آیت الله محمدحسن فاضل گلپایگانی، استاده حوزه در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان با اشاره به عظمت شب اول ماه شوال گفت: اصل ماه رمضان به عنوان یک بستر مناسب برای بندگان خدا و عموم شب زنده داران و روزه داران است که از بخشش خدا کمک و استمداد می طلبند.
وی اظهار کرد: هر چه روزهای آن جلوتر می رود این بستر فراهم تر شده و زمینه بهرگیری بیشتر آماده می شود به طوری که در شب و روز آخر ماه مبارک رمضان خداوند به اندازه همه این ماه بندگان این دنیا را می بخشد و از دنیا رفتگان را از جهنم آزاد می کند. چرا که ریاضت هایی سخت کشیده و فرمانبرداری خدا را کردند حالا زمانی رسیده است که باید از برکات آن استفاده کنند.
آیت الله گلپایگانی ادامه داد: این مغفرت منتهی می شود به شب عید که شب مزد گرفتن و روز آن روز خوشحالی است. خداوند در این فرصت می خواهد به روزه داراران و تالیان قرآن اجر دهد و بر همین اساس شب اول ماه شوال را تالی شب قدر قرار داده و عبادت و شب زنده داری و دعا و درخواست و زیارت امام حسین (ع) را در آن مستحب شمرده است.
این استاد حوزه عنوان کرد: این شب برای افرادی که بنا به دلایلی در این ماه عقب افتاده یا دچار غفلت شده اند، فرصتی است که ره صد ساله را یک شبه طی کنند و این عدالتی است برای جبران مافات. اینها میدان دادن به بندگان است تا بالا بیایند به مقام قرب برسند و برای یازده ماه دیگر خود را آماده کنند.
وی با بیان اینکه این شب تدوام برکات رمضان است، افزود: این شب می تواند فرصتی باشد برای افرادی که آن طور که شایسته است نتوانستند از برکات این ماه و لذت مناجات و بندگی در آن استفاده کنند و پروردگار این ظرف زمانی را قرار داد تا این دسته از بندگان نیز از رحمت او مایوس نشوند و راه برای آنها نیز باز باشد و گذشته های عقب مانده خود را جبران کنند.
آیت الله فاضل گلپایگانی تصریح کرد: اما اگر فردی با این بهانه که شب اول شوال را که کمتر از شب قدر نیست درمی یابد، از فرصت ها و عبادت های این ماه غفلت بورزد و تنبلی و کاهلی کند، باید این نکته را در نظر بگیرد که از کجا معلوم تا شب اول ماه شوال زنده بماند یا اگر زنده ماند آیا مطمئن است بتواند این شب را درک کند و به عبادت بپردازد.
وی تاکید کرد: شب اول شوال مسیر اضافاتی است برای کسب خیر و قرب الهی و دستاوردی است بین راهی و افزونه ای الهی برای بندگان. اگرچه نمی توان آن دسته از افرادی را که کاهلی و سستی ورزیده اند را از برکات این شب محروم دانست اما باید گفت هر کس در این شب به قدر ظرفیتش بهره می برد.
آیت الله گلپایگانی عبادت این شب را در مساجد برتر دانست و ابراز کرد: روزه داران تلاش کنند با استراحت کافی در آخرین روز ماه مبارک رمضان و پرهیز از پرخوری فرصت شب زنده داری و عبادت و دعا و درخواست را در این شب باارزش از دست نداده و با اراده و درخواست توفیق از خداوند به احیای این شب بپردازند.
وی در خصوص چرایی توصیه به زیارت امام حسین (ع) در این شب یادآور شد: در بسیاری از روزها و شب های خاص که مورد عنایت خاص پروردگار است، ما توصیه به زیارت امام حسین (ع) شده ایم. این از دو جنبه قابل بررسی است: نخست این که ایشان از مقربان درگاه الهی هستند و به دلیل آن ایثارگری بی بدیلی که انجام داده اند، جایگاه ویژه ای نزد خداوند دارند و باب الله هستند و می توانند بهترین واسطه شفاعت و توسل ما به پیشگاه الهی باشند، از سوی دیگر قیامی که حضرت (ع) به پا کردند باید همیشه در زندگی ما مورد توجه قرار گیرد و زنده بماند و با زندگی روزمره ما گره بخورد. به همین دلیل زیارت ایشان در مناسبات مختلف توصیه شده است.
پایان پیام/
نظر شما