همه آنچه مخالفان و موافقان وزیر راه، مسکن گفتند/آخوندی در دفاع چه گفت

خبرگزاری شبستان: عباس آخوندی، وزیر پیشنهادی راه، مسکن و شهرسازی پس از سخنان موافقان و مخالفانش به دفاع از برنامه های خود در صحن علنی مجلس پرداخت.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، عباس آخوندی، وزیر پیشنهادی مسکن، راه و شهرسازی در ادامه جلسه بعدازظهر چهارشنبه 23 مرداد در دفاع از برنامه‌های خود گفت: هم از نمایندگان که رنج بررسی سوابق اینجانب را عهده‌دار شدند و همچنین از موافقان عزیز مراتب سپاس و قدردانی را دارم. در برنامه اینجانب چند اصل حاکم است، نخست عدالت که انعکاس این اصل در برنامه اینجانب در چهارچوب عدالت جغرافیایی، توسعه متوازن و توزیع امکانات و استفاده از مزیت‌های نسبی و رقابتی تمام سرزمین ایران است.
وی رعایت حقوق و تأمین رفاه شهروندان را دومین برنامه خود دانست و اظهار کرد: بر همین مبنا دسترسی ایمن و آزاد به منابع در اختیار وزارتخانه، شبکه راه‌ها و شهرها و روستاها در صدر برنامه‌های اینجانب قرار دارد.
آخوندی سومین برنامه خود را کارآیی دانست و ادامه داد: با توجه به سرمایه‌گذاری عظیم انباشته‌شده در سند حمل و نقل و افزایش کارآیی و کاهش مخاطرات جاده‌ها از اهم برنامه‌های اینجانب است.
وی چهارمین برنامه خود را پذیرش تولید ثروت برای کسانی که تمایل دارند در این کشور سرمایه‌گذاری کنند، دانست و گفت: مقابله با فساد نیز از دیگر اصول حاکم در برنامه‌های اینجانب است.
وی تأکید کرد: طرح‌های صنعت حمل و نقل و تأسیسات زیربنایی بسیار پرهزینه و سرمایه‌بر است. متاسفانه دولت به لحاظ اقتصادی در وضعی قرار دارد که منابع مالی محدود است لذا برای اجرای طرح‌های زیربنایی، را‌ه‌آهن، جاده، آزادراه و بزرگراه چاره‌ای جز مراجعه به بخش خصوصی نداریم.
وی با تاکید بر لزوم فراهم‌کردن مقدمات سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در بخش حمل و نقل گفت: صنعت حمل و نقل و ساختمان 10 درصد تولید ناخالص داخلی را شکل می‌دهد اما سهم‌اش در بازار سرمایه نز دیک به صفر است و درهای بازار سرمایه به صنعت حمل و نقل گشوده نشده است.
رشد 300 درصدی قیمت مسکن در زمان آخوندی/وضعیت نامعلوم مسکن مهر

بیژن نوباوره، نماینده تهران در جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه روحانی بعدازظهر امروز در مخالفت با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی سخنرانی کرد.
نوباوه نماینده تهران با اشاره به استدلال روحانی مبنی بر بکارگیری افراد باتجربه در کابینه گفت: آیا در این سوابق عملکرد افراد پیشنهادی آنالیز شده است و آیا چنین موسساتی هستند که عملکرد افراد را ارزیابی کرده نتایج آنها را استخراج کنند.
نوباوه با اشاره به سوابق مدیریتی با اشاره به روحیات آخوندی در سالهای 72 تا 76 که دور دوم ریاست جمهوری اقای هاشمی بود گفت: آقای اخوندی در ان زمان نه تنها موفق نبود بلکه بسیار ضعیف نیز عمل کرد. امار نشان می دهد سکان وزارت مسکن در حالی به دست آخوندی سپرده شد که پیش از ان عرضه زمین شهری برای تسهیل وضع مسکن طی ده سال در دستور کار بود و تا قبل از آن رشد نسبی در تولید مسکن در کشور داشتیم. اما زمانی که آخوندی وارد وزارت شد این قانون را تمدید نکرد و سیاست های تولید به تحریک تقاضا تبدیل شد و عدم حمایت از توسعه مسکن زمینه تبدیل مسکن از کالای مصرفی به سرمایه ای را فراهم کرد.

مسکن مهر پس از حل مشکلات ادامه پیدا می کند 

سید عبدالکریم هاشمی نخل ابراهیمی نماینده مردم سیریک ،میناب ،جاسک ،بشاگرد ورودان با اشاره به جلساتی که با آخوندی داشته است گفت: برای آشنایی بیشتر با سوابق و برنامه های پیشنهادی آخوندی جلساتی را با وی داشتم تا درباره ابهامات سیاسی و سوابق وی کنکاش کند و در حال حاضر دفاعیه خود را اعلام می کنم.
وی گفت: وزارت راه و شهرسازی از بزرگترین وزارتخانه های عمرانی و اقتصادی است و از ادغام راه و شهرسازی و بیش از 86 تکلیف در برنامه پنجم توسعه پیش بینی شده است و این وزارت بیش از 20 سازمان و شرکت مادر تخصصی دارد.
وی افزود: در حال حاضر بیش از 9 هزار طرح نیمه تمام و 20 هزار طرح نیمه داریم و 200 میلیاردتومان اعتبار برای آنها نیاز است و برای راه نیز 120 میلیارد تومان اعتبار نیاز است و با اعتباری که سال 91 و 92 به این بخش اختصاص داده ایم ده سال طول می کشد که این موضوع به زیان کشور است و برای حل این مشکل نیاز به مدیری توانمند شجاع و متخصص و دارای تجربه عمرانی و مدیریتی و آشنا به بازار سرمایه و سهام داریم تا در عین حل مشکلات مالی کسی نباشد که صرفاً به حوزه مالی و اعتباری دولت وابسته باشد.
آخوندی در برنامه هایش نگاه آمایشی دارد 

در سومین روز از بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت یازدهم جباری نماینده مردم بندر لنگه در موافقت با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی گفت: موافقت بنده و عملکرد خوب آقای آخوندی در زمان تصدی مسئولیتش برمی گردد.
وی افزود: برنامه های وی در کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی مورد واکاوی قرار گرفته که برنامه های خوبی است.
وی ادامه داد: در شرایط خطیر جامعه باید شخصی سکاندار وزارت راه و شهرسازی باشد که دانش مهندسی دانش اقتصادی و امکان تبدیل ظرفیت بالقوه به بالفعل را داشته باشد که آقای آخوندی توانایی دارد.
وی با بیان اینکه برنامه های آقای اخوندی در گذشته لایحه ای اظهار کرد: اقای اخوندی در گذشته برای تمام اقشار جامعه برنامه داشته است.
جباری با بیان اینکه نگاه اقای اخوندی در اجرای برنامه هایش آزمایشی است تصریح کرد: اقای اخوندی نگاه آمایشی به عدالت جغرافیایی توزیع عادلانه امکانات در تمام مناطق کشور دارد.
مواضع سیاسی اخوندی بیشتر از مواضع تخصصی است 

در سومین از بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت یازدهم در مجلس زارعی نماینده تهران مخالف وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی گفت: انتقال بنده به عملکرد و مواضع سیاسی آقای آخوندی است.
وی افزود: در بحث عملکرد مدیریتی از سال 61 تا 71 سیاست ارضی زمینی بود که مردم بتوانند خودشان مسکن تولید کنند.
وی ادامه داد: در سال 72 که آخوندی وزیر شد با تمدید نشدن این قانون تولید مسکن کاهش یافت و قیمت زمین و مسکن سه برابر شد.
زارعی خاطرنشان کرد: از سال 75 به بعد بحث مسکن قیمت اعظم سبد خانوار را به خود اختصاص داده است و اجاره نشینی افزایش پیدا کرده است.
وی با اشاره به مواضع سیاسی وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی اظهار کرد: آقای آخوندی بعد از وزارت راه و شهرسازی برای تحصیل در رشته اقتصاد سیاسی به خارج از کشور رفتند که با بورس وزارت نفت این مراحل را طی کردند در صورتی که ایشان عضو وزارت نفت نبودند.
حضور آخوندی فرصتی برای تجربه مدیریت مدرن در کشور است 

حسین‌زاده نماینده نقده در دومین بخش بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در روز جاری در حمایت از آخوندی وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی صحبت کرد. وی درباره آخوندی گفت: وی از جمله کسانی است که در پیش‌نویس اصل 44 قانون اساسی نقش داشته و در بازسازی مناطق زلزله‌زده رودبار و منجیل نقش بسیار مهمی داشته است.
وی گفت: در حال حاضر و با وضعیت بودجه‌ای فعلی نیازمند وزیری هستیم که اقتصادنگر بوده و نگرش کاملی به وضعیت فعلی کشور داشته باشد.
نماینده نقده با اشاره به سابقه طولانی روحانی در تصدی شورای عالی امنیت ملی گفت: وی در انتخاب تک‌تک اعضای کابینه منافع ملی و امنیتی را در نظر داشته و روابط صمیمی وی با رهبری این احتمال را می‌آورد که وی در تمامی موارد با ایشان مشورت کرده باشند.
وی تصریح کرد: حضور امثال روحانی فرصتی برای کشور است تا نوع جدیدی از مدیریت مدرن را تجربه کند.
این نماینده با اشاره به اینکه کابینه پیشنهادی ترکیبی از دو کابینه پیش است، گفت: ما در کشور هشت سال حضور اصولگراها و هشت سال حضور اصلاح‌طلبان را تجربه کرده‌ایم و آقای روحانی علی‌رغم اینکه می‌توانست از سبد آرای خود وزیر را انتخاب کند به تمامی گرایش‌ها احترام گذاشته از تمامی گروه‌ها در کابینه استفاده کرد.
پایان پیام/

کد خبر 282458

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha