حجت الاسلام والمسلمین فرخ عبدی، مدیر مدرسه نائب الصدر شهرستان رشت، در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به آداب و رسوم ایرانی اظهار کرد: در روایات اسلامی از عید نوروز با تعبیر "نی روز" و به معنای روز نو و جدید یاد شده است.
وی تصریح کرد: با توجه به قراین تاریخی علت تغییر تقویم ایران از هجری قمری به هجری شمسی در بیش از 100 سال گذشته، تقارن اول ماه عربی با ماه محرم است تا در این ماه که ایام حزن و ماتم شیعیان است، جشنی گرفته نشود.
مدیر مدرسه نائب الصدر شهرستان رشت، اضافه کرد: اگر با نگاهی ژرف در آداب و رسوم ایرانی تفکر کنیم به این نتیجه می رسیم که رگه هایی از عشق و علاقه به مذهب تشیع و اهل بیت(ع) در تمام این آداب و رسوم وجود دارد و برخلاف تصور برخی که مردم ایران قبل از اسلام را مجوسی یا آتش پرست می پندارند،"مسعودی" در کتاب خود که یکی از منابع تاریخی ماست، می نویسد ایرانیان از ابتدا موحد و یکتاپرست بوده اند.
حجت الاسلام عبدی، با اشاره به اینکه محکم ترین روایت در مورد عید نوروز حدیثی از امام جعفر صادق(ع) است، ابراز داشت: در این حدیث شریف امام صادق (ع) با بیان اینکه نوروز از زیباترین روزهای ما اهل بیت است که مردم ایران آن را حفظ کرده و اعراب آن را ضایع کردند، می فرمایند: نوروز روزی است که وقایع مبارکی همچون بیعت گرفتن خدا از مردم در عالم زر برای خداپرستی و پیروی از انبیا، تابیدن خورشید بر زمین برای اولین بار، پهلو گرفتن کشتی نوح در کنار کوه جودی، شکسته شدن بت ها به دست حضرت ابراهیم (ع)، نازل شدن جبرئیل بر پیامبر(ص) برای اولین بار، فتح مکه بدست پیامبر (ص) و واقعه عید غدیر و بیعت پیامبر از مردم برای ولایت علی(ع) در آن بوده است و همچنین روز ظهور مهدی (عج) در نوروز اتفاق افتاده و روز پیروزی امام زمان (عج) بر دجال نیز نوروز است.
وی از مهم ترین مستحبات وارده شده در ادامه این روایت را که در مفاتیح نیز وجو دارد، انجام غسل، پوشیدن بهترین لباس، استعمال عطر خوش بو، به جا آوردن دو رکعت نماز و گرفتن روزه برشمرد.
حجت الاسلام عبدی، با توجه به نکات مطرح شده در رابطه با آداب رسوم مردم ایران، تصریح کرد: ایرانیان از گذشته های دور بر اساس عشق به علی (ع) و اهل بیت (ع) اسلام را پذیرفتند و تمام هدفشان، حفظ ولایت علی (ع) که از پیامبر(ص) به ما رسیده، است.
وی با اظهار تاسف از تحریف واقعه چهارشنبه سوری با افزودن پیرایه های ساختگی در آن و نیز منتسب کردن آن به زمان مجوسی بودن ایرانیان، دلیل این تلاش برای ایجاد این تحریف ها را با توجه به مذمت شدید قرآن از قوم مجوس و آتش پرستان، تحقیر مردم ایران عنوان کرد.
مدیر مدرسه نائب الصدر شهرستان رشت، با بیان اینکه حتی سنت برپایی چهارشنبه سوری در ایران نیز ریشه در عشق مردم ایران به علی و اهل بیت (ع) دارد، خاطرنشان کرد: بر اساس اسناد تاریخی، مردم ایران یا اهل فارس به نشانه بیعت و همراهی با مختار در چنین روزی برای شرکت در جهاد جهت خونخواهی امام حسین (ع) بر پشت بام خانه های خود آتش روشن کردند که این همکاری و بیعت به عنوان یک امر نمادین در تاریخ ایران مانده تا نشان دهد که مردم ایران مردمی ولایت مدار هستند.
پایان پیام/
نظر شما