به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی، وزیر پیشنهادی دادگستری در ادامه دفاع خود گفت: افتخار میکنم پورمحمدی بعد از 33 سال مورد غضب دشمنان نظام قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه صدای آمریکا، رادیو زمانه، رادیو فردا، رادیو اروپای آزاد، دویچهوله آلمان، العربیه، شبکههای ضدانقلاب و دیگر رسانهها که یک لیست 30-40 تایی است بر علیه من یک کتاب بزرگ و قطور منتشر کردهاند، افزود: افتخار میکنم پورمحمدی بر مواضع، آرمانها و اصول انقلاب ایستاده است و اینچنین مورد غضب و خشم دشمنان نظام، ملت و انقلاب قرار گرفته است و خوشحالم که باز دولت یازدهم از این فضا و موقعیت همچنان بهره میگیرد.
پورمحمدی ادامه داد: این جریان سالم انقلابی و ارزشی در دولت یازدهم هم حضور دارد و بر مواضع انقلاب پای میفشارد و بر اصول انقلاب ایستادگی میکند و دوست نداشتم بزرگوارانی به عنوان نمیدانم دفاع از ارزشها و دفاع از ضداشرافیت و ضدفساد و ضدارزش و از این فرمایشات را از جمع این دوستان بشنویم اما اگر میگفتند چرا اینجا آمدهای و میخواهی اینجا چکار کنی آن یک حرف دیگری بود.
پورمحمدی گفت: قرار بود بنده کمی کمتر صحبت کنم و از این مقولات بگذرم.
در پاسخ لاریجانی به او گفت: این نکته را بگذرید و راجع به نکات دیگر صحبت کنید.
پورمحمدی در بخش دیگری از دفاع در خصوص صلاحیت و برنامههایش برای وزارت دادگستری عنوان کرد: گفته میشود 500 میلیون و تنقیح قوانین و ... ما میخواستیم این بحث تنقیح قوانین را بدهیم به خارج از سازمان، بودجهاش را نداشتیم، مجلس گفت به بحث غیر از سازمانی شما یک کمکی بکنید، هنوز هم 200-300 میلیون آن بیشتر خرج نشده و بقیهاش، جهت اطلاعتان جریان تنقیح قوانین 40 سال است که مانده و مجلس محترم همت کرد و خودش مسئولیت پذیرفت، ما هم گفتیم کمکات میکنیم و خوشبختانه تا به حال از 50 برنامه جامع قانون 12-11 تای آن را تهیه کردهایم و به سرعت در حال پیشروی هستیم و انشاءالله دوستان بعدی ما هم میآیند و این مباحث مانده را تقدیم خواهند کرد.
وی در خصوص انتقاد دیگر مخالفان در مورد پروندهها نیز گفت: آقای هاشمی هم در این مورد نکاتی را بیان کردند؛ این داستان، داستان عجیبی است و من باز نمیخواهم وارد این پرونده شوم، این یک داستان دیگر مسئلهسازی بود و چون من جلویش ایستادم 5-6 سالی است که اهرم شده و بر علیه من استفاده میشود، همان اول هم به سازمان بازرسی رفتم این فشارها هم بر من آمد.
پورمحمدی افزود: کسانی که بر من این فشار را میآوردند گفتند که یا با ما کنار میآیی یا این برخوردها را با تو خواهیم کرد و من گفتم یک وظیفه پیگیری داریم در مأموریتها و مسئولیتها و احقاق حق و عدالت. هر کاری از دستتان برمیآید انجام دهید کما اینکه در حوزه حق و عدل ایستادگی و مقاومت کردید.
پورمحمدی در بخش دیگری از پاسخهایش به منتقدان گفت: جهت اطلاع آن برادر و عزیزی که منتقد بودند و دیگران عرض میکنم وقتی این شائبهها ایجاد شد من به رییس قوه عرض کردم آقای رییس الان مقامات دولتی میگویند شکایت داریم، شکایت من را ارجاع دهید به یک شعبه قضایی که رسیدگی شود، ایشان گفتند شکایت نشده گزارش شده و من گفتم شما خواهش میکنم گزارش را به شعبه قضایی منتقل کنیم و من به شعبه رفتم و گفتم آقای شعبه از من تحقیق کنید که گفتند تو چون قاضی هستی از تو نمیتوانیم تحقیق کنیم باید اول تعلیق شوی.
وی با یادآوری چند و چون ماجرای تحقیق از او گفت: من از شعبه قضاییه پرسیدم راهاش چیست که من از تحقیق کنید، گفتند کتبی بنویس تا از تو تحقیق کنیم، کتبا به آن شعبه نوشتم که از من تحقیق کنید، بلند شدم رفتم شعبه، بازجویی پس دادم نه مثل دوستانی که برای خودشان خط قرمز قرار دادند و میگویند ما خط قرمز داریم اجازه بازجویی و احضار نمیدهیم؛ پروندههاست که مانده به خاطر مسایل سیاسی.
پورمحمدی با بیان اینکه شما میدانید در این پرونده چه گذشت، خاطرنشان کرد: شاهدان زیادی در مجلس بر این مسئله داریم و نهایتا هم همان شعبه وقتی بررسی کرد این را نوشت. اقدامات وی یعنی بنده منطبق بر قانون و در حوزه اختیارات ایشان در زمان تصدی وزارت کشور بوده لذا با توجه به مراتب یادشده اصولا جرمی واقع نگردیده است.
وزیر پیشنهادی دادگستری با تأکید بر این نکته که خواهش میکنم برای عدالت بیشتر وقت بگذارید، دغدغه امروز ما عدالت است، ما به خاطر مسایل سیاسی عدالت را به حاشیه بردهایم. به خاطر مسایل سیاسی بسیاری از منافع کشور به حاشیه رفته است و خیلی از مشکلات کشور کنار گذاشته شده در سالهای گذشته به خاطر غلبه سیاسی خیلی از نیازهای اساسی مردم کنار گذاشته شده است، بیایید این فضا را عوض کنیم.
پورمحمدی با اظهار اینکه بیایید جدی فضای کشور را عوض کنیم، افزود: بیایید به همه مسایل کشور جدی فکر کنیم و عدالت را واقعی و جدی تعقیب کنیم.
وزیر پیشنهادی دادگستری با بیان اینکه اختیارات وزیر دادگستری در قانون تبیین نشده است، عنوان کرد: ما برنامه مدون و شفافی برای این وزارتخانه نداریم، کارهایی که من باید برای شما عزیزان مدون ارایه دهم و شما تصویب بفرمایید قانون وزارت دادگستری است. از نظر قانونی باید برای وزیر دادگستری جایگاه پاسخگویی تدوین شود و بنده هم حجت نمایندگان را سوال و وظیفه خودم را پاسخگویی میدانم.
وی با بیان اینکه مجلس در رأس همه کشور است چون قانونگذار هم ناظر بر همه امور است، تصریح کرد: ما باید پاسخگو باشیم و احترام به مجلس یعنی پاسخگویی و همراهی با بنده در زمان وزارت کشور هم این را نشان دادم و الان هم از نمایندگان خواهش میکنم راه قانونی پاسخگویی به مجلس را برای ما هموار کنید.
پورمحمدی ادامه داد: یک تفسیری شورای محترم نگهبان دارد، خواهش دارم که مجلس محترم با شورای نگهبان به تفسیر روشن برسد و این فضا را برای همراهی بیشتر بنده فراهم کند.
وی افزود: بنده فکر میکنم نه به عنوان وزیر دادگستری که به خاطر وظایف محدود این وزارت مسئولیت پیدا میکنم بلکه یک وزارت بزرگتری بر دوش خودم احساس میکنم و آنکه من باید وزیر عدالت شوم، من باید خادم و مبلغ عدالت باشم، من باید پیگیر امر عدالت در دولت باشم، در دولت مصوباتی بگذرانیم که عادلانه شود.
وزیر کشور دولت نهم در ادامه بحث خود و علت حضورش در کابینه دولت یازدهم تصریح کرد: من میخواهم عدالتی در دولت ایجاد کنیم که درخور همه طبقات ملت باشد، مصوباتی بگذرانیم که عادلانه باشد، جلوی رانتخواری، ویژهخواری و امتیازطلبی را بگیریم، جلوی بروز فساد را بگیریم، در خود دولت با فساد مبارزه کنیم، به جای اینکه دستگاههای بیرونی بیایند و بخواهند دولت را از فساد دور کنند و کلی اصطکاک و حاشیه ایجاد شود خودمان این کار را انجام دهیم.
وی ادامه داد: ما تلاش میکنیم که دولت خود عامل سلامت و عدالت باشد و خود مبارزه با فساد بکند، خود جلوی رانتخواری و ویژهخواریها را بگیرد و موقعیتهای برابر برای آحاد ملت قرار بگیرد.
پایان پیام/
نظر شما