به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، جلسه نوبت صبح دوشنبه مجلس که به منظور بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی رییسجمهور کشورمان برای دولت یازدهم برگزار شد رأس ساعت 8 و 10 دقیقه آغاز شد.
در ابتدای جلسه تعدادی از وزرای پیشنهادی و از جمله علی جنتی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی، نعمتزاده وزیر پیشنهادی صنعت و معدن، زنگنه وزیر پیشنهادی نفت، حجتالاسلام علوی وزیر پیشنهادی اطلاعات، اسحاق جهانگیری معاون اول رییسجمهور، الهام امینزاده معاون حقوقی رییسجمهور، رحمانی فضلی وزیر پیشنهادی کشور، حجتالاسلام پورمحمدی وزیر پیشنهادی دادگستری و ظریف وزیر پیشنهادی امور خارجه حضور داشتند.
در ابتدای جلسه، قرعهکشی برای نمایندگان موافق و مخالفی که قرار بود با کلیات کابینه صحبت کنند، انجام شد و از بین 148 نمایندهای که به عنوان موافق قصد سخن داشتند 5 نفر و از بین 18 نمایندهای که قصد مخالفت با کلیات کابینه را داشتند 5 نفر انتخاب شدند.
ساعت 8 و 30 دقیقه بود که مجلس منتظر ورود رییسجمهور برای آغاز جلسه بررسی صلاحیت وزرا بود و همچنان از رییسجمهور خبری نبود.
حجتالاسلام حسن روحانی ساعت 8 و 30 دقیقه با معیت محمدرضا باهنر و حجتالاسلام ابوترابیفرد وارد صحن مجلس شد.
با نشستن رییسجمهور در صندلی ردیف جلو، لاریجانی از وی خواست تا آغازگر جلسه رأی اعتماد باشد و رییسجمهور نیز با قرارگرفتن پشت تریبون سخنان خود را آغاز کرد.
روحانی در خلال سخنان خود از هیئترییسه خواست به وی اعلام کنند که چند دقیقه وقت سخنرانی دارد؟
لاریجانی به وی گفت: شما دو ساعت و نیم وقت سخنرانی و دفاع از کابینهتان را دارید که تا الان 21 دقیقه صحبت کردید.
روحانی به حالت مزاح و شوخی گفت: حتما خود نمایندگان نیز که صحبت می کنند این مانیتور حواسشان را پرت میکند.
لاریجانی نیز با خنده و شوخی متقابل به روحانی گفت: شما آهسته حرف میزنید، زمان زود میگذرد.
روحانی نیز با صبوری و متانت خاصی که صحبت میکرد، گفت: ما نیز تسلیم زمان هستیم.
روحانی پس از آنکه در سخناناش تاکید کرد در انتخاب کابینهاش به هیچ جناح و گروهی توجه نکرده است و هیچ جناح و گروهی در کابینهاش سهمخواهی نداشته است، گفت: با تمام وزرای پیشنهادی شرط کردم که افکار و وابستگی گذشتهشان محترم است ما آمدن آنها در این دولت صرفا به خاطر تلاش، تخصص، تجربه، تعهد و کارایی آنها در این مقطع زمانی بوده است.
وی در ادامه تک به تک به معرفی 18 وزیر پیشنهادی خود که به قول خودش بر اساس 28 معیار آنها را سنجیده است، پرداخت.
روحانی سخنان خود را به پایان برد و به مدت یک ساعت و 23 دقیقه از وقت دو ساعت و نیمه خود استفاده کرد.
پس از سخنان روحانی، اولین مخالفی که با کابینه صحبت کرد حسینعلی حاجیدلیگانی نماینده شاهینشهر و احمد بخشایش نماینده اردستان بود.
همین که رییسجمهور بر روی صندلی خود قرار گرفت تجمع نمایندگان اطراف وی نیز شروع شد و این موضوع باعث شد لاریجانی مرتب به این نمایندگان تذکر دهد که سر جای خودشان بنشینند.
پس از بیان سخنان نخستین مخالفان، اولین موافق کابینه که عبارت بود از احمد شوهانی نماینده ایلام سخنان خود را بیان کرد.
کاظم جلالی که پنج دقیقه از وقت شوهانی را به خود اختصاص داده بود در موافقت با کابینه روحانی کابینه وی را کابینهای خوب در شرایط موجود معرفی کرد و مباحثی را در مورد نمایندگانی که در مدت کابینه یازدهم مسایل فتنه را مطرح میکنند مورد تاکید قرار داد.
پس از کاظم جلالی، حکیمی نماینده رودبار به عنوان دومین مخالف روحانی مباحثی را در بیان شخصیت وی مطرح کرد که این امر باعث واکنش برخی از نمایندگان شد.
پس از حکیمی که کامل از وقت 15دقیقهای خود استفاده کرد جلیل جعفری نماینده خلخال و همچنین یونس اسدی نماینده مشکینشهر سخنانی را در بیان موافقت مطرح کردند.
همچنین، سیدمحمدعلی بزرگواری، نماینده کهگیلویه و بهمئی نیز در مخالفت با کلیات کابینه یازدهم ضمن ارایه برخی مطالب گفت: کسی که تا دیروز دست احمدینژاد را میبوسید ببینید امروز در مجلس چه حرفهایی را میزند ما با چماق لری با این افراد برخورد میکنیم.
بزرگواری همچنین سخنانی را در مورد وزارت زنگنه و اینکه وی اگر بر این تصدی تکیه زند به آقازادهها میدان میدهد، بیان کرد.
این سخنان بزرگواری باعث واکنش تعداد زیادی از نمایندگان شد تا جایی که یونس اسدی خطاب به وی گفت: آقای بزرگواری میگویند نمایندگان چاپلوس از کابینه حمایت کردهاند، این در حالی است که خود بزرگواری دستمالکش دولت احمدینژاد بوده است.
پس از سخنان و تذکرات نمایندگان، مهرداد بذرپاش، نماینده تهران نیز سخنانی را در مخالفت با کلیات کابینه یازدهم مطرح کرد.
احمد توکلی، نماینده تهران در این میان تذکری را به لاریجانی یادآور شد که چرا با نمایندگانی که نظم مجلس را بهم میریزند و مدام اطراف صندلی رییسجمهور هستند تذکر و اخطار جدی نمیدهید، آنها باید حرمت امامزاده را خودشان نگاه دارند و حفظ کنند.
لاریجانی نیز در چندین نوبت به این نمایندگان تذکر میداد اما این نمایندگان تا جایی پیش میرفتند که عکس یادگاری نیز با رییسجمهور منتخب انداختند.
پس از تذکراتی که نمایندگان در واکنش به سخنان بزرگواری نشان دادند غلامعلی جعفرزاده نماینده رشت در موافقت با وی سخن گفت و در پایان سخنان خود شعر رحیم زارع نماینده خرمبید و بوانات را در مورد این دولت مطرح کرد که نخستین بیت این شعر عبارت بود از دولت عشق و امید و انعطاف، خط بطلان میکشد بر واژههای اختلاف.
در پایان سخنان جعفرزاده، لاریجانی ختم جلسه صبح را اعلام کرد و ادامه صحبتهای مخالفان و موافقان کلیات رای اعتماد به کابینه یازدم را به جلسه بعدازظهر موکول کرد و گفت: پیغامی از رییس قوه قضاییه به ما رسیده است که دو نکته را در آن یادآور شده است.
وی این پیغام را حاوی سخنان رییس قوه قضاییه در مورد صحبتهای نمایندگان در رابطه با اینکه وزیر دادگستری سهمیه وی برای کابینه یازدهم بوده است و همچنین لغو بخشنامه معاون رییسجمهور از سوی رییس دیوان عالت اداری عنوان کرد.
لاریجانی همچنین نسبت به سخنانی که نمایندگان در جلسه نوبت صبح و در توهین به اشخاص اعلام کردند واکنش نشان داد و گفت: بهتر است از این توهینها پرهیز کنید.
جلسه نوبت صبح مجلس راس ساعت12 به پایان رسید و جلسه نوبت عصر ساعت 14 آغاز میشود.
پایان پیام/
نظر شما