به گزارش خبرنگار شبستان، سردار اسماعیل احمدیمقدم، فرمانده نیروی انتظامی در حاشیه روز بزرگداشت خبرنگار در پاسخ به سوال شبستان با اشاره به کاهش 20 درصدی جرایم در ماه مبارک رمضان گفت: حاکمیت فضای معنوی و آرامش روانی جامعه نکات مهمی در این ایام بوده به گونهای که دوردورسواری در ماه مبارک رمضان کاهش داشته است چون دوردورسواری مستلزم بازبودن رستورانها، آبمیوهفروشیها و بستنیفروشیها است که همه این عوامل نقش مهمی در کاهش ترافیک و جرایم نقش داشتند.
وی با بیان اینکه نزاعها هم در ماه مبارک رمضان کاهش داشته است، اظهار کرد: کاهش ساعت ادارات، سفرها و خلوتی معابر در ماه مبارک رمضان نقش مهمی در کاهش جرایم داشته است.
سردار احمدیمقدم در ادامه تصریح کرد: میزان سفرها نیز نسبت به ماههای قبل 80 درصد کاهش داشته است که همه اینها در کاهش نزاع، تصادفات، سرقت، ناهنجاریهای اخلاقی و مزاحمتها نقش مهمی داشته است به گونه ای که بهبود 20 درصدی امنیت را در این ماه نسبت به ماه قبل شاهد بودیم.
فرمانده ناجا با اشاره به ساماندهی مد و لباس خاطرنشان کرد: ساماندهی مد و لباس از وظایف وزارت ارشاد و اتحادیه صنف دوزندگان و توزیعکنندگان پوشاک و لباس است، نیروی انتظامی وظیفه نظارتی دارد اما آنهایی که تلاش میکنند با مدسازی در فضای مجازی و ماهواره تغییر ذایقه بدهند این امر یک کار خلاف میباشد.
وی ادامه داد: هرساله اتحادیه صنف جلساتی برای توزیعکنندگان پوشاک برگزار میکند که ناجا و دستگاههای دیگر نیز در این جلسه شرکت میکنند و تذکرات لازم برای رعایت مقررات به آنها داده میشود، عمدتا هم آنها همکاری میکنند ولی ممکن است تخلفی هم در این زمینه صورت گیرد.
سند عفاف و حجاب در حال نوسازی است
سردار احمدیمقدم با اشاره به اجرای طرح امنیت اخلاقی در دولت جدید گفت: طرح امنیت اخلاقی در حال نوسازی است، اصل این طرح به نام فرهنگ عفاف و حجاب بوده، بارها عرض کردیم ناجا سیاستگذار نیست بلکه مجری مقررات قوانین است، فکر میکنم ظرف 2 الی 3 ماه آینده ما شاهد نوسازی این سند باشیم و در وظایف دستگاهها با رویکرد فرهنگی تغییراتی ایجاد شود.
فرمانده ناجا در ادامه افزود: انشاءالله دولت جدید در تهیه این سند مشارکت فعال داشته باشد چون ما در دورههای آقای احمدینژاد دچار این مشکل بودیم، سند عفاف و حجاب در پایان دولت آقای خاتمی تهیه شده بود اما وقتی تمام شد هم تهیهکنندگان این طرح و هم دولت مجری انتقاد داشتند که این امر یکی از مشکلات و چالشهای اساسی نیروی انتظامی بود، بنده فکر میکنم با مشارکت دولت وظیفهای هم که برای ناجا تدوین شده است در آن نقش مهمی داشته باشیم.
وی با اشاره به شناسنامهداربودن زنان خیابانی اظهار کرد: این شناسنامه به مفهوم اینکه یک جواز صنفی بدهیم و یا پلاک به آنها آویزان کنیم، نیست این برداشت ناثوابی است .منظور از از شناسنامهدار بودن زنان خیابانی این است که آنها در سیستم ما ثبت بشوند که بدانیم چه گروهی حرفهای هستند تا از طریق سازمان بهزیستی نسبت به اصلاح ، تربیت و اشتغال آنها اقدام کنیم تا یک مقدار برخورد فنیتر و تخصصیتر نسبت به آنها داشته باشیم.
وی با اشاره به پلیس اقتصادی یادآور شد: انشاءالله باید دولت جدید مستقر شود تا ببینیم رویکرد دولت جدید در این زمینه چیست . امیدواریم برای فعالیتهای پیشگیرانه از جرم و مبارزه با جرایم حوزه اقتصادی با تعامل دستگاههای فضای بهتری ایجاد کنیم نه اینکه موی دماغ دستگاهها شویم و برای آنها مزاحمت ایجاد کنیم بلکه بازوی کارآمد دستگاهها باشیم با شناختی که ما نسبت به جرایم داریم و بتوانیم با جرایم اقتصادی، وارداتی و گمرکی مبارزه کنیم.
سردار احمدیمقدم با اشاره به فیلمبرداری از حجاب بانوان تصریح کرد: ما فیلم نمیگیریم بلکه تیپولوژی حجاب را توسط عکسهایی که از ایستگاههای اتوبوس میگیریم استخراج میکنیم تا ببینیم چند نفر دارای حجاب مناسب و چند نفر دارای پوشش زشت و زننده هستند.
وی ادامه داد: تغییراتی که ما الان نسبت به ماهها و سال قبل در پوشش زنان داریم تغییرات چشمگیری نیست چون تلاش میشود در این زمینه فضاسازی شده و اوضاع حجاب را بسیار بد و خراب جلوه دهند ولی مستندات و مشاهدات ما چنین چیزی را نشان نمیدهد چون ممکن است تعداد کمی باشند ولی ما نمیتوانیم این میزان را به کل جامعه تعمیم دهیم.
سردار احمدیمقدم با اشاره به دوردورسواری خودروهای لوکس تصریح کرد: مسئولیت خودروهای لوکس و غیرلوکس جزء وظایف نیروی انتظامی نیست .هر چیزی را که گمرک ترخیص و استاندارد تأیید کند ما وظیفه داریم شمارهگذاری کنیم و این را باید در جای دیگری رسیدگی کرد، ما زمانی پیشنهاد دادیم که گمرکی متفاوت برای این خودروها وجود داشته باشد که حداقل از زاویه دیگر به آنها نگاه کنیم نه اینکه بد ببینیم ارز مرجع دادند و خودروهای لوکس را وارد کردند حالا ممکن است خریدار نهایی قیمت بازار را استفاده کند ولی ما نباید این فرهنگ را در جامعه ترویج دهیم.
وی ادامه داد: پذیرش این فرهنگ هم یک مقدار برای جامعه ما سخت است، حتی آنها در برابر پلیس رفتارهایی را از خود نشان میدهند که قابل قبول نیست زیرا جریمه 100 هزار تومانی برای ماشینی که یک میلیارد تومان قیمت دارد چیزی نیست.
پایان پیام/
نظر شما