به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، گویی چشم برهم زدنی گذشت؛ 17 مرداد سال 91 را می گویم که همه مسئولان و خبرنگاران خراسان جنوبی در یک سالن جمع شده بودند تا مشکلات فعالان این عرصه را بشوند و اگر انگشتان توانمندی داشتند گره از مشکلات این سربازان گمنام استان باز کنند اما گویی بعد از یک سال هنوز این "میم" مشکلات برداشته نشده است که باز هم خبرنگاران استانی از این مشکلات می گویند.
این روزها باز هم حال خبرنگاران خوب است! این روزها دوباره خود رسانه ها از خبرنگاری و خبرنگاران و مشقت های این عرصه می گویند؛ از کسانی می گویند که آگاهی می دهند و امید؛ خبرهای خوب را بزرگ می کنند و خبرهای بد را در انتهای اخبار خود می آورند تا نکند خاطر هموطنی مکدر شود!
روزهای آخر ماه مبارک رمضان است و خبرنگاران از مردم روزه دار می خواهند برایشان دعا کنند. دعا کنند "میم" مشکلات آنها نیز برداشته شود!
مسکن دار شدن خبرنگاران مرکز استان بعد از 8 سال؛ در هاله ای از ابهام
فاطمه زیراچی، مسئول نمایندگی خبرگزاری مهر در خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به مسکن بی سرانجام خبرنگاران استان گفت: خبرنگاران در تمام این 8 سال بحث مسکن مهر مردم را پیگیر بودند اما خود همچنان از آن بی نصیب هستند.
وی با اشاره به اینکه عدم تکریم و حمایت خبرنگاران از سوی مسئولان و به خصوص مسئولان ارشد استانی از دیگر مشکلات خبرنگاران استان است، افزود: این مشکل زمانی به اوج خود می رسد که جلسه ای کنسل می شود اما به خبرنگاران اطلاع داده نمی شود!
زیراچی با تاکید بر اینکه جایگاه خبرنگاران استانی در سفرهای مسئولان ارشد کشوری بسیار نادیده گرفته می شود، خاطرنشان کرد: هر صنفی آییننامه دارد تا بر اساس قوانین صنف وارد آن حرفه شوند، اما متاسفانه در جامعه خبرنگاری از این معیارها و ضابطهها خبری نیست.
وی علت اصلی رفع نشدن مشکلات خبرنگاران به صورت اساسی و ریشهای را ساماندهی نشدن آنها ذکر کرد و یادآور شد: صداقت، امانتداری، مشی مومنانه و صادقانه از ویژگیهای یک خبرنگار و روزنامهنگار حرفه ای است اما متاسفانه گاهی اوقات در استان شاهد هستیم برخی از دوستان آن را رعایت نمی کنند و کپی برداری از اخبار بدون نقل از منبع آن انجام می شود.
محمدرضا نخعی پور، خبرنگار روزنامه کیهان و قدس در خراسان جنوبی نیز به خبرنگار شبستان در بیرجند گفت: خبرنگاران سفیران گمنام و مخدومان بی عنایتی هستند که در نگار خبر همچون صارمی ها از نگارخویش "جان شیرین" گذشته و نشان از ابر سفیر جهان؛ دخت مظلوم علی(ع) زینب کبری گرفته اند.
وی ادامه داد: خبرنگار از دستمزد نداشته اش ارتزاق نمی کند، او از عشق بازی با لیلایش که همان انتقال حقایق، روشنگری، کمک به حل مشکلات مردم، باز کردن مشت دشمنان و منافقان و در نهایت جاری شدن در مسیر اسلام و انقلاب است نان می خورد.
نخعی پور در پاسخ به این سوال که مهمترین مشکلات خبرنگاران استان از نظر وی چیست؟ اظهار داشت: هرچه فکر کردم گلایه، درد دل و بازگو کردن کوه مشکلات این سفیران گمنام در قامت آنها نمی گنجد اما به همین بیت شعر اکتفا می کنم" نمی دانم بگویم یا نگویم- دلا بگذار تا حالا نگویم"
وی ادامه داد: بگذارید به امید ثبت ناممان در لیست خریداران یوسف (ع) اندکی در وصف بلبلانی بسرایم که در بوستان فرهنگ، ترنم زیبای حقیقت را به چهچه نشسته اند؛ آنانکه خطر کرده و در فراز و نشیب های متعدد و مختلف، در شادی ها و مصیبت ها، در کمبودها و کاستی ها و خلاصه در تقسیم همه شرایط انسانی با هموطنان و همنوعان خود پیشتازند.
این خبرنگار فعال خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: اگر مدیر و مسئولی فقط کمبودهای حوزه خود را می شناسد خبرنگاران دائره المعارفی از کمبودها نزد خود دارند و می دانند گره کار کجاست.
خبر؛ بزرگترین غزل دلدادگی یک خبرنگار
زهرا رجایی مقدم، خبرنگار خبرگزاری شبستان نمایندگی خراسان جنوبی نیز گفت: تهیه یک خبر و گزارش که در آن گره ای از مشکلات مردم باز شود بزرگترین غرل دلدادگی یک خبرنگار است.
وی با اشاره به اینکه جایگاه بسیاری از روابط عمومی های استان باید ارتقا یابد، یادآور شد: برگزاری کلاس های خبر و خبرنگاری برای مدیران روابط عمومی بسیاری از مشکلات خبرنگاران را در تعامل با دستگاه مربوطه برطرف می کند.
رجایی مقدم خاطرنشان کرد: وجود سختی ها و مشقت های دنیای خبرنگاری غیرقابل انکار است ولی خبرنگاران تنها در یک روز با بازگو کردن مشکلات خود می پردازند و در دیگر ایام سال پرتوان و با انرژی به انجام وظیفه می پردازند.
وی افزود: خنثی نویسی بدترین نوع نگارش یک خبر است که متاسفانه در برخی از رسانه های استان این روزها رواج یافته است.
وی با تاکید بر اینکه کار خبرنگار نقد است نه انعکاس تمام و کمال گفته های مدیران، یادآور شد: خبرنگاران همواره تاکید دارند که در راستای نگاه مردم خبر رسانی می کنند نه مسئولان و مسئولان نیز باید این موضوع را بپذیرند.
از خبرنگاری تنها تلخ و شیرینی های آن می ماند!
خبرنگار روزنامه آوای خراسان جنوبی نیز در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند گفت: یک خبرنگار در کار روزمره خود همواره با اتفاقات متنوعی برخورد می کند که ممکن است این اتفاقات شیرین و یا تلخ باشد.
عصمت برزجی افزود: جمله "خبرنگار زبان گویای جامعه است" شاید به این خاطر باشد که باید تمامی کم و کاستی ها بدون هیچ گونه تغییری منعکس شود و خبرنگار همواره پای ثابت رفع این کاستی هاست.
وی ادامه داد: خبرنگاری برای من یک عشق است یعنی همان حسی که جز خوبی چیزی به چشم نمی آید؛ گرچه استرس ها و برخی بی مهری ها گاهی قدرت و توان کار را پایین می آورد اما بی شک اینها قادر نخواهد بود که خبرنگار را وادار به ترک کار خود کند.
وی درخصوص تلخ ترین خاطره کاری اش می گوید: تلخ ترین خاطره ام از کار خبرنگاری این است که یک روز برای اولین بار در دادگاه قتلی شرکت کردم تا گزارش این دادگاه را بنویسم. از آنجا که اولین بار بود محیط دادگاه را می دیدم استرس و ترس زیادی داشتم که این استرس و ترس با ورود قاتل مضاعف شد. در کنار دو خبرنگار دیگر نشسته بودم و به تقلید از آنها هر آنچه که اتفاق می افتاد و هر کلمه ای که گفته می شد را عینا می نوشتم. حدود یک ساعتی از دادگاه گذشت و نوبت به نمایش فیلم بازسازی صحنه قتل رسید با دیدن تصاویر و فیلم بسیار منقلب شدم. اما با این وجود تمام تلاشم را کردم که تا آخرین ثانیه دادگاه را نگارش کنم.
از آنجا که تنظیم گزارش دادگاه با تنظیم سایر اخبار و گزارش ها کمی متفاوت است با ترس و دلهره زیاد به محیط تحریریه روزنامه رفتم و با وجود اینکه مشقت فراوان شروع به نگارش داستان گونه دادگاه قتل کردم؛ گاهی هنگام نگارش اشک می ریختم اما بالاخره به اتمام رسید. تمام یک صفحه روزنامه را این گزارش به خود اختصاص داده بود و با توجه به اینکه کار صفحه آرایی آن با تاخیر انجام شد مجبور بودم در ویراستاری آن نیز به همکاران کمک کنم. بالاخره ساعت 9 شب کار صفحه حادثه به تمام شد و راهی منزل شدم اما از آن شب تا مدتها صحنه قتل مادر و دختری که داستانشان را به تحریر کشیده بودم جلوی نظرم بود. و این اولین و آخرین گزارش حادثه ای بود که در طول مدت خبرنگاری ام نوشتم.
برزجی با تاکید بر اینکه خاطرات شیرین دنیای خبرنگاری بسیار بیشتر از خاطران تلخ است، یادآور شد: خاطرات شیرین خبرنگاری ام خیلی زیاد است اما مهمترین آنها همان زمانی بود که با تهیه یک گزارش مشکل یک محله شهر یا یک روستا را پیگیری کرده ام و پاسخ مسئولان را در قالب وعده ها(علمیاتی یا غیرعملیاتی) دریافت کردم.
خبرنگاری انصافا از مشاغل سخت و پرمخاطره است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی نیز در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند تاکید کرد: انصافاً خبرنگاری جزو مشاغل سخت و پرمخاطره است و این یک واقعیت انکارناپذیر است.
محمد مطهری فر با تاکید بر اینکه خبرنگاران در رشد فرهنگ عمومی مثمرثمر هستند، گفت: خبرنگاران مهمترین نقش را در بیداری، رشد، ارتقای شعور مردم و توسعه یک سرزمین برعهده دارند.
وی با اشاره به اینکه جایگاه رفیع خبرنگاران برای همه مسجل است، افزود: هجمه های روز افزون دشمنان از طریق رسانه ها نشان از اهمیت جایگاه رسانه ها در ایجاد اسلام هراسی در کشورهای مسلمان دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با بیان اینکه مخاطب خبرنگاران؛ عام مردم هستند، تصریح کرد: خبرنگاران با یک نگاه واقع گرایانه خواسته های مردم را منعکس می کنند.
مطهری فر در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر 71 نفر از خبرنگاران استان بیمه عمومی و 17 نفر نیز از خدمات بیمه تکمیلی استفاده می کنند، گفت: مشکل بیمه خبرنگاران با پیگیری آنها در خراسان جنوبی مرتفع شده است.
پایان پیام/
نظر شما