بازگشت ادب به کلام نمایندگان/دفاعیه نجفی و واعظی

خبرگزاری شبستان: نیمه اول دومین روز از بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی روحانی امروز با عفت کلام بیشتر نمایندگان همراه بود.نمایندگان امروز بیش از دیروز از حواشی فاصله گرفته به بررسی صلاحیت وزرا پرداختند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، امروز صحن بهارستان 75 غایب داشت و مخالفان و موافقان وزرای پیشنهادی تا ساعت 12 دفاعیات و مخالفت های خود را در رابطه با وزرای پیشنهادی اموزش و پرورش ،ارتباطات و فناوری اطلاعات و اطلاعات ارائه دادند.
نذر ختم قرآن فرهنگیان برای من/پاسخ به شبهات فتنه 88
نجفی با اظهار اینکه یکی از ضعف‌های گذشته آموزش و پرورش مسئله فقدان یک برنامه راهبردی در مورد این وزارتخانه بوده است، عنوان کرد: به همین دلیل تصمیمات ضد و نقیض در زمینه آموزش و پرورش گرفته شده است، امروز یکی از فرصت‌های آموزش و پرورش این است که اسناد بالادستی قابل احترام و ارزش از نظر علمی، فنی و دینی در اختیار آن است.
وی آیین‌نامه تحول آموزش و پرورش، مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و سیاست‌های کلی آموزش و پرورش که به تأیید مقام معظم رهبری رسیده و در سال 92 ابلاغ شده است را اسناد بالادستی مادر برای این وزارتخانه عنوان کرد و افزود: سند چشم‌انداز، نقشه جامع علمی کشور و برنامه پنج‌ساله هم جزء اسناد بالادستی هستند اما با اتکا به اسناد مذکور که مادر حساب می‌شوند برای 20 سال آینده می‌توان در وزارت آموزش و پرورش دستور کار داشت.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش دولت یازدهم به اظهارات مخالفان خود در روز گذشته اشاره کرد و گفت: آقای زاکانی در مخالفت خود گفته‌اند که من قصد تغییر در سند سیاست‌های کلی آموزش و پرورش ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری را دارم که این درست نیست. من بحث‌ام این است که جمعی از نخبگان برای بررسی سند را جمع‌آوری کنیم تا ابتدا آنچه در دو سال اخیر برای این سند صورت گرفته را بررسی و در صورت لازم اصلاح کنند و بعد برای اجرای سند نیز نقشه راه تهیه کنند و سوم به بررسی محتوایی سند بپردازند زیرا در خود آن نیز آمده که هر پنج سال یک بار این بررسی محتوایی باید صورت بگیرد.
وزیر آموزش و پرورش دولت اصلاحات خاطرنشان کرد: برخی از مخالفان گفتند من زمینه را به گونه‌ای ایجاد کردم که معاونت پرورشی منحل شود، این صحبت اصلا منصفانه نبود زیرا شش سال بعد از وزارت من معاونت پرورشی منحل شد یعنی دو سال بعد از وزارت من و چهار سال بعد از وزارت آقای مظفر که وزیر بعد از من بود این انحلال صورت گرفت و چه ربطی به من دارد؟!
نجفی در واکنش به اظهارات روز گذشته مخالفان مبنی بر اینکه وی به حکومت دینی اعتقاد ندارد، تصریح کرد: من کسی هستم که 35 سال است در کشوری با حکومت دینی فعالیت می‌کنم، من تحصیلات‌ام را به دلیل اینکه در ایران حکومت دینی تشکیل شد در آمریکا نیمه‌تمام رها کردم و به ایران آمدم، حال به من می‌گویند به نظام دینی اعتقاد نداری و مستندات‌اش هم این است که در فلان جلسه من گفته‌ام برای این رییس‌جمهور نمی‌شوم که رییس‌جمهور باید به نظام دینی اعتقاد داشته باشد،
نجفی یادآور شد: در زمان من در وزارت آموزش و پرورش دارالقرآن‌های دانش‌آموزی، فرهنگ نماز و چند مورد دیگر شکل گرفت، دستگاه آموزش و پرورش قرآنی‌ترین دستگاه آن زمان بود.
وی در خصوص برنامه‌هایش در وزارت آموزش و پرورش گفت: برای اجرای تک‌تک 59 برنامه‌ام اصرار دارم و متعهد به این برنامه هستم.
نمایندگان نگاه سیاسی را کنار بگذارند/ نجفی در ستاد کروبی مسئولیت نداشت
وی با بیان ایکه یکی از دلایل بیان موافقتم با وزارت وی درخواست های متعدد جامعه فرهنگی برای موافقت نمایندگان از حضور نجفی بود ادامه داد: من موجی از نشاط و شادی را در جامعه خدمتگزار فرهنگیان دیدم و لازم است که این استقبال از دکتر نجفی توسط فرهنگیان را به آقای نجفی، دکتر روحانی و دولت تدبیر وامید تبریک بگویم.
نجفی اعتقاد لازم را نسبت به جایگاه آموزش و پرورش ندارد
نماینده مردم تهران، ری شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به واسطه جایگاه و رویکرد اساسی که آموزش و پرورش در تقابل نظام ارزشی اسلام با نظام ارزشی غربی دارد، منشأ این مخالفت نوع نگاهی است که آقای نجفی نسبت به آموزش و پرورش و حوزه فعالیتی که برای آن معرفی شده‌اند دارند؛ در نظام ارزشی اسلامی انسان بعد مادی و معنوی دارد و رشد آن بی‌نهایت است، اما در غرب بعد مادی انسان مدنظر است و همچنین در نظام اسلامی هویت دارد و رشنماینده مردم تهران، ری شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به واسطه جایگاه و رویکرد اساسی که آموزش و پرورش در تقابل نظام ارزشی اسلام با نظام ارزشی غربی دارد، منشأ این مخالفت نوع نگاهی است که آقای نجفی نسبت به آموزش و پرورش و حوزه فعالیتی که برای آن معرفی شده‌اند دارند؛ در نظام ارزشی اسلامی انسان بعد مادی و معنوی دارد و رشد آن بی‌نهایت است، اما در غرب بعد مادی انسان مدنظر است و همچنین در نظام اسلامی هویت دارد و رشد فضائل اسلامی را مسئولان نظام باید به عنوان یک مسئولیت بپذیرند، اما در غرب تنها خلق ثروت مطرح است، در جامعه اسلامی فرهنگ اساس است، اما در غرب اقتصاد اساس است. فضائل اسلامی را مسئولان نظام باید به عنوان یک مسئولیت بپذیرند، اما در غرب تنها خلق ثروت مطرح است، در جامعه اسلامی فرهنگ اساس است، اما در غرب اقتصاد اساس است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نجفی در 20 محور از 22 محور ارایه‌شده در برنامه دولت برنامه ارایه کرده است، گفت: می‌گویند که آقای نجفی از خانواده‌های فتنه بازدید کرده است، در پاسخ به این افراد باید بگوییم که بر اساس مصوبه شورای شهر که آقای نجفی نیز عضو شورای این شهر بوده است باید اعضای این شورا از خانواده‌های فتنه بازدید می‌کردند که آقای نجفی نیز با این هیئت این بازدید را داشته است زیرا این هیئت باید گزارشی را تنظیم و تقدیم مقام معظم رهبری می‌کردند.
قانون و تبعیت از رهبری را وظیفه خود می‌دانم
محمود واعظی،در دفاع از برنامه‌های پیشنهادی خود گفت: توسعه ICT منجر به ارایه خدمات ارزش افزوده، کاهش هزینه‌ها، کاهش بروکراسی، کاهش رفت‌وآمدهای شهری، افزایش شاخص‌های زیست‌محیطی، خلق کسب و کار و ارتقای نظام نوآوری و مدیریت دانش و علوم می‌شود.
وی با اشاره به مهم‌ترین برنامه‌های خود که در 4 بخش آنها را تقسیم‌بندی کرده بود، اظهار کرد: بخش اول تأمین مطالبات مردم است که ما بنا داریم در این بخش با حفظ حقوق شهروندی مطالبات مردم را در اولویت قرار دهیم و برنامه‌هایی از جمله حضور فعال و موثر در مجامع منطقه‌ای و بین‌المللی، ارتقای تنظیم نظام‌نامه کسب و کار، ایجاد توازن خدمات در حوزه ملی بر اساس توجه به مناطق محروم و روستایی با بکارگیری ظرفیت و امکانات موجود را نیز در این بخش پی‌گیری می‌کنیم.
واعظی محور دوم برنامه‌های خود را تأمین زیرساخت‌های ارتباطی و افزایش پهنای باند اینترنتی عنوان کرد و ادامه داد: توسعه متوازن شبکه، افزایش ترافیک به منظور فراهم‌آمدن خدمات با کیفیت مطلوب، تأمین برنامه جامع به منظور ایجاد شبکه ملی ارتباطات و پیاده‌سازی دولت الکترونیک، ایجاد اتصال با شبکه‌های مخابراتی منطقه نیز در بخش دوم مورد تأکید بنده است.
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به محور سوم برنامه‌های خود یادآور شد: توسعه صنعت تحقیقات، حمایت و تقویت مرکز تحقیقات مخابرات ایران در حوزه ICT، حمایت از تولید ملی و بنگاه‌های بخش خصوصی مبتنی بر تحقیقات بومی و شرکت‌های دانش‌بنیان و استفاده بهینه و مطلوب از فناوری‌های نوین به عنوان نیروی پیش‌برنده کشور، افزایش سهم ICT در تولید ناخالص ملی با استفاده از ظرفیت بخش فناوری اطلاعات در بخش سوم مورد تأکید قرار می‌گیرد.
وی محور آخر برنامه‌های خود را توسعه خدمات و ارایه خدمات الکترونیکی به شهروندان عنوان کرد و ادامه داد: افزایش پهنای باند و افزایش دسترسی بنگاه‌های اقتصادی، خانوار‌ها و پژوهشگران به خدمات مخابراتی و الکترونیکی، سامان‌دهی و گسترش خدمات ارتباطات و فناوری اطلاعات با رویکرد اطلاعاتی برای تمامی مناطق و به ویژه مناطق کمترتوسعه‌یافته و مناطق مرزی در بخش توسعه خدمات به شهروندان مورد پی‌گیری قرار می‌گیرد.
مخالفتم از نوع سیاسی و جنجالی نیست/نبود برنامه شفاف برای شورای مجازی
بهروز نعمتی، نماینده اسدآبادبا بیان اینکه برنامه های واعظی دارای نقاط ضعف جدی است اظهار کرد: در مورد بحث شورای عالی مجازی که مورد تاکید مقام معظم رهبری است متاسفانه آقای واعظی به صورت شفاف به آن ورود نداشته است و فکر می کنم در این بخش استراتژی شما باید مشخص باشد. و در واقع نگاهی را که نیز به این بخش داشته اید بسیار مختصر است.
نعمتی تصریح کرد: در مورد بخش ICT روستایی نیز شما برنامه مشخصی ندارید چطور ما 50 درصد مردم را که در روستاها هستند و به عنوان سرمایه های نظام هستند را به دلیل اینکه بخش خصوصی در روستاها سرمایه گذاری نمی کند نادیده بگیرید.
حضور واعظی در وزارت مخابرات باعث خروج کارشناسان خارجی شد
سیدباقر حسینی، نماینده زابل تصریح کرد: رویکرد این وزارت به سوی استفاده از الگوی دانش بنیان رفته اما آمادگی های الکترونیکی در خدمات رسانی ضعیف هستند.
سیدباقر حسینی با اشاره به اینکه وزیر پیشنهادی این حوزه کارشناسی خود را در الکترونیک و مخابرات اخذ کرده است گفت: محمود واعظی از سال 58 به خانواده مخابرات پیوست و در سمتهای مختلف مدیریتی حضور یافته است.
وی در مدت حضورش در مخابرات باعث خروج هزاران کارشناس خارجی شده و آنها را با اساتید دانشگاهی جایگزین کرد و با تشکیل شورای برنامه ریزی مخابرات و همچنین سرمایه گذاری در بحث آموزش و تحصیلات باعث بومی سازی این وزارتخانه شد.
واعظی به روابط دیپلماتیک در کنار علم مخابرات وارد است
غلامرضا کاتب، نماینده گرمسار در پاسخ به نعمتی که گفته بود واعظی یک دیپلمات است و شناخت وی از مخابرات به دهه 60 مربوط می شود گفت: وزارت ارتباطات یکی از بزرگترین یکی از بزرگترین شاخصه اش توسعه فضای مجازی کشور است و برای حفظ حقوق و توسعه کشور باید از صنایع مشترک استفاده کند و وزیر باید در این امور تخصص داشته باشد که وزیر پیشنهادی در امور الکترونیکی متخصص است و با توانایی دیپلماسی اش می تواند با دنیا رابطه برقرار کند.
علم این وزیر مربوط به زمان قبل از اختراع کامپیوتر است
علی اصغر زارعی، نماینده تهران در مخالفت با وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در زمانی که آقای واعظی مدارک تحصیلی شان در زمینه الکترونیک را گرفته اند تکنولوژی بسیار متفاوت از زمان حال بود.
وی تصریح کرد: سوییچ های مخابراتی امروزی با آنچه در گذشته به کار گرفته می شود بسیار متفاوت است و مسایل امنیت مخابرات و رمزنگاری نیز امروزه از مسایل بسیار مهم در این حوزه است.
در زمانی که ایشان درس خوانده اند مخابرات فضایی و ماهواره ای در کار نبوده است و نمی توان این وزارت خانه را با علم گذشته اداره کرد.
وی تاکید کرد: نمی توان وزیری را انتخاب کرد که بر عرصه وزارت تسلط نداشته باشد و تنها با تکیه بر کارشناسان وزارت را اداره کند.
واعظی از پیشتازان عرصه بازسازی پس از انقلاب بود
رمضانعلی سبحانی فر، نماینده سبزوارگفت: محرومیت زدایی و ارایه خدمات به سراسر کشور از اقدامات موردتوجه وی بود و وی تحول اساسی در شیوه نگرش به توسعه سوئیچ و ارتقای تکنولوژی دیجیتال را داشته که موجب ارتقای خدمات رفاهی شده است.
وی خطاب به زارعی نماینده تهران که علم واعظی را مربوط به گذشته می داند گفت: در همان زمان وی طراحی سیستمهای دیجیتال در کشور را انجام می داد و صنایع الکترونیکی ITMC و ITI را در شیراز راه اندازی کرد که بیش از 5 هزار نفر در آن مشغول به کار بودند.
برنامه‌های علوی نمی‌دانیم توسط چه کسی نوشته شده است؟
بهرام بیرانوند،نماینده بروجرداظهار کرد: همه این مسایل، مسایل امنیتی است و وزیر پیشنهادی تخصص و شناختی در این زمینه ندارد.
وی افزود: ایران دشمنان قسم‌خورده‌ای دارد که همه آنها با جاسوسی در ایران اتفاق‌نظر دارند که می‌طلبد نیرویی در صدر کار باشد که با توجه به تخصص و تجربه با دشمنان مقابله کند.
وی با اشاره به اینکه دو برگه جداگانه اطلاعاتی از برنامه‌های وزیر پیشنهادی به دست نمایندگان رسیده است، اظهار کرد: آقای علوی اذعان دارد از برنامه‌هایی که در یکی از برگه‌ها آمده است، بی‌اطلاع است و ما نمی‌دانیم چه کسی برنامه دوم را نوشته است؟
وی حفظ تمامیت عرضی را از خطوط قرمز نام برد و اظهار کرد: هرگاه متجاوز نادانی به کشور چشم طمع داشت ملت در مقابل این متجاوزان ایستاده‌اند و اگر برای حفظ تمامیت عرضی صدها خون ریخته شود ما را باکی نیست.
وی افزود: شکاف و تجزیه مردم از خطوط قرمز دیگر است که کارآمدی و وحدت تصمیم در مواجهه با استکبار همیشه مردم داشته‌اند.
ایجاد فضای امن رشد اقتصادی را دربر دارد
رضا عبداللهی، نماینده ماه نشان و ایجرودادامه داد: وزیر پیشنهادی اطلاعات حضور در چهار دوره مجلس شورای اسلامی، حضور در کمیسیون خاص تدوین قانون وزارت اطلاعات نایب‌رییس کمیسیون شوراها و امور داخل مجلس، رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، مخبر و سخنگوی شورا، نماینده مردم استان تهران در مجلس خبرگان، مسافرت به بیش از 30 کشور و آشنایی با کشورها را در کارنامه خود دارد
وی خاطرنشان کرد: بنده تعجب می‌کنم از بیانات آقای پیرانوند مخالف اول که می‌گوید در برنامه حوزه امنیت داخلی چرا آمده است که وزارت اطلاعات به چهارچوب‌ و وظایف ذاتی و قانون خود بازگردد، این حرف بسیار پسندیده است.
وی افزود: رعایت حقوق شهروندی و پرهیز از اموی افزود: مردم انتظار دارند دستگاه‌های اطلاعاتی قدرتمندی داشته باشیم که امنیت مردم را مهیا سازند و همچنین از حریم خصوصی مردم حمایت کنند و قدرتمندان با متخلفان برخورد نمایند.
وی با بیان اینکه از تمایلات سیاسی در وزارت اطلاعات باید پرهیز کرد، اظهار کرد: وزارت اطلاعات برای همه بخش‌ها است و فقط برای دولت نیست
نیتی‌کردن مسایل همان‌طور که در برنامه‌ها آمده است که بسیار پسندیده است.
عبداللهی با بیان اینکه رشد اقتصادی با نرخ منفی با صفر یا نرخ منفی روبرو است و همین‌طور عدد بیکاری دورقمی شده است، وزارت اطلاعات باید بستر لازم را برای کار و سرمایه با ایجاد فضای امنی برای مردم فراهم کند.

علوی توانایی مسئولیت وزارت اطلاعات را دارد
جواد جهانگیرزاده، نماینده ارومیه افزود: مردم انتظار دارند دستگاه‌های اطلاعاتی قدرتمندی داشته باشیم که امنیت مردم را مهیا سازند و همچنین از حریم خصوصی مردم حمایت کنند و قدرتمندان با متخلفان برخورد نمایند.
وی با بیان اینکه از تمایلات سیاسی در وزارت اطلاعات باید پرهیز کرد، اظهار کرد: وزارت اطلاعات برای همه بخش‌ها است و فقط برای دولت نیست. وی خاطرنشان کرد: در برنامه وزیر پیشنهادی کمک مؤثر برای شکستن تحریم‌ها آمده است و علوی تجارب زیادی را در این زمینه دارد.
 آیا انتخاب علوی اعتدال است یا تندروی؟
حجت‌الاسلام حمید رسایی، نماینده تهران به عنوان مخالف وزیر اطلاعات با اشاره به روبوسی با آقای علوی گفت: زنده‌باد مخالف من شعاری است که به طور واقعی اکنون شاهد آن هستیم و مثل دوره قبل نیست که شعارش را آنان می‌دادند و در عمل ما انجام می‌دادیم.
رسایی ادامه داد: در هر جایی که یک آدم بی‌تجربه وارد می‌شود آدم‌های باتجربه دیگر از او تمکین نمی‌کنند و بعضا از بی‌تجربگی فرد سوءاستفاده می‌کنند.
وی افزود: برخی از روحیات علوی مناسب وزارت اطلاعات نیست و اگر برای وزارتخانه دیگری بود شاید این روحیات حسن به شمار می‌آمد.
وی با اشاره به روحیه لابی‌گری و پی‌گیری علوی در حضور در چهار دوره مجلس گفت: این روحیه و ارتباط با آدم‌های متضاد مناسب با وزارت اطلاعات نیست.
رسایی با بیان اینکه علوی در مجلس نهم از طریق شورای نگهبان رد صلاحیت شده است، خاطرنشان کرد: شورای نگهبان نهادی بزرگ است و ما باید به آن احترام بگذاریم، در حالی که پس از رد صلاحیت به آقای علوی پیشنهاد امام جمعه در شهر اراک شد.
نماینده مجلس تهران تصریح کرد: آیا انتخاب علوی اعتدال است یا تندروی، چرا که علوی آشنایی با وزارتخانه ندارد و موجب پیامدهایی می‌شود.
وی با بیان اینکه برخی از برنامه‌ها مورد تأیید وزیر پیشنهادی اطلاعات نیست، اظهار کرد: همین الان به دلیل بی‌تجربگی آقای علوی برایش برنامه تعیین می‌کنند، این برنامه‌ها مورد تأیید علوی نیست در حالی که وزیر باید با مشورت کابینه خود برنامه‌ها را بنویسد و در سال 76 چنین اتفاقی افتاد و به بهانه قتل‌های زنجیره‌ای وزیر اطلاعات را زدند.
موضع علوی هنگام رد صلاحیت دشمن‌شادکن نبود
هادی قوامی، نماینده اسفراین و نماینده موافق وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: واقعیت امروز کشور ما به‌خوبی در برنامه‌های پیشنهادی رییس‌جمهور ترسیم شده است.
وی ادامه داد: مهم‌ترین جایی که می‌توان فضایی را برای عملیاتی‌کردن برنامه‌ها تعیین کرد، وزارت اطلاعات است.
وی با اشاره به تورم، بیکاری و اقتصاد بد کشور اظهار کرد: مسایل اقتصادی ناامنی را افزایش می‌دهد که باید فضای امنی برای سرازیرشدن سرمایه در کشور فراهم کرد.
وی با اشاره به رد صلاحیت علوی از شورای نگهبان گفت: این وزیر پیشنهادی خود را وزیر نظام می‌داند و اگر مسئله رد صلاحیت پیش آمد هیچ موضعی نگرفتند تا دل دشمنان شاد شود بلکه کاری کرد که دل نظام شاد شود.
به گفته وی، اگر دل‌مان برای حکومت و مردم می‌سوزد باید فرصت‌های توسعه را از دست ندهیم و برنامه اولی که دست نمایندگان رسید ربطی به آقای علوی نداشته است.

 علوی شخصیتی دانا برای حساس‌ترین وزارتخانه است

جواد هروی، نماینده قائنات گفت: علوی دارای شخصیتی دانا و توانا هستند که به عنوان ریاست حساس‌ترین وزارتخانه معرفی شده‌اند.
وی با بیان اینکه علوی دارای دکترای حقوق اسلامی است، اظهار کرد: چه ایرادی دارد وزیر اطلاعات را شخصی انتخاب کنیم که تحصیل‌کرده است و این موضوع موجب شده در مجلس حواشی زیادی به وجود آید.
وی ادامه داد: کدام وزیر اطلاعات در دوره‌های قبل دارای سابقه امنیتی بوده است و برخی از مخالفان با شخصیت جامع و با تحصیلات آقای علوی مخالفت دارند و چگونه می‌گویند بی‌تجربه است در حالی که وی در تدوین قانون اطلاعات نقش داشته است.

پایان پیام/
 

 

کد خبر 281945

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha