به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، دکتر حسن روحانی، رییسجمهور دقایقی پیش در معرفی وزرای پیشنهادی خود به مجلس شورای اسلامی در صحن علنی مجلس در خصوص محمود واعظی وزیر پیشنهادی ارتباط و فناوری اطلاعات گفت: با اینکه سالهای اخیر بیشتر چهره سیاست خارجی از وی دیدهام اما تحصیلاتاش در رشته IT و مخابرات است.
وی با بیان اینکه من محمود واعظی را اولین بار بعد از انقلاب به عنوان مسئول مخابرات کشور شناختم، افزود: ما علاوه بر تخصص در زمینه مسایل الکترونیکی، مخابرات و ICT نیاز به یک ارتباطات فعال خارجی با شرکتهای مختلف و بخشهای بیرونی داریم که تکنولوژی فعال آنها را دریافت میکنیم.
روحانی در بخش دیگری از سخناناش به معرفی مهندس چیتچیان وزیر پیشنهادی نیرو پرداخت و گفت: اولین آشنایی بنده با وی در مجلس شورای اسلامی بود. او از یک خانواده روحانی و شهید است و تحصیلاتی در حوزه نیرو دارد. کارشناسی مهندسی مکانیک، کارشناسی ارشد صنایع و مدیریت دارد و دارای سوابق ممتاز اجرایی است. همچنین وی در سپاه نیز فعالیت داشته که این افتخار است.
روحانی با تصریح اینکه برخیها میگویند کابینه فلانی کاملا امنیتی است، افزود: اگر امنیتی به معنای فهم امنیت ملی باشد، افتخار است و باید بگویم آقای چیتچیان هم در سوابق دیگرش در شرکتهای توانیر، سازمان برق فعالیت داشته و 12 سال معاون انرژی و 6 سال قائممقام و معاونت برنامهریزی نیرو را بر عهده داشته است.
رییسجمهور در ادامه در معرفی علی جنتی به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: او از چهرههای علمی و انقلابی است و در سالهای قبل از انقلاب بسیار فعال بوده، از فضلای بهنام حوزه علمیه بوده است و کاملا با فقه اسلامی، اقتصاد اسلامی و فلسفه اسلامی آشناییت دارد.
وی از دیگر ویژگیهای علی جنتی به حضور او در صدا و سیما بعد از انقلاب به عنوان عضو شورای سرپرستی سازمان و معاونت بینالملل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد.
رییسجمهور همچنین در معرفی مسعود سلطانیفر به عنوان وزیر ورزش و جوانان گفت: او از چهرههای خدوم و فعال است که نمایندگان استانهای مختلف از سوابق کاریاش مطلب هستند زیرا سلطانیفر مسئولیتهای مختلفی در شش استان کشور داشته است. وی دو سال هم قائممقام سازمان تربیتبدنی بوده و ریاست شورای جوانان استانها را بر عهده داشته است.
روحانی ادامه داد: سلطانیفر در زمینه پرورش جوانان صاحبفکر و علاقهمند در این حوزه است و تاریخچه خوبی در مورد ورزش و ورزشکاران در ذهن دارد که یک کامپیوتر متحرک است و کارنامه وی هر جا که بوده، موفق است.
رییس دولت تدبیر و امید وزیر پیشنهادی کشور را محمد رحمانیفضلی معرفی کرد و افزود: زیاد نیاز به معرفی این وزیر برای شما نیست زیرا آخرین مسئولیتاش در دیوان محاسبات بوده و آشنایی من با وی از دوره چهارم مجلس بوده است که همواره نمایندهای معقول و صاحبنظر است و همین بس که وی عضو جلسه عقلا بوده که دلیل بر اعتدال و میانهروی او دارد.
روحانی از دیگر سوابق رحمانیفضلی حضور او در صدا و سیما و شورای عالی امنیت ملی را عنوان کرد و گفت: وی در وزارت کشور تجربیات ذیقیمتی دارد و تحصیلاتاش کارشناسی ارشد جغرافیای سیاسی و دکتری در همین زمینه با گرایش برنامهریزی است.
رییسجمهور علت انتخاب رحمانیفضلی به عنوان وزارت کشور را تلاشاش برای توسعه اقتصادی و برنامهریزی استانها عنوان کرد و افزود: آمدن دکتر رحمانیفضلی در این سمت یک آرامش را به کشور میدهد و اعلام میکند که فضایی در کشور حاکم خواهد شد که عمیقا اقتصادی و فرهنگی خواهد بود و در کنارش بعد سیاسی نیز فعال میشود.
مسئولیت اشکالات بیانشده در مورد زنگنه را خودم بر عهده میگیرم
رییس دولت یازدهم در معرفی زنگنه به عنوان وزیر نفت گفت: وزارت نفت از جمله وزارتخانههایی بود که در خصوص انتخاب وزیرش بسیار مشورت کردم و با هر صاحبنظری در صنعت نفت که پای مذاکره نشستم دکتر زنگنه را به من معرفی کرد. همچنین دو بار نیز با آقای زنگنه در مورد معرفی وزیر نفت مشورت کردم که دو نفر را به من معرفی کرد که بعد از صحبت با آن دو نفر آنها پیشنهاد دادند که بهترین گزینه وزیر نفت خود آقای زنگنه است.
روحانی به اشکالات وارده به زنگنه از سوی برخی رسانهها اشاره کرد و افزود: برخی اشکالات در روزهای قبل به آقای زنگنه وارد شده که مبرهن آن مشکلات من بودم و اگر اینها جزء صلاحیت وی در مجلس به حساب آمد من خودم بعدا جزییاتاش را اعلام میکنم.
رییسجمهور خطاب به نمایندگان مجلس تصریح کرد: وزارت نفت جایگاه ویژهای دارد که باید دیپلماسی فعالی در آن وجود داشته باشد که آقای زنگنه بهترین در این زمینه است. بنده از جبهههای نبرد و تجربههای او در وزارتخانههای نفت، نیرو و جهاد با او آشنا هستم.
رییسجمهور در معرفی نعمتزاده به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تا اسم صنعت برده میشود نام نعمتزاده هم حضور مییابد. ما از اولین دولتها شاهد وزارت وی بودیم، همواره وی چهرهای فعال بوده که به او پدر صنعت میگویند، کاملا درست است.
روحانی با اظهار اینکه تجارت نعمتزاده در صنعت و معدن بسیار گسترده است و باعث شده که ما از او به عنوان وزیر یاد کنیم، افزود: ما بارها با چند نفر دیگر نیز مشورت کردیم که همه گفتند آقای نعمتزاده را به عنوان وزیر معرفی کنیم، ما معاون وی میشویم.
رییسجمهور همچنین در خصوص نعمتزاده به طنز گفت: یکی میگفت سن او مقداری بالاست که دیگری گفت قلباش جوان است و تلاشاش هم همانقدر است.
روحانی در معرفی محمدجواد ظریف به عنوان وزیر خارجه نیز عنوان کرد: شناخت من از وی به سالهای طولانی دوران دفاع مقدس و سازمان ملل باز میگردد و تلاش ظریف در قطعنامه 598. او سفیر و نماینده دایم ما در سازمان ملل بوده است، از چهرههای مهم وزارت خارجه به حساب آمده و در مذاکرات سیاست خارجی صاحبنظر است و بهترین گزینه برای سمت وزارت خارجه در شرایط امروز محسوب میشود که نیازمند وزیر خارجه کاملا آگاه و سرشناس است.
رییس قوه مجریه در ادامه در معرفی دکتر علی ربیعی به عنوان وزیر کار و رفاه اجتماعی گفت: بیش از 20 سال است که با او کار کردهام و وی از زمانی که معاون پارلمانی بوده و 16 سال بعدش که در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی فعالیت کرده میشناسمش. ربیعی تفکر استراتژیک دارد و در حال حاضر به عنوان استاد دانشگاه و پژوهشگر فعالیت میکند.
روحانی ادامه داد: در بحث وزارت کار و رفاه به غیر از بعد اقتصادی بعد اجتماعی و کارگری نیز مهم است که در این زمینه دکتر ربیعی مولفههای فراوانی دارد و برای کارگران نیز گزینه قابل قبولی است زیرا همگی او را از جنس خودشان میدانند.
رییسجمهور در ادامه معرفی کابینه خود به طیبنیا گزینه پیشنهادی وزارت اقتصاد و امور دارایی رسید و در این زمینه گفت: او صاحبنظر و متخصص و همچنین از اساتید بهنام است. در حوزه مسایل اقتصادی از صاحبنظران دارای تجربه علمی محسوب میشود و در کمیسیونهای مختلف دولت، نهاد ریاستجمهوری، سازمان مدیریت و برنامهریزی، معاونت وزارت اقتصاد و امور دارایی فعالیت داشته و به دلیل تجربهاش مورد پذیرش صاحبنظران است.
روحانی همچنین گفت: بسیاری از گروهها و تشکلهای اقتصادی در مشورت در مورد وزیر اقتصاد و امور دارایی طیبنیا را به من معرفی کردند.
رییس دولت تدبیر و امید در بخش دیگری از سخناناش به معرفی پورمحمدی به عنوان وزیر دادگستری پرداخت و افزود: پورمحمدی به خاطر اینکه سالها وزیر کشور بوده مسئولیتهای دیگری بر عهده داشته همه او را میشناسند. وی دارای تحصیلات در حد اجتهاد است و هر کجا بوده موفق بوده است. همچنین در بخش اجرا و هم در بخش قضا فعالیت کرده است و در حال حاضر استاد حوزه و دانشگاه است.
روحانی تاکید کرد: علاوه بر اینکه پورمحمدی به عنوان رابط دولت و قوه قضاییه شناخته میشود در هیئت دولت نیز از تجربیات او استفاده خواهد شد.
رییس دولت یازدهم در معرفی حجتالاسلام علوی به عنوان وزیر اطلاعات کابینهاش گفت: او از چهرههای معتدل است و آشنایی ما با وی به مجلس اول شورای اسلامی بازمیگردد که در آن زمان قانون وزارت اطلاعات را مینوشتیم.
وی ادامه داد: علوی در زمان مجلس اول شورای اسلامی عضو کمیسیون دفاعی بود که در تدوین قانون وزارت اطلاعات نقش داشت. همچنین رییس کمیسیون امنیت داخلی و شوراهای مجلس نیز بوده، علاوه بر این فردی معتدل است و از سوابق وی هم شرکت در جلسه عقلا را میتوان نام برد.
روحانی تصریح کرد: در حال حاضر علوی سالهاست با ما در مجلس خبرگان رهبری و کمیسیون سیاسی اجتماعی آن همراه بوده است.
رییسجمهور در ادامه حسن هاشمی را به عنوان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دولت یازدهم معرفی کرد و در تشریح سوابق وی گفت: آقای دکتر هاشمی یک عنصر جهادی است، از اول هم آشنایی ما با وی به عنوان چهره جهادی در رزم و جنگ است که 33 ماه حضور در جنگ داشته و استاد تمام دانشگاه پزشکی تهران است. از افتخارات علمی کشور و جزء افراد نمونه محسوب میشود که جایگاه جهانی دارد و بسیاری از سمینارهای بینالمللی از حضور او دعوت به عمل میآورد.
روحانی سیدحسن هاشمی را به عنوان دبیر کل انجمن چشمپزشکی ایران معرفی کرد و افزود: او فرد خدومی است و تاکنون با روش موبایل تجهیزات پزشکی به نقاط محروم کشور 50 هزار نفر را به صورت مجانی درمان کرده است، من با اصرار وی را آوردهام تا به عنوان وزیر انتخاب شود.
رییسجمهور در بخش دیگری از معرفی اعضای کابینه خود به محمدعلی نجفی به عنوان وزیر آموزش و پرورش رسید و در تشریح سوابقاش گفت: او از چهرههای علمی بهنام است و از دانشجویان بااستعداد رشته ریاضی در دانشگاه MIT بوده و در دولت نیز مسئولیتهای فراوانی داشته، همچنین در دورانی که وزیر آموزش و پرورش بوده نمایندگان او را مقبول میدانستند.
روحانی ادامه داد: نجفی صاحبنظر و باتجربه است و برنامههای خوبی برای بخش آموزش و پرورش دارد.
گفتنی است، دکتر حسن روحانی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی برای معرفی برنامههای دولت یازدهم و اعضای کابینهاش به نمایندگان دو ساعت و نیم وقت دارد که یک ساعت و 20 دقیقه از آن را صرف کرده است.
پایان پیام/
نظر شما