به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، در راستای اجرای تدابیر و فرامین مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مبنی بر تعامل دستگاه های علمی – فرهنگی و دینی کشور در برنامه های سوادآموزی و لزوم به صفر رساندن بی سوادی در گروه سنی 49-10 سال تا پایان برنامه پنجم توسعه و با عنایت به مصوبه 595 شورای عالی انقلاب فرهنگی و بند 6 مصوبه شماره 47378/162173 مورخه 14/8/90 هیئت محترم وزیران مبنی بر همکاری و مشارکت نهادهای دولتی و غیردولتی در اجرای برنامه های سوادآموزی و به منظور بهره گیری از ظرفیت ها و نقش های مساجد در میان آحاد جامعه به عنوان پایگاههای مستحکم آموزشی – فرهنگی، تفاهم نامه فیمابین سازمان نهضت سوادآموزی و ستادعالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور منعقد امروز(16 مردادماه) در ستاد عالی کانون های مساجد منعقد شد.
ماده 1- موضوع تفاهم نامه
بهره گیری از ظرفیت های موجود در کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در دستیابی به اهداف و برنامه های سوادآموزی.
ماده 2- هدف
توسعه و تقویت فرهنگ کسب علم و دانش، حضور در کلاسهای سوادآموزی و به صفر رساندن بی سوادی و اجرای برنامه تحکیم سواد در گروه سنی 49-10 سال
ماده 3- وظایف و مسئولیت ها
الف- رئوس همکاری مشترک
1- تشکیل کارگروه کارشناسی به منظور تمهید شرایط همکاری اجرای برنامه آموزشی و فرهنگی مشترک
2- تدوین محتوای آموزشی و فرهنگی متناسب با موضوع تفاهم نامه به منظور ایجاد انگیزه در بی سوادان و کم سوادان برای حضور در کلاسهای سوادآموزی، دوره انتقال و دوره تحکیم سواد که می بایست بعد از امضا تفاهم نامه در کارگروه تخصصی تنظیم می شود.
3- برگزاری جلسات همایش ها و دوره های آموزشی و توجیهی حسب نیاز ویژه عوامل اجرایی، ائمه جماعات و آموزش دهندگان.
4- طراحی و اجرای برنامه های ارزیابی اثربخشی و نظارت بر حسن اجرای برنامه.
ب- نهضت سازمان نهضت سوادآموزی
1- تعیین و اعلام شرایط و ضوابط اولیه آموزش دهندگان، برای انتخاب و معرفی افراد واجد شرایط توسط کانون به نهضت سوادآموزی.
2- توجیه آموزش دهندگان واجد شرایط معرفی شده از سوی کانون های فرهنگی هنری مساجد به صورت غیرحضوری درخصوص اهمیت سوادآموزی و شیوه تدریس.
3- ارایه آمار بی سوادان آبادی ها و شهرهای سراسر کشور به تفکیک گروه سنی هدف به منظور سیاستگذاری و اجرای برنامه.
4- ثبت آمار و اطلاعات بی سوادان معرفی شده از سوی کانون های فرهنگی هنری مساجد پس از تایید سامانه سوادآموزی و سایر ابزارهای کنترلی.
5- ارزشیابی تحصیلی پایان دوره با شیوه ها و دستورالعمل های سوادآموزی و صدور کارنامه برای قبول شدگان.
6- تامین اعتبار موردنیاز آموزش بی سوادان در قالب سرانه به ازای قبولی در دوره سوادآموزی و شرکت کنندگان در دوره انتقال و دوره تحکیم سواد به صورت سالانه.
ج- تعهدات ستادعالی کانون های فرهنگی هنری مساجد
1- همکاری در شناسایی و جذب بی سوادان
2- معرفی افراد واجد شرایط به نهضت سوادآموزی برای گذراندن دوره های توجیهی و شیوه تدریس با اولویت دادن به داوطلبان همکاری.
3- ابلاغ بخشنامه به رابطین خود در سراسر کشور درباره لزوم همکاری در اجرای برنامه و بیان اهمیت سوادآموزی به عنوان یکی از موضوعات اولویت دار نظام و اهتمام به این امر.
4- همکاری برای ایجاد امکان استفاده نهضت سوادآموزی از ظرفیت های علمی، فرهنگی و فضای در اختیار کانون برای اجرای مناسب مطلوب برنامه.
5- اجرای برنامه سوادآموزی، دوره انتقال و دورح تحکیم سواد به صورت کلاسی، فرد به فرد، برونسپاری یا داوطلبانه توسط مربیان، داوطلبان همکاری و ائمه جماعات واجد شرایط به عنوان آموزش دهنده در ازای پرداخت حق الزحمه توسط نهضت سوادآموزی.
6- آموزش قرآن و آداب صحیح نماز به مخاطبان برنامه های سوادآموزی توسط ائمه جماعات و رابطین.
7- تبلیغ و ترویج سوادآموزی توسط عناصر و مبادی زیربط کانون.
ماده4- هماهنگی و نظارت بر حسن اجرای برنامه
به منظور برنامه ریزی مناسب اعم از (مسایل اجرایی، تعیین اولویت های آموزشی، زمانبندی، تعیین حجم فعالیت، میزان اعتبار، روش و شیوه های آموزشی و ...) کارگروه تخصصی مشترکی با حضور نمایندگان طرفین تشکیل می شود این کارگروه وظیفه تهیه و تدوین برنامه عمل و نظارت بر حسن اجرای شیوه نامه های ابلاغی به استانها را بر عهده خواهد داشت لذا پس از امضا تفاهم نامه طرفین متعهد هستند که اعضای کارگروه خود را معرفی کنند.
ماده 5- حل اختلاف
در صورت بروز اختلاف بین طرفین در هر یک از مراحل اجرا یا غیر از آن، ابتدا طرفین تفاهم نامه اقدام به حل اختلاف کرده و در صورت عدم حل اختلاف موضوع برای رفع اختلاف به مراجع مورد نظر طرفین ارجاع می شود.
ماده 6- اعتبار
این تفاهم نامه در 6 ماده تنظیم شده و مدت اعتبار آن از تاریخ امضاء به مدت سه سال است که در صورت توافق طرفین تمدید آن بلامانع است.
پایان پیام/
نظر شما