توسط میلی منفرد منطبق با معیارهای اصلی انقلاب اسلامی نیست.

سابقه سیاسی میلی منفرد زمینه پیشرفت علمی کشور را فراهم نمی کند

محمد دهقان در چهارمین روز از بررسی صلاحیت کابینه پیشنهادی دولت یازدهم در مخالفت با جعفر میلی منفرد وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات گفت: ایران باید در سال 1404 به رتبه اول علمی دست یابد که مستلزم رویکرد علمی متولیان وزارت علوم است.

وی با بیان اینکه ایجاد آرامش و ثبات در دانشگاه ها اهمیت دارد افزود: دغدغه ما این است که در محیط های دانشجویی که جوانان در آن به سر می برند تندروی های سیاسی و التهاب‌های اجتماعی آنها را از وظیفه اصلی دور کند.

وی ادامه داد: با توجه به وضعیت خاصی که در دنیا به لحاظ تحریم ها و فشارهای اقتصادی داریم اگر فشارهای اقتصادی با التهابات سیاسی آمیخته شود برای نظام خطرناک است.

 وی با اشاره به سال 76 و تصدی گری میلی منفرد در حوزه معاونت امور دانشجویی گقت:نقطه ضعف شخصی درباره ایشان سراغ نداریم و شخصی خوب و متین است؛ اما متاسفانه ایشان سیاسی ترین معاونت وزارت علوم را بر عهده داشتند و در دوره ایشان اتفاقاتی رخ داد که نقد ما به این اتفاقات است.

دهقان با بیان اینکه قبل از اینکه تیم ایشان بر وزارت علوم حاکم شود دفتر تحکیم وحدت از مدافعان نظام و انقلاب بود افزود: با روی کار آمدن این تیم و شخصیت دکتر میلی منفرد به تدریج عناصر افراطی و بی اعتقاد به نظام اسلامی به درون دفاتر تحکیم وحدت نفوذ کردند و نیروهای معتدل و مذهبی به تدریج از درون دفاتر تحکیم وحدت اخراج شدند و در بین دفاتر این گروه افراطی ترین و تندرو ترین دفتر تحکیم انجمن آن زمان امیرکبیر بود و وزیر پیشنهادی علوم علناً و رسما از آن گروه حمایت می کردند.

دانشگاه‌ها اتاق جنگ نیستند/آزادی بی‌منطق دانشگاه تهران رااتاق جنگ کرد

فرهاد بشیری، نماینده مردم پاکدشت در نشست علنی امروز (پنجشنبه 24مرداد) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهدی علوم، تحقیقات وفناوری با اشاره به بیانات علی (ع) خطاب به مالک اشتر گفت: حضرت علی (ع) در نامه خود به مالک می‌فرماید: ای مالک در بکارگیری کارگزاران هیچ شفاعتی را مپذیر جز امانتداری. آنچه در برنامه‌های ما مطرح است، بحث کفایت و امانتداری است و باید تصمیم‌گیری در مورد وزرای پیشنهادی این موارد مورد توجه جدی باشد.

بشیری در نقد برنامه‌های میلی‌منفرد، وزیر پیشنهادی علوم تصریح کرد: ایشان چیزی در حدود 14 مورد از موارد اساسی وزارت علوم را مورد عنایت قرار نداده است. توسعه و ارتقاء کیفی رشته‌های علوم انسانی و حمایت مالی از پژوهش‌های تقاضا محور مشترک موارد بسیار مهمی است که در برنامه‌های میلی‌منفرد دیده نمی‌شود. موضع‌گیری استکبار جهانی علیه ما به خاطر پیشرفت علمی کشور ما است و با توجه به پیش‌بینی مراجع علمی معتبر، طی 8 سال آینده ما به رتبه‌های چهارم علمی دنیا می‌رسیم بنابراین باید مدیریت این دستگاه بر دست فرد درست و مدیر و مدبری صورت گیرد.

وی افزود: حمایت مالی از پژوهش‌ها و تامین و پرداخت هزینه ثبت اختراعات نیز مورد بی‌توجهی قرار گرفته است. تامین و پرداخت بخشی از هزینه‌های ثبت جواز امتیاز علمی برقراری بیمه تامین اجتماعی و بیمه پایه سلامت نخبگان و نوآوران علمی نیز در برامه‌های میلی‌منفرد مورد عنایت نیست.

این نماینده مردم در مجلس نهم تاکید کرد: کسی که تحقیق و پژوهش می‌کند فرصت رسیدگی به خانواده ندارد که در برنامه‌های ایشان عنایتی به این مساله نشده است.

وی ادامه داد: تاسیس دانشگاه یا شعبه از دانشگاه در مناطق آزاد و صنعتی، توسعه علمی و اقتصادی، توسعه کرسی‌های آزاداندیشی، در دانشگها‌ها، سوق قشر ایده‌آل جوان به سمت حقیقت و تدبیری برای ممانعت از تبدیل شدن وزارتخانه به شرکت سهامی در برنامه‌های آقای میلی‌منفرد تدبیری انجام نشده است.

بشیری در خصوص برنامه‌های وزیر پیشنهادی علوم تصریح کرد: در صفحه 4 بند 28 در مورد احزاب و جمعیت‌های سیاسی اعلام شده است که آزاد هستند.

میلی منفرد یک حزب‌اللهی،‌ معتدل و روشن‌بین است

در بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی علوم علی مطهری نماینده مردم تهرام به عنوان نماینده موافق گفت:حساسیت‌های مخالفان را ارج می‌نهیم و برای انتخاب وزیر علوم قطعاً باید دقت‌ها و حساسیت‌های لازم اعمال شود.

وی با بیان اینکه اصولگرایان در ارتباط با دانشگاه‌ها دو نگرانی از ناحیه مدیریت اصلاح‌طلبان دارند، افزود: ترویج سکولاریسم و در نتیجه ایجاد تنش در دانشگاه‌ها، دوم تسامح و تساهل فرهنگی در دانشگاه‌ها که هر دو نگرانی هم بجا و درست است چراکه سابقه دوره اصلاحات این مطلب را نشان می‌دهد، زیرا برخی از اصلاح‌طلبان تندرو در آن دوره این دو کار را انجام داده اند.

وی خاطر نشان کرد: محدود شدن آزادی بیان و بی‌اعتنایی به حقوق شهروندی به نام دین و اسلام و دوم سختگیری‌های فرهنگی و محدود شدن آزادی‌های اجتماعی از نگرانی های اصلاح طلبان است که نسبت به اصولگرایان دارند.

وی با بیان اینکه مخالفان نگران ترویج سکولاریسم در دانشگاه‌ها هستند اظهار کرد: به این معنی که حکومت دینی و دموکراسی با یکدیگر سازگاری نداشته و یک تناقض و مناقشه مطرح می شود و اصل ولایت فقیه با دموکراسی سازگار نیست.این مسائل در این دوره گاهی از طرف تندروها وجود داشته است.

مطهری ادامه داد:‌ اما در مورد مسئله تساهل و تسامح فرهنگی نیز به معنای بی‌توجهی به فضای اخلاقی دانشگاه‌ها و مثلا برگزاری اردوهای مختلف دانشجویی که گاهی توجه لازم به این مسائل صورت نمی‌گرفت.

مطهری با بیان اینکه با شناختی که از میلی منفرد دارم هیچ یک از این دو نگرانی موجه نیست، گفت: من طی تماسی با حجت‌الاسلام محسن قمی نماینده وقت ولی‌فقیه در دانشگاه‌ها در دوره معاونت دانشجویی میلی منفرد درباره نظرش نسبت به وزیر پیشنهادی علوم سوال کردم که وی پاسخ داد شخصیتی مودب، منضبط، پرکار و متدین با خانواده‌ای متدین و در آن مدت هیچ مشکلی با وی نداشتیم.

وی با بیان اینکه تصویری که عده‌ای از میلی منفرد ترسیم کردند، تصویر درستی نیست افزود: از نظر من در واقع میلی منفرد یک حزب‌اللهی،‌ معتدل و روشن‌بین است.

پایان پیام/

کد خبر 282540

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha