به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، سردار ابراهیم قائد رحمتی، فرمانده انتظامی گیلان در نخستین نشست تخصصی طرح شورای معتمد پلیس، هدف از طرح این شورا را به کارگیری ظرفیتهای برون سازمانی، برون سپاری مأموریتها و مشارکت اقشار مردم در تأمین نظم و امنیت جامعه اعلام کرد.
وی ادامه داد: رشد انواع جرائم و ناهنجاریهای اجتماعی به موازات توسعه و پیشرفت جوامع، تغییر روابط و تعاملات اجتماعی، توسعه شهرهای بزرگ، دشواری نظارت و کنترل پلیس بر لایههای اجتماعی و فضاهای شهری و بهرهگیری از توان و ظرفیتهای مردم برای غلبه بر مشکلات جامعه از دیگر اهداف اجرای طرح شورای معتمد پلیس است.
سردار قائد رحمتی تصریح کرد: طرح شورای معتمد پلیس در حقیقت پاسخی به مطالبات قانونی مردم برای ایفای نقش در توسعه نظم و امنیت اجتماعی است که به عنوان الگوی بومی و متناسب با فرهنگ و ارزشهای کشورمان، طراحی و تدوین شده است.
وی طرح شورای معتمد پلیس را یکی از طرحهای اساسی پلیس در راستای رویکرد محله محور و ایجاد مکانیزمهای ارتباطی منطقی میان ردههای مسئول در ناجا با واحدهای محلهای و شهروندان اعلام کرد و افزود: این شورا در قالب ساختار منسجم و قانونمند به عنوان یک نهاد مردم نهاد و در عین حال مرتبط با پلیس طراحی شده است که با هدف ارتقاء امنیت اجتماعی از طریق به کارگیری ظرفیتهای محلهای و تامین مشارکت حداکثری مردم در امور امنیتی و انتظامی محله محقق میشود.
قائد رحمتی این طرح را با توجه به شرایط موجود عمده ترین گزینه مطلوب برای مقابله با ناهنجاریها و معضلات اجتماعی، کنترل به موقع و وسیع جرایم نوین اجتماعی و اخلاقی و توانمندسازی و تقویت سازمانهای محلی با تکیه بر ظرفیتهای درونی هر محله دانست.
رئیس پلیس گیلان با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی امکان کنترل به موقع جرم در سطح محلات صرفا از طریق پلیس مقدور نیست، تصریح کرد: تحقق امنیت از طریق محلات با رویکرد پیشگیری محلی امکانپذیر است.
فرمانده انتظامی گیلان در پایان با اشاره به اینکه مشارکت افراد در حیات جامعه و به طور اخص در سطح محله مستلزم طراحی، تاسیس و استقرار تشکلهای اجتماعی نظیر(طرح شورای معتمد پلیس)است تا زمینه استقرار امنیت و پیشگیری از جرایم را فراهم آورد، بیان کرد: با ایجاد چنین بستر مشارکتی بسیاری از طرحهای پیشگیری محلی به راحتی و با اثربخشی بیشتری امکانپذیر میشود.
پایان پیام/
نظر شما