به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حسین یزدانمهر، سرپرست اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری کاشان گفت: این عملیات مرمت شامل پاکسازی و استحکام بخشی همه سطوح کتیبه های خطی مسجد جامع مربوط به دوره زندیه که با آیاتی از سوره های نباء و دخان نوشته شده و بخش هایی از گنبد این مسجد است.
وی، مرمت و بازسازی کتیبه ها و گنبد را به دلیل آلودگی و خرابی ناشی از وجود تعدادی روزنه در اطراف گنبد و نفوذ گل و لای حاصل از بارندگی و فضولات پرندگان ضروری دانست و افزود: این عملیات مرمت و بازسازی با توجه به اهمیت تاریخی مسجد جامع کاشان شامل تثبیت و استحکام بخشی، مرمت و بازسازی قسمت های فرو ریخته آستر و بستر، تمیزکاری های لازم به روش های فیزیکی و شیمیایی و موزون سازی رنگی است.
به گفته وی، مرحله اول عملیات مرمت کار بر روی جناحین گنبدخانه مسجد است که دارای بیشترین مقدار آلودگی و فرسایش شده است.
سرپرست اداره میراث فرهنگی کاشان، مرمت حیاط و زیر زمین مسجد جامع کاشان طی مرداد ماه سال جاری را یادآورشد و گفت:این بنای تاریخی از قدیمی ترین بناهای این شهرستان با پیشینه تاریخی است که پایه های اولیه آن به دوران صدر اسلام و آل بویه می رسد و در دوره های مختلف سلجوقی،ایلخانی،زندیه و قاجار بازسازی شده است.
یزدانمهر با اشاره به اینکه مناره قدیمی تاریخ دار مسجد جامع کاشان بعد از منار مسجد جامع ساوه(453 ه.ق) و مسجدجامع فهرج ( 461 ه.ق) سومین منار قدیمی تاریخ دار ایران( 466 ه.ق) است، افزود: این بنا داری گنبد آجری با مقصوره و ایوان مرتفع و صحن وسیع، دو شبستان بزرگ و یک شبستان تحتانی در ضلع شمالی و مناره واقع در خیابان باباافضل و محله میدان کهنه از محلات قدیمی کاشان است.
وی اظهار داشت: مسجد جامع کاشان قدیمی ترین بنای تاریخ دار این شهرستان و جز معدود بناهایی است که از زلزله سال 1192 ه.ق مصون مانده است.
به گفته وی، مسجد جامع کاشان در 30 خرداد سال 1315 با شماره 252 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
پایان پیام/
نظر شما