از شعارهای روحانی بر می آید از تصدی گری دولت در امور هنری بکاهد

اصغر امیرنیا بابیان اینکه ازشعارهای دکتر روحانی برمی آید دولت از تصدی گری در امور هنری پرهیز کند، گفت: دولت تمایل دارد کار به کاردان‌ها و متخصصان واگذارشود و صرفا پشتیبانی، هدایت و نظارت را بر عهده بگیرد.

اصغر امیرنیا، مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی درباره جشنواره مجازی هنرهای تجسمی به خبرنگار تجسمی خبرگزاری شبستان گفت: مرکز هنرهای تجسمی تنها جشنواره مجازی که برگزار کرده جشنواره پیامبر اعظم به دبیری آقای سیف جمالی بود که برگزیدگان این جشنواره انتخاب شدند و از طریق مجازی جوایز آنها داده شد، خوشبختانه آثار بسیار خوبی در 9 رشته به این جشنواره رسید.

 

 

وی از برگزاری دوسالانه نقاشی خبر داد و گفت: مرکز هنرهای تجسمی دوسالانه نقاشی را دی‌ماه برگزار می‌ کند.

 

مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی درباره روند برگزاری جشنواره ها و دو سالانه های تجسمی با توجه به جابجایی دولت در این مرکز گفت: این برنامه ها استمرار دارند، برنامه‌ریزی کلان است، همانطوری که برنامه چشم‌انداز و برنامه پنج‌ساله ربطی به تغییرات دولت ها ندارد، دولت ها چهار سال هستند اما چرا برنامه پنج‌ساله‌ است، ممکن است در جابجایی ها سلایق عوض شوند اما اصول سر جای خود باقی است و فروع عوضی می‌شود.

 

 

وی افزود: جشنواره هنرهای تجسمی جوانان کاملا مشخص، سن و رشته‌های این جشنواره نیز مشخص هستند تنها چیزهایی که ممکن است در این جشنواره تغییر کند این است که در فلان استان برگزار شود و یا دبیرش فلان شخص و موضوع‌اش متفاوت باشد، اما اصل‌ قضیه جشنواره جوانان است، می بینید این جشنواره با دولت جدید چهار دولت را پشت سر گذاشته است، پس کلیت جشنواره از ابتدا هیچ فرقی نکرده است و تا الان استمرار دارد.

 

 

امیرنیا با بیان اینکه امیدوارم بستر سازی صورت گرفته در معاونت هنری اطمینان خاطری برای جامعه هنری بوجود آورد، خاطر نشان کرد: همه کسانی که در دستگاه‌های دولتی هستند، خود را خادم جامعه هنری و مردم می‌دانند، تنها بسترسازی می‌کنند، اما اصل خود مردم و هنرمندان هستند.

 

 

 

مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی درباره گمانه زنی های مبنی بر ابقای شاه آبادی در معاونت هنری با توجه به رابطه نزدیک وی با آقای جنتی گفت: به هر حال هر چیزی امکان‌پذیر هست، این احتمال وجود دارد، اما اصل این است ما وظیفه می‌دانیم تا زمانی که هستیم کار انجام دهیم. اگر آقای جنتی این اعتماد را بکنند مسلما ضرر نخواهند کرد به خاطر اینکه دکتر شاه‌آبادی فرد جوان و خوش‌فکری است و بسترسازی‌هایی که کرده است برای یک دوره خاص نبوده بلکه افق دور را دیده و بر اساس افق دور فعالیت های را انجام داده است، اگر این استمرار داشته باشد بسیار خوشحال می‌شویم. اگر این رفاقتی که شما می‌گویید به قوت خود باقی باشد، بسیار عالی است.

 

 

امیرنیا همچنین درباره اینکه خیلی ها معتقدند اقای شاه آبادی تازه به حوزه هنر اشراف پیدا کرده و می تواند فرد کارامدی در این دوره باشد، اظهار داشت: فرهنگ و هنر امری دیرباز بوده و هیچ‌کس نمی‌تواند بگوید زودبازده است، باید این را از درایت و تیزهوشی آقای شاه‌آبادی ببینید که ایشان برای یک مقطع فکر نکردند، چون برای وی نظام مهم است نه دولت و افراد، وقتی که نظام برای کسی مهم باشد برنامه ریزی اش برای یک دوره طولانی‌مدت خواهد بود، پس باید بلندمدت فکر کند، میان‌مدت برنامه‌ریزی کند و کوتاه‌مدت انجام دهد.

 

 

وی درباره انتظاراتش به عنوان متولی هنر تجسمی کشور از دولت جدید گفت: انتظار ما از این دولت این است که پشتیبان واقعی هنرمندان باشد. اگر در عرصه هنر سرمایه‌گذاری بکنند در همه عرصه‌ها خوب پیش می‌روند، حضرت امام می‌ فرمایند« اگر می‌خواهید کار اقتصادی یا سیاسی کنید باید بیس کار فرهنگ باشد». اگر ما هر جا کار فرهنگی انجام دادیم مسیر برای ورود دیگران باز می شود، دولت هر پولی که در عرصه فرهنگ بگذارد، هزینه نیست.

 

وی افزود: متأسفانه بسیاری فکر می کنند عرصه فرهنگ، عرصه خدماتی و هزینه‌ای است. اما نمی دانند هر پولی که برای بخش فرهنگ در خرید آثار، در تربیت نیروی انسانی و در حمایت از اینها برای اشاعه فرهنگ و هنر ایرانی در خارج از کشور گذاشته شود سرمایه گذاری است که موفق خواهد شد.

 

 

امیر نیا اذعان کرد: با دید و شناختی که از آقای دکتر روحانی سراغ داریم و توصیه‌ و شناختی که از جامعه هنری دارند و با توجه به اولین صحبتی هم که مبنی بر واگذاری امور به صنوف و انجمن‌ها کردند، مسلما می‌دانیم که ایشان از حوزه فرهنگ و هنر شناخت دارند و تمایل دارند دولت از تصدی‌گری پرهیز کند و کار را به کاردان‌ها و متخصصان واگذار کند، دولت صرفا پشتیبانی، هدایت و نظارت را بر عهده بگیرد.

 

 

پایان پیام/

 

کد خبر 281977

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha