به گزارش خبرنگار تجسمیخبرگزاری شبستان، نشست جشنواره بین المللی پیامبر اکرم با موضوع طراحی نشانه نوشته«محمد رسول الله» با حضور ابراهیم حقیقی، مجید مجیدی پیش از ظهر امروز چهارشنبه 23 مرداد در خانه هنرمندان برگزار شد.
در ابتدای این نشست مجید مجیدی، کارگردان «محمد رسول الله» با بیان اینکه فیلم محمد رسول الله به دلیل اهمیت موضوع پیامبر و با توجه به حساسیت جهان اسلام ساخته می شود، گفت: متاسفانه در سالیان اخیر هجمه شدیدی هتک حرمت نسبت به اسلام و نام پیامبر(ص) شده است، فکر کردیم عنوان فیلم را موضوع جشنواره نام نوشته حضرت رسول الله قرار دهیم و تحت عنوان مسابقه برگزار کنیم و از همه هنرمندان جهان اسلام بخواهیم حضور جدی در این جشنواره داشته باشند.
وی افزود: جریان و حرکت خوبی در این عرصه شروع شده است، جشنواره هایی به این بهانه پیش از این برگزار شده است اما در زمینه کار فیلم نو است، قرار است از همه نام نوشته ها یکی را به عنوان تیتراژ فیلم انتخاب کنیم و نمایشگاهی از آثاری که به جشنواره می رسد برپا کنیم.
در ادامه این نشست ابراهیم حقیقی، دبیر مسابقه طراحی نشانه نوشته محمد (ص) گفت: پروژه سینمایی محمد رسول الله پروژه ای بزرگ است و به دلیل محتوا و فیلم باید رفتار درخوری انجام شود، در سینمای حرفه ای رایج است که برای طراحی نشانه نوشته و تیتراژ فیلمهای بزرگ از طراحان شناخته شده و حرفهای استفاده میشود و گاه برای این فیلمها فونت مخصوص به خود نیز طراحی میشود که این فونتها بعدها رایج میشود.
وی افزود: پروژه سینمایی محمد رسول الله (ص) نیز پروژه بزرگی است که شایستگی رفتار حرفهای و شایسته خود را دارد به همین دلیل با همکاری سازمان زیباسازی شهرداری تهران تصمیم گرفتیم مسابقهای را در زمینه طراحی نشانه نوشته فیلم محمد (ص) برگزار کنیم که علاوه بر نمایش آثار برتر آن به صورت نمایشگاه از میان این آثار به انتخاب مجیدی کارگردان فیلم، نشانه نوشتهای برای این فیلم و تیتراژ آن انتخاب شود.
وی درباره فراخوان این جشنواره گفت: فراخوان جشنواره به صورت داخلی و خارجی منتشر شد و علاقمندان برای حضور در جشنواره تا 16 شهریور مهلت دارند تا کنون 635 نفر شرکت کرده اند و 164 اثر به جشنواره رسیده است.البته منتظر حضور پررنگ تر در هفته های آخر هستیم.
حقیقی خاطر نشان کرد: شرکت کنندگان می توانند نام حضرت را به سه نوشته فارسی، لاتین و عربی ارسال کنند، مسابقه نام نوشته تخصصی تر از پوستر است به همین خاطر شرکت کنندگان خارجی در ان زیاد نیستند، زیرا کشورهایی که در جهان اسلام زبان عربی می دانند محدودتر هستند و ما هم انتظار چندانی نداریم، برای همین فراخوان را به همه کشورهای ارسال کردیم، می دانیم ژاپنی که با خط و زبان عربی آشنایی ندارد توانایی شرکت در این جشنواره را ندارد، ما منتظر هنرمندان مسلمان هستیم.
مجید مجیدی در ادامه در پاسخ به سؤالی درباره انتخاب اثر برتر این مسابقه برای نشانه نوشته فیلم محمد (ص) گفت: من به دوستان داور گفتم الزاماً اثری که برگزیده شود، نمی شود به عنوان تیتراژ فیلم استفاده شود، دوستان در قالب تخصصی نظر می دهند ولی ممکن است آن اثر قابلیت تیتراژ سینمایی را نداشته باشد، ممکن است ان چیزی را که من انتخاب می کنم با اثری که هیئت داوران برمی گزینید فرق کند، البته تجربه نشان داده که نظرات کارشناسی دوستان به جهت زیباشناسی خیلی اختلاف نظر وجود داشته باشد من از روز اول با دوستان شرط کردم که تیتراژ فیلم را من از دل برگزیده ها ممکن است، انتخاب نکنم.
وی درباره جوایز این جشنواره اظهار کرد: سازمان زیباسازی جوایز را فعلاً تقبل کرده است، امیدوارم دوستان در سازمان پای حرفشان باشند، اگر بخواهد اتفاقی بیفتد، می افتد.
مجیدی فرهنگ سازی برای چنین جشنواره هایی را یک ضرورت خواند و گفت: با توجه به اهمیت موضوع و اینکه در طول سالیان هتک حرمت های به ساحت پیامبر (ص) شده جریان سازی و فرهنگ سازی در حوزه تجسمی یک ضرورت است که در جهان اسلام که باید به ان پرداخته شود. این شروع یک حرکت در این زمینه است که در سال های آینده باید ادامه داشته باشد، البته ممکن است در سالهای آینده به شکل گرافیک برگزار شود اما امسال خط نشانه بود.
مجیدی در پاسخ به سؤالی درباره هجمههایی که ممکن است علیه این مسابقه در رسانههای مختلف جهان به وجود بیاید، اظهار داشت: به طور طبیعی در مورد خط نوشته حساسیت وجود ندارد، هجمه ها به دلیل کج فهمی هایی است که در این عرصه وجود دارد، ما در طول ساخت فیلم و قبل از آن با علمای شیعه و اهل تسنن رایزنی هایی کردیم و ذهنیت شفافی را برای علمای این حوزه ترسیم کردیم، این کار در یک فضای روشن و دوستانه انجام می شود اما متاسفانه به دلیل کج فهمی ها عده ای به این دامن زدند و جواب داده شد. آنها اصرار داشتند ما را به چالش وادار کنند. تا این فیلم حاضر شود کج فهمی در حوزه تصویر وجود دارد اما درباره خط نوشته ها مشکلی نیست.
در ادامه حقیقی درباره نمایشگاه آثار جشنواره نام نوشته های محمد رسول الله گفت: این نمایشگاه 24 مهرماه در برج میلاد افتتاح می شود، اما گزینه دوم برای این نمایشگاه موزه امام علی (ع)است، اگر افتتاح نمایشگاه در برج میلاد باشد ادامه نمایشگاه در موزه امام علی (ع)است. ما آمادگی داریم آثار بعد از تهران در شهرستانها هم به نمایش در می آید. در خارج از کشور با رایزنی هایی که انجام می شود در کشورهای جهان اسلام نمایش داده خواهند شد.
دبیر بخش طراحی جشنواره درباره داوران این مسابقه اظهار داشت: علاوه بر خود من،جلیل رسولی، صداقت جباری، حبیبالله صادقی،مسعود نجابتی، مصطفی گودرزی از ایران در ترکیب هیئت داوران حضور خواهند داشت و دو داور خارجی شامل صادق قره مصطفی از ترکیه و مأمون سکال طراح مسلمان مقیم آمریکا نیز به ایران خواهند آمد و در داوری آثار مشارکت خواهند داشت.
مجید مجیدی در ادامه با بیان اینکه می خواستیم با ساخت این فیلم قرائت درستی از اسلام را به دنیای غرب عرضه کنیم، اذعان کرد: فکر می کردیم با ساخت این فیلم یک وفاقی در جهان اسلام بوجود می آید، ما تلاشمان این بود با این نام نوشته یک وحدتی را بوجود آوریم و گروههای که رادیکال بودند و اختلافاتی را در جهان اسلام بوجود می آوردند را دیدگاهشان را تصحیح کنیم.
مجیدی درباره محافظهکاری در ارائه اطلاعات بیشتر در زمینه ساخت فیلم محمد (ص) گفت: محافظه کاری نیست، یک مراعات کردن است. حرف درباره فیلم از ساخت، تکنیک، عوامل، شهرک فیلم زیاد است، حرف های زیادی هست منتها به دلیل کج فهمی در این حوزه و نگاه ژورنالیستی که دامن بزنند و تحریف های صورت بگیرد، بنا داریم وارد حوزه تبلیغات و معرفی اثر نشویم، وقتی که فیلم نزدیک آماده شدن بود نشست برگزار می کنیم چرا که خود فیلم ساخته شده است.
حقیقی نیز در پایان درباره ادامه داشتن این جشنواره اظهار داشت: در تفاهم نامه ای که با سازمان زیباسازی داشتهایم قرار است در آینده این مسابقه در قالب بخشهای دیگری از هنرهای تجسمی تداوم داشته باشد که در دورههای آتی دیگر ارتباطی با فیلم محمد (ص)نخواهد داشت و بسته به تصمیم و سیاستگذاری سازمان زیباسازی دارد.
پایان پیام/
نظر شما