آیت الله سید احمد علم الهدی، امام جمعه مشهد با اشاره به اینکه روزه گرفتن در درجه اول برای انجام دستورات الهی است، اما فواید مادی و معنوی بسیاری را به همراه دارد، به خبرنگارخبرگزاری شبستان در مشهد گفت: انسان به وسیله روزه به تقوا میرسد چرا که تقوا بیباک نبودن انسان نسبت به آنچه که خداوند دستور داده است، به دست میآید.
امام جمعه مشهد گفت: آگاهی و بالا بردن سطح معرفت و انسانیت امری ضروری است هر چند روزهخواری در ماه مبارک رمضان با عذر شرعی نیز اشکال دارد، اما با امر به معروف و نهی از منکر و تبلیغ میتوان سطح انسانیت جامعه را بالا برد و به حقوق یکدیگر احترام گذاشت.
آیت الله علم الهدی تصریح کرد: انسان نه تنها در ماه رمضان از خوردن و آشامیدن صرفنظر میکند، بلکه باید زبان خود را از گفتن دروغ، غیبت و سخنان نابههنجار باز دارد، زیرا این امر تمرینی برای ایجاد جامعه سالم است.
عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: علاوه بر قرائت قرآن در ماه مبارک رمضان تلاش شود با مفهوم و تفسیر قرآن نیز آشنایی پیدا کرده و برای تبلیغ دین مبین اسلام قدم برداریم چرا که عمل به دستورات قرآن از جمله مهمترین اعمال در ماه مبارک رمضان و در سایر اوقات به شمار میرود.
وی کمک به همنوعان و با خبر شدن از حال افراد فقیر را از دیگر برکات روزه دانست وافزود: توجه به محیط و جامعهای که در آن زندگی میکنیم و تلاش برای رشد و بالندگی جامعه از دیگر برکات ماه مبارک رمضان به شمار میرود.
وی با بیان اینکه آمار انجام جرم در ماه رمضان پایین میآید، خاطرنشان کرد: انسانهایی که از فضیلت ماه مبارک رمضان برای بالابردن ظرفیت خود بهره میبرند بدون شک موفقتر از سایر افراد عمل کردهاند.
امام جمعه مشهد با بیان اینکه برای روزه حداقل در دوحوزه فردی و اجتماعی می توانیم آثاری را بر شماریم که در حوزه فردی مهمترین پیام روزه که در آیه خود روزه مطرح شده لعلکم تتقون یعنی کسب تقوای الهی و پاکی و پیراستگی باطنی است، گفت:مهمترین آرمانی که در حوزه فردی برای روزه پیش بینی شده پیراستن مال و جان یک مؤمن است.
وی همگرایی و حرکت جمعی مسلمانان در ماه رمضان اثر اجتماعی روزه عنوان کرد و گفت: روزه یکی از آموزههای بلندی است که در همه ادیان پیش بینی شده و در اسلام به نحو عالی و کاملی طراحی شده است.
پایان پیام/
نظر شما