همه آنچه مخالفان و موافقان وزیر ارتباطات گفتند/واعظی در دفاع چه گفت

خبرگزاری شبستان: محمود واعظی، وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات پس از سخنان موافقان و مخالفانش به دفاع از برنامه های خود در صحن علنی مجلس پرداخت.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، محمود واعظی، وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه جلسه علنی نوبت صبح سه‌شنبه 22 مرداد که به بررسی وزرای پیشنهادی کابینه یازدهم اختصاص داشت در دفاع از برنامه‌های پیشنهادی خود گفت: توسعه ICT منجر به ارایه خدمات ارزش افزوده، کاهش هزینه‌ها، کاهش بروکراسی، کاهش رفت‌وآمدهای شهری، افزایش شاخص‌های زیست‌محیطی، خلق کسب و کار و ارتقای نظام نوآوری و مدیریت دانش و علوم می‌شود.
وی با اشاره به مهم‌ترین برنامه‌های خود که در 4 بخش آنها را تقسیم‌بندی کرده بود، اظهار کرد: بخش اول تأمین مطالبات مردم است که ما بنا داریم در این بخش با حفظ حقوق شهروندی مطالبات مردم را در اولویت قرار دهیم و برنامه‌هایی از جمله حضور فعال و موثر در مجامع منطقه‌ای و بین‌المللی، ارتقای تنظیم نظام‌نامه کسب و کار، ایجاد توازن خدمات در حوزه ملی بر اساس توجه به مناطق محروم و روستایی با بکارگیری ظرفیت و امکانات موجود را نیز در این بخش پی‌گیری می‌کنیم.
واعظی محور دوم برنامه‌های خود را تأمین زیرساخت‌های ارتباطی و افزایش پهنای باند اینترنتی عنوان کرد و ادامه داد: توسعه متوازن شبکه، افزایش ترافیک به منظور فراهم‌آمدن خدمات با کیفیت مطلوب، تأمین برنامه جامع به منظور ایجاد شبکه ملی ارتباطات و پیاده‌سازی دولت الکترونیک، ایجاد اتصال با شبکه‌های مخابراتی منطقه نیز در بخش دوم مورد تأکید بنده است.
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به محور سوم برنامه‌های خود یادآور شد: توسعه صنعت تحقیقات، حمایت و تقویت مرکز تحقیقات مخابرات ایران در حوزه ICT، حمایت از تولید ملی و بنگاه‌های بخش خصوصی مبتنی بر تحقیقات بومی و شرکت‌های دانش‌بنیان و استفاده بهینه و مطلوب از فناوری‌های نوین به عنوان نیروی پیش‌برنده کشور، افزایش سهم ICT در تولید ناخالص ملی با استفاده از ظرفیت بخش فناوری اطلاعات در بخش سوم مورد تأکید قرار می‌گیرد.
وی محور آخر برنامه‌های خود را توسعه خدمات و ارایه خدمات الکترونیکی به شهروندان عنوان کرد و ادامه داد: افزایش پهنای باند و افزایش دسترسی بنگاه‌های اقتصادی، خانوار‌ها و پژوهشگران به خدمات مخابراتی و الکترونیکی، سامان‌دهی و گسترش خدمات ارتباطات و فناوری اطلاعات با رویکرد اطلاعاتی برای تمامی مناطق و به ویژه مناطق کمترتوسعه‌یافته و مناطق مرزی در بخش توسعه خدمات به شهروندان مورد پی‌گیری قرار می‌گیرد.

مخالفتم از نوع سیاسی و جنجالی نیست/نبود برنامه شفاف برای شورای مجازی
بهروز نعمتی، نماینده اسدآباد در مجلس در ادامه دومین روز از بررسی کابینه پیشنهادی یازدهم و در جلسه صبح سه شنبه 22 مرداد در مخالفت با وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: مخالفت بنده با آقای واعظی از نوع مخالفت های سیاسی و جنجالی نیست بلکه مخالفت آن به عنوان عضو کوچک کمیسیون صنایع و مخالفت با برنامه وی به عنوان یک کارشناس است.
وی با بیان اینکه برنامه های واعظی دارای نقاط ضعف جدی است اظهار کرد: در مورد بحث شورای عالی مجازی که مورد تاکید مقام معظم رهبری است متاسفانه آقای واعظی به صورت شفاف به آن ورود نداشته است و فکر می کنم در این بخش استراتژی شما باید مشخص باشد. و در واقع نگاهی را که نیز به این بخش داشته اید بسیار مختصر است.
نعمتی تصریح کرد: در مورد بخش ICT روستایی نیز شما برنامه مشخصی ندارید چطور ما 50 درصد مردم را که در روستاها هستند و به عنوان سرمایه های نظام هستند را به دلیل اینکه بخش خصوصی در روستاها سرمایه گذاری نمی کند نادیده بگیرید آیا بحث امیدی را که اقای روحانی تاکید دارد فقط امید به شهرهاست حداقل شما در بخش خودتان که بخش ارتباطی است آیا نباید این امید را به مردم بدهید چه اشکالی دارد روستازاده ما از خدمات اینترنتی استفاده کند.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس میلیاردها تومان ودیعه مردم که نزد شرکت مخابرات است به سپرده گذاشته شده است این پول حق الناس است آیا می توانیم آن را نادیده بگیریم آیا از نظر شرعی مکانی که با این پول ایجاد شده است مشروعیت دارد آیا شما برنامه ای که برای این پولهای مردم که میلیاردهاتومان است دارید؟ هیچ اشاره ای در برنامه هایتان به این پولها نکرده اید.
حضور واعظی در وزارت مخابرات باعث خروج کارشناسان خارجی شد
سیدباقر حسینی، نماینده زابل در مجلس شورای اسلامی در دومین روز از بررسی صلاحیت وزرای کابینه پیشنهادی حسن روحانی در موافقت با وزیر ارتباطات و اطلاعات سخنرانی کرد. وی ضمن عذرخواهی به دلیل برخوردهای نامناسب نمایندگان مردم در روز گذشته گفت: مجلس خانه ملت است و باید شان این جایگاه حفظ شود و از این تریبون از مردم و رهبری عذرخواهی می کنم و از نمایندگان محترم می خواهم تقوای در گفتار داشته باشم.
وی از نمایندگان خواست هر چه زودتر تکلیف دولت را روشن کنند و در حمایت از مهندس واعظی وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات وظیفه کلان سیاستگذاری نظارت و هدایت در این حوزه را بر عهده دارد و رهبری نیز در دهه گذشته تاکید زیادی در بهره گیری از فناوری اطلاعات داشته است.
وی تصریح کرد: رویکرد این وزارت به سوی استفاده از الگوی دانش بنیان رفته اما آمادگی های الکترونیکی در خدمات رسانی ضعیف هستند.
سیدباقر حسینی با اشاره به اینکه وزیر پیشنهادی این حوزه کارشناسی خود را در الکترونیک و مخابرات اخذ کرده است گفت: محمود واعظی از سال 58 به خانواده مخابرات پیوست و در سمتهای مختلف مدیریتی حضور یافته است.
وی در مدت حضورش در مخابرات باعث خروج هزاران کارشناس خارجی شده و آنها را با اساتید دانشگاهی جایگزین کرد و با تشکیل شورای برنامه ریزی مخابرات و همچنین سرمایه گذاری در بحث آموزش و تحصیلات باعث بومی سازی این وزارتخانه شد.
وی تصریح کرد: بازسازی مرکز مخابرات ایران با تعریف کلیه هزینه های تبلیغاتی و حمایت از صنایع مخابرات در دوران جنگ و همچنین پشتیبانی از موارد موردنیاز جنگ از مواردی است که واعظی در دوران خدمتش در مخابرات انجام داده است.
حسینی با اشاره به حضور مهندس واعظی در وزارت خارجه گفت: شناخت وی از رخدادهای جهانی فرصتی است تا با تصمیم گیری در تخصیص منابع کمیاب در دنیا وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات امداد شود.
واعظی به روابط دیپلماتیک در کنار علم مخابرات وارد است
غلامرضا کاتب، نماینده گرمسار در موافقت با وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات کابینه حسن روحانی در صحن مجلس صحبت کرد. وی خطاب به نعمتی که در مخالفت با وزیر پیشنهادی صحبت کرده بود گفت: مشکلاتی که در وزارت ارتباطات وجود دارد به دلیل تغییرات پی در پی مدیریتی در سنوات گذشته است و اگر این تغییرات نبود وزارت ارتباطات نیز تا این اندازه مظلوم نمی ماند.
وی در پاسخ به نعمتی که گفته بود واعظی یک دیپلمات است و شناخت وی از مخابرات به دهه 60 مربوط می شود گفت: وزارت ارتباطات یکی از بزرگترین یکی از بزرگترین شاخصه اش توسعه فضای مجازی کشور است و برای حفظ حقوق و توسعه کشور باید از صنایع مشترک استفاده کند و وزیر باید در این امور تخصص داشته باشد که وزیر پیشنهادی در امور الکترونیکی متخصص است و با توانایی دیپلماسی اش می تواند با دنیا رابطه برقرار کند.
وی با اشاره به تجربه واعظی در دهه اول انقلاب در امور مربوط به مخابرات گفت: وی در تمامی سطوح مدیریتی این وزارتخانه حضور داشته و مدارک وی در رشته الکترونیک و امور بین الملل موردنیاز وزارت ارتباطات است.

علم این وزیر مربوط به زمان قبل از اختراع کامپیوتر است
علی اصغر زارعی، نماینده تهران در مخالفت با وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در زمانی که آقای واعظی مدارک تحصیلی شان در زمینه الکترونیک را گرفته اند تکنولوژی بسیار متفاوت از زمان حال بود.
زارعی گفت: مدرک مخابرات و الکترونیکی که مربوط به قبل از انقلاب است برای تصدی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات کافی نیست و حتی برای آشنایی اولیه با مبنای آن نیز کارآمد نیست زیرا زمانی که ایشان تحصیلاتشان را می گذراندند تکنولوژی خیلی تفاوت داشت اما در حال حاضر نسلهایی از پی سی ها با سرعت بسیار بالا به کار گرفته می شوند.
وی تصریح کرد: سوییچ های مخابراتی امروزی با آنچه در گذشته به کار گرفته می شود بسیار متفاوت است و مسایل امنیت مخابرات و رمزنگاری نیز امروزه از مسایل بسیار مهم در این حوزه است.
در زمانی که ایشان درس خوانده اند مخابرات فضایی و ماهواره ای در کار نبوده است و نمی توان این وزارت خانه را با علم گذشته اداره کرد.
وی تصریح کرد: آیا واعظی حتی کارخانه های مخابراتی را ندیده اند و با آنها آشنا نیستند.
این نماینده تهران با اشاره به گله مندی برخی از متخصصان عرصه مخابرات برای عدم استفاده از برخی از چهره های شناخته شده این عرصه گفت: افرادی در عرصه مخابرات فعال هستند که علم به روز و تحصیلات تکمیلی در این حوزه را دارند اما از آنها استفاده نشده است.
زارعی دولت الکترونیک را دانش جدید مطرح در سطح دانست و گفت: آقای واعظی به تمام این مسایل بیگانه هستند ضمن اینکه برنامه ای که ارایه داده اند در واقع تحلیل شاخص های ارتباطات است و تنها در دو صفحه آخر به صورت تیتروار برنامه هایی ارایه کرده اند.
وی تاکید کرد: نمی توان وزیری را انتخاب کرد که بر عرصه وزارت تسلط نداشته باشد و تنها با تکیه بر کارشناسان وزارت را اداره کند.
وی تاکید کرد: در کشور ما بازار مصرف داخلی پر از تولیدات خارجی است و هر زمان که حاکمیت وزرا را مدیریت کرده تولید داخل تقویت شده و تولیدکنندگان هم راضی بوده اند و ارتباط دانشگاه و صنعت را تقویت کرده است.
این نماینده با اشاره به تسلط واعظی در مسایل سیاسی گفت: واعظی به مسایل سیاسی منطقه و دنیا تسلط دارد و انتخاب وی به عنوان وزیر ارتباطات باعث تعجب همگان شد.
واعظی از پیشتازان عرصه بازسازی پس از انقلاب بود
رمضانعلی سبحانی فر، نماینده سبزوار در موافقت با وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات سخنرانی کرد.
به گزارش خبرنگار شبستان، سبحانی فر گفت: این وزارت باید در دست کسی باشد که آشنایی کافی به این صنعت دارد تا بتواند از ظرفیت های ان استفاده کند و واعظی از نیروهای متخصص و موثر در عرصه مخابرات است که از پیشتازان بازسازی پس از انقلاب بوده است.
وی تصریح کرد: واعظی توانست این وزارتخانه را از نیروهای خارجی خالی کند و با تربیت نیروهای متخصص شروع جدیدی در این بخش ارایه کند.
سبحانی فر گفت: محرومیت زدایی و ارایه خدمات به سراسر کشور از اقدامات موردتوجه وی بود و وی تحول اساسی در شیوه نگرش به توسعه سوئیچ و ارتقای تکنولوژی دیجیتال را داشته که موجب ارتقای خدمات رفاهی شده است.
وی خطاب به زارعی نماینده تهران که علم واعظی را مربوط به گذشته می داند گفت: در همان زمان وی طراحی سیستمهای دیجیتال در کشور را انجام می داد و صنایع الکترونیکی ITMC و ITI را در شیراز راه اندازی کرد که بیش از 5 هزار نفر در آن مشغول به کار بودند البته از سال 84 این شرکت ها با تعدیل نیرو 500 نیروی کار دارد که در حال تولید صندوق صدقات هستند. 

پایان پیام/

 

کد خبر 281784

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha