عباسعلی ناصحی مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار شبستان با بیان اینکه انسان یک موجود اجتماعی است و نیازمند برقراری ارتباط و داشتن تعامل است گفت: یکی از نیازهای غریزی برقراری ارتباط با جنس مخالف است و به هر حال این ارتباط ها در جامعه ممکن است پیامدهای مثبت و منفی داشته باشد.
وی لازمه ارتباط بین دو جنس مخالف را شناخت پیامدهای آن دانست و گفت: افراد باید روابط خود و دیگران را طوری تنظیم کند تا حتی الامکان از پیامدهای مثبت آن برخوردار شده و از پیامدهای منفی ان در امان باشند.
به گفته ناصحی یکی از ارتباطات میان افراد ارتباط عاطفی است که به دلیل طبیعت انسان بیشتر با جنس مخالف شایع تر و قوی تر است که در سنین نوجوانی و جوانی می توانند همراه با مشکلات باشند.
وی خاطرنشان کرد: در سنین نوجوانی و جوانی افراد نیازمند روابط اجتماعی بیشتر هستند همینطور به دلیل فعال شدن غریزه جنسی در این سن تمایل برقراری ارتباط با جنس مخالف بیشتر می شود.
مدیرکل دفتر سلامت روان و اعتیاد وزارت بهداشت دوره نوجوانی و جوانی را دوره غلبه احساسات دانست و گفت: تحقیقات نشان می دهد هرگونه رابطه معمولی با افراد دیگر به ویژه در سنین جوانی و نوجوانی و با جنس مخالف اگر در مدت طولانی صورت بگیرد ممکن است باعث وابستگی شدید عاطفی شود و این وابستگی منجر به این می شود افراد کمتر از منطق استفاده کرده و تابع احساسات باشد.
به گفته وی گاهی روابط عاطفی می تواند منجر به خسارت ها و زیان شود که دو طرف را تحت تاثیر قرار دهد.
وی با بیان اینکه یکی از خسارات این روابط ازدواج در سنین جوانی است که باید بر مبنای اصول صحیح و روابط صحیح باشد ولی وابستگی عاطفی موجب ازدواجی می شود که به صلاح طرفین نیست و منجر به مشکلات عدیده و حتی طلاق می شود در نتیجه یکی از پیامدهای منفی وابستگی عاطفی می تواند ازدواج غلط باشد.
ناصحی یکی دیگر از عواقب منفی وابستگی عاطفی را جلب رضایت طرف مقابل خواند و گفت: ممکن است یکی از طرفین برای جلب رضایت طرف مقابل دست به کاری بزند که از لحاظ عموم غیرمنطقی است مثلاً به خواست وی اموال خود را در اختیار طرف مقابل قرار دهد و منجر به خسارت مالی می شود.
وی همچنین یکی دیگر از پیامدهای منفی این وابستگی را قراردادن جسم در اختیار طرف مقابل برشمرد و گفت: این موضوع برای جلب رضایت طرف مقابل صورت گرفته و باعث بروز مشکلات حیثیتی شده و آینده فرد را تحت تاثیر قرار می دهد و موجب بروز روابط نامشروع و غیرعرفی می شود.
مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت ادامه داد: این گونه روابط بر پایه احساسات بوده و در بسیاری از مواقع دچار قطع رابطه شده و ضربه روانی عمیقی به دنبال دارد که ممکن است منجر به افسردگی عمیقی شود.
وی با ابراز تاسف از اینکه بعضی جوانان و نوجوانان دچار شکست رابطه عاطفی می شوند از طرفی از شدت افسردگی در جهت احساسات اقدام به آسیب به خود می کنند که ممکن است عواقب جبران ناپذیری داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: مشاهدات نشان می دهد در سالهای اخیر اینگونه روابط عاطفی که کمتر بر مبنای منطق و تعقل بوده در جامعه گسترش پیدا کرده و پیامدهای منفی را بسیار بیشتر از چند دهه قبل مشاهده می کنیم.
پایان پیام/
نظر شما