دلسوزان مسجدی زبان مساجد شدند/درد و دل اهالی مسجد با رییس جمهور

خبرگزاری شبستان: توجه به مصوبات مجلس در توسعه مساجد، تشکیل شورای عالی هماهنگی امور مساجد و بازگرداندن جوانی و شادابی به خانه های خدا از مواردی است که کارشناسان مسجد خواستار توجه به آن از سوی دولت یازدهم هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، توجه به مصوبات مجلس در توسعه مساجد، تشکیل شورای عالی هماهنگی امور مساجد در دولت یازدهم و فراهم کردن فضای عمران و آبادانی مساجد و بازگرداندن جوانی و شادابی به مساجد از مواردی است که کارشناسان مسجد خواستار توجه به آن از طرف دولت یازدهم شدند.

 

توجه به مصوبات مجلس در توسعه مساجد

لاله افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی با اشاره به مطالبات اهالی مسجد از رئیس جمهور گفت: در مجلس شورای اسلامی قوانینی برای مساجد در زمینه های ساخت مسجد در شهرک ها، مسکن مهر جدید الساخت و کانون های فرهنگی هنری مساجد مصوب شده است که انتظار می رود رئیس جمهور در تخصصیص بودجه های مربوطه برای این مصوبات اهتمام لازم را داشته باشد.

وی افزود: البته قطعا به همین شکل خواهد بود، دکتر روحانی، خودشان روحانی هستند و دغدغه فرهنگ دارند، امیدورایم نسبت به این مساله هم توجه داشته باشند.

 

نماینده مردم تهرن در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دولت باید هم به بخش نرم افزاری و هم سخت افزاری مساجد توجه داشته باشد، تصریح کرد: ولی توجه به بحث نرم افزاری مسجد مهمتر است زیرا که ساختمان مسجدی کاری انجام نمی دهد بلکه محتوای مسجد است که می تواند به مسجد رونق و محوریت بخشد تا محل جذب افراد شود ولی در برخی مواقع لازم است که از لحاظ سخت افزاری نیز از مساجد حمایت شود.

 

تشکیل شورای عالی هماهنگی امور مساجد پیگیری شود
حجت الاسلام حمیدرضا سلیمانی، دبیر ستاد عالی کانون های مساجد کشور در رابطه با مطالبات اهالی مسجد از رییس جمهور گفت: نظام جمهوری اسلامی برخاسته از فرهنگی دینی است و بهترین پایگاه و جایگاه این فرهنگ، مساجد هستند. فرهنگ اسلام و انقلاب از مساجد شروع و ترویج یافته است بنابراین همواره باید نقش مساجد به عنوان زادگاه انقلاب مورد حمایت و حراست قرار گیرد.

وی مشخص کردن متصدی امور مسجد را یکی از مواردی نام برد که لازم است در دولت یازدهم در مورد مساجد مورد توجه قرار گیرد و خاطر نشان کرد: در نظام جمهوری اسلامی و در حوزه مساجد یکی از مهمترین رسالت هایی که بر دوش داریم این است که مشخص شود که متولی اصلی مساجد در کشور کیست؟

 

دبیر ستاد عالی کانون های مساجد کشور تشکیل شورای هماهنگی و برنامه ریزی امور مساجد را به عنوان یک ضرورت در حوزه مساجد عنوان کرد و افزود: اگر تشکیل این شورا به صورت قانونی مورد توجه باشد و شخصی به عنوان نماینده مقام معظم رهبری در راس این هرم قرار بگیرد و شورای هماهنگی و برنامه ریزی امور مساجد راه اندازی و جهت گیری های این شورا با نگاه به رهنمودهای رهبری هدایت شود و از طرفی دستگاه های متولی مساجد با یکدیگر در این شورا همکاری و مشارکت داشته باشند، قطعاً می توانیم برای بهبود وضعیت مساجد به اهداف متعالی مورد نظر دست پیدا کنیم.

 

دولت آینده بیش از گذشته زمینه ساز توسعه مساجد باشد

حجت الاسلام محمدحسن اختری، دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) هم توجه به توسعه مساجد را از مواردی نام برد که باید در دولت یازدهم مورد توجه قرار گیرد و گفت: با توجه به جنبه روحانیت رییس جمهور و نیز دیدگاه ها و خاستگاه های مهم وی در گفتگوها، امیدوارم که در دولت یازدهم شاهد رفع مشکلات مساجد باشیم.
 

وی با اشاره به اینکه موارد مرتبط با مساجد در مجمع تشخیص مصلحت نظام که خود رئیس جمهور عضو آن هستند، هم مورد بحث قرار گرفته است، بیان کرد: با شناختی که از حجت الاسلام روحانی دارم، امیدوارم شاهد توسعه مساجد و فعال تر شدن امور فرهنگی مساجد نسبت به گذشته باشیم.
 

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با اشاره به اینکه در دولت یازدهم باید به محتوای برنامه های فرهنگی مساجد، توجه شود، افزود: برنامه های مهم و ارزشی، تفسیر قرآن کریم، احکام، احادیث و معارف اسلام و اهل بیت (ع) باید در مساجد رونق پیدا کند تا جذابیت مساجد افزایش یابد و این با برنامه ریزی دقیق و اصولی امکان پذیر است.


دولت یازدهم فضای گسترده تری برای فعالیت اهالی مساجد فراهم کند

حجت الاسلام حسین ابراهیمی، عضو جامعه روحانیت نیز با اشاره به آیه 18 سوره توبه گفت: خداوند در این آیه می فرماید: «مسجدهای خدا را تنها کسی تعمیر می‏کند که به خدا و روز جزا ایمان داشته و نماز بپا دارد و زکات دهد و جز از خدا نترسد، ایشانند که امید هست که از راه یافتگان باشند». بر اساس این آیه هرکس به قدرت و امکانات دسترسی پیدا کرد باید برای اقامه نماز، ادای زکات، امر به معروف و نهی از منکر اقدام کند و مرکزی که می تواند این امور را انجام دهد، مساجد هستند.


وی با اشاره به اینکه توقع این است که در دولت یازدهم، بستر مناسب برای انجام وظایف بیشتر ائمه جماعات و روحانیون فراهم شود، بیان کرد: اگر مساجد برای انجام وظایف امکانات داشته باشند و جوان، نوجوان و خردسال امکانات لازم در مسجد را فراهم ببینند این مسئله زمینه ساز حضور بیشتر مردم در مسجد می شود.


امام جماعت مسجد الاقصی توجه به بعد نرم افزاری مسجد را بحث مهمی دانست که باید در اولویت باشد و تصریح کرد: جنبه نرم افزاری مساجد موجب جذابیت در مسجد می شود و در نتیجه موجب سوق نسل جوان به مسجد و از طرفی نشاط و شادابی در مسجد می شود.
 

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دولت منتخب باید برای حمایت از توسعه مساجد و تأمین زیر ساخت‌های لازم برای مساجد تدابیر لازم را اتخاذ کند، اذعان کرد: این وظیفه‌ای است که در برنامه پنجم توسعه بر انجام آن توسط دولت تاکید شده است. از طرفی مسجد باید به عنوان محور محلات در نظر گرفته شود تا عموم مردم از نعمت مسجد به صورت مساوی و جامع برخوردار باشند.

 

دولت یازدهم جوانی و شادابی را به مساجد باز گرداند

حجت الاسلام محسن غرویان، عضو هئیت علمی جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به اینکه باید در دولت یازدهم، ارتقای سطح آموزه های علمی ائمه جماعات مورد توجه قرار گیرد، گفت: رئیس جمهور دولت یازدهم، هم روحانی و هم عالم دینی است و قطعا عنایت ویژه به مساجد دارند.

وی ادامه داد: با شناختی که از طور برداشت می کنم که وی به نسل جوان توجه ویژه خواهند داشت و سپردن مسئولیت به افراد کار آمد و جوان در امور مساجد برای جذب نسل جوان به مسجد مورد توجه ایشان خواهد بود.

این محقق و پژوهشگر دینی با اشاره به اینکه امام جماعت مسجد، نقش اتاق فکر در مسجد را ایفا می کند، بیان کرد: برای جذب نسل جوان، امام جماعت و مدیر تبلیغی و فرهنگی مسجد باید عالمی معتدل و بروز باشد.

این استاد حوزه و دانشگاه توجه بعد نرم افزاری مسجد را بحث مهمی دانست که باید در اولویت باشد و تصریح کرد: جنبه نرم افزاری همانند روح و بعد سخت افزاری همانند بدن انسان است. ممکن است مسجدی از لحاظ تجهیزات و ظاهر پیشرفته نباشد ولی شخصی عالم در آن مسجد، مشغول به فعالیت فرهنگی و تبلیغی باشد که بتواند، موجب جذابیت در مسجد شود و در نتیجه نسل جوان را به مسجد سوق دهد و موجب نشاط و شادابی مسجد شود بنابراین یکی رویکردهای مهمی که در دولت یازدهم باید به آن توجه شود بازگرداندن جوانی و شادابی به مساجد است.

 

 رسانه مسجد؛ بهترین بازو برای تحقق برنامه های فرهنگی دولت یازدهم

حجت الاسلام سیدمحمدباقر علم الهدی، مدیر حوزه علمیه و امام جماعت مسجد قاسم بن الحسن (ع) در رابطه با مطالبات اهالی مسجد از دولت یازدهم گفت: مطالبات مردم و روحانیون از دولت یازدهم، همان مواردی است که امام خمینی (ره) برای مراکز فرهنگی طراحی کرده بودند. با توجه به اینکه رئیس دولت یازدهم روحانی هستند، در جریان شرایط فرهنگی کشور قرار دارند و می دانند که کشور ما در حوزه فرهنگی چه چالش هایی دارد و باید برای برون رفت از این مشکلات و معضلات فرهنگی تلاش هایی صورت گیرد.

وی بیان کرد: در این زمینه قطعاً مراکز فرهنگی و رسانه ها می توانند، بهترین بازو برای برنامه های رییس جمهور آینده باشد که امید است دکتر روحانی از این بازوان اجرایی به بهترین شکل استفاده و بهره برداری کند و از نیروهای فعال در این عرصه استفاده لازم را داشته باشد.


پایان پیام/

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 281994

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha