ایجاد روحیه قناعت مهمترین دستاورد روزه داری است

خبرگزاری شبستان: استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه قناعت و پرهیز از مادیات راه اصلی رسیدن به تکامل معنوی است، گفت: ایجاد روحیه قناعت مهمترین دستاورد روزه داری است.

حجت الاسلام محمد سیدآبادی، استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه کسانی که مناسک دینی انجام می دهند از سلامت روانی بهتری برخوردار هستند و کمتر دچار آسیب می شوند، به خبر نگارخبرگزاری شبستان در مشهد گفت: انجام مناسک خاص در ماه رمضان و ارتباطات فردی و اجتماعی در این ماه باعث افزایش انسجام و الحاق اجتماعی می شود که این امر یکی از فاکتورهای مهم در افزایش سطح سلامت روانی افراد است.


وی با بیان اینکه فرد در ماه رمضان رفتارها و مناسک خاصی را انجام می دهد و به دنبال یک هدف است، گفت: ماه رمضان می تواند موجب تمرین هدفمندی در زندگی شود و داشتن هدف از جنبه های مهم سلامت روان است و فرد با این هدفمندی از بسیاری از ناخوشی های سلامت روان مانند اضطراب و افسردگی پیشگیری می کند.


حجت الاسلام سیدآبادی تصریح کرد: روزه، به انسان می آموزد که با کم هم می توان زیست و با قناعت می توان خود را در مقابل مادیات و انحراف از معنویت حفظ کرد.

 

وی افزود: رمضان یکی از ماههایی است که در دین اسلام به عنوان ماه مهم تلقی می شود و این ماه دارای یک سری آداب و فرائض دینی است که مجموع این موارد منجر به تغییرات وسیعی در زندگی اشخاص در حوزه های فردی و اجتماعی می شود.


این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه این تغییرات در عمومی ترین جنبه های زندگی تا خصوصی ترین جنبه زندگی فرد ایجاد می شود، اظهار داشت: این تغییرات علاوه بر اینکه حس خوشایندی را به افراد می دهد و احساس افزایش بعد معنوی را در سلامت روان ایجاد می کند، پیامدهای مثبتی را از نظر اجتماعی نیز به دنبال دارد.

 

وی افزود: فرهنگ اسلام برخلاف مکتب های مادی شرق و غرب که دنیا و نعمت های مادی را هدف اصلی زندگی بشر می داند،روزه نیز فریضه ای است که مسلمان را از غرقه شدن در ماده گرایی و حرص برای لذت های مادی و تن پروری و مصرف می رهاند و می آموزد که به اندازه نیاز مصرف کند، قناعت کند، به فکر دیگران باشد و از اسراف و تبذیر بپرهیزد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 280746

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha