به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، حجتالسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی، رییسجمهور در مراسم تحلیف خود خطاب به حاضران در مراسم از جمله مقامات لشکری و کشوری جمهوری اسلامی ایران و مقامات 60 کشور جهان، همچنین خانوادههای معظم شهدا، ایثارگر و جانباز و ملت بزرگ ایران گفت: با سوگندی که در این مجلس باشکوه ادا کردم اکنون رسما مسئولیت خطیر قوه مجریه، پاسداری از قانون اساسی و پاسخگویی به خواستههای به حق ملت بزرگ ایران را پذیرفتهام.
وی با بیان اینکه باور دارم تشکیل دولت راستگویان، امانتداران، اخلاقمداران و مردمداران نزدیکترین مسیر برای پیروی از پیامبر رحمت است، افزود: اینکه مسئولیت دولت جدید در ماه مبارک رمضان آغاز میشود و در عین حال شروع آن با 14 مرداد یادآور پیروزی مردم در زمان مشروطه و سرآغاز قانونگرایی ملت ایران تقارن دارد به فال نیک میگیرم و از خداوند متعال مسئلت مینمایم که در این مسیر دشوار درهای رحمت خویش را بر روی مردم بزرگ ایران و این خادم ملت بگشاید و تقدیری نیک و شایسته برای مردم و کشور رقم زند.
حجتالاسلام روحانی با اظهار اینکه مردم ایران در انتخابات 24 خرداد حماسهای بس بزرگ آفریدند، تأکید کرد: ملت بزرگی که فراز و نشیبهای فراوان را تجربه کردهاند با روحیهای سرشار از امید و نشاط و تعهد به کشور و آینده آن مردمسالاری نظام را بار دیگر به نمایش گذاشتهاند.
وی ادامه داد: در این انتخابات مردم با امید به زندگی و مشارکت مؤثر و کمنظیر خواستههای خود را از طریق صندوق رأی به کرسی نشاندند.
روحانی با بیان اینکه رهبر فقید انقلاب و بنیانگذار آن امام خمینی (ره) میزان را رأی مردم اعلام کردهاند، گفت: امروز به اتکای رأی مردم و امضای آن از سوی رهبر معظم انقلاب متعهد میشوم.
روحانی با تأکید بر این نکته که در هفتههای گذشته درباره پیام صندوقهای رأی بسیار تأمل کردم، ادامه داد: مردم در این انتخابات به وضوح مشخص کردند که در کرامت مشی و اندیشه پای میفشارند و آن را در ادامه راستین آرمانهای انقلاب میدانند.
رییسجمهور تصریح کرد: همه آنها که به من و دیگران رأی دادند و یا حتی پای صندوقهای رأی نرفتند همه شهروندان ایران هستند و از حقوق برابر شهروندی برخوردارند. دولت تدبیر و امید خود را مکلف میداند که خواستههای قانونمند آنها را مدنظر قرار دهد.
روحانی با بیان اینکه من نماینده همه مردم ایران هستم و سرمایه این دولت در مسیر اتکا به خداوند و اعتماد به مردم گرانقدر و بهرهگیری از سرمایههای دیگر این مرزوبوم است، عنوان کرد: مردم ایران به اعتدالگرایی و دوری از افراط و تفریط رأی مثبت دادند و وظیفه قوه مجریه که سرلوحه آن با تأکید بر عدالت و عقلانیت و کانون فکری دولت نیز بر همین اساس بنا خواهد شد.
رییسجمهور با بیان اینکه اعتدالگرایی به معنای توازن میان آرمان و واقعیت و ترجیح منافع ملی به حزبی و جناحی است، تأکید کرد: اعتدالگرایی بر قانونگرایی و بردباری بر تعاملات سیاسی تأکید میکند. بنیان این تفکر کمکگرفتن از تخیل و توهم نیست بلکه تمرکز بر تفکر، برنامه، شفافیت و استفاده از تخصصهاست.
رییس دولت تدبیر و امید تأکید کرد: دولت تدبیر و امید نهایت اهتمام خود را به کار میگیرد تا بر مبنای روشهای عقلایی و واقعیتهای موجود اعتدال را رقم زند و شالوده اصلی کشور قرار دهد، تهدیدات را کاهش و فرصتها را افزایش دهد.
وی با بیان اینکه اعتدالگرایی بر اخلاق و مدارا تأکید دارد، تصریح کرد: اعتدالگرایی از طریق گفتوگو، تفاهم و تدوین برنامههای کوتاهمدت و بلندمدت برای حل مشکلات امکانپذیر خواهد بود. حاکمیت قانون، رعایت حقوق و آزادیهای همه شهروندان از جلوههای دیگر اعتدالگرایی است. مردم تغییر، تحول و تعامل را میخواهند، میخواهند از فقر و تبعیض به دور باشند، میخواهند حرمت و کرامت داشته باشند و میخواهند در فضای آزاد معنوی و عقلایی زندگی کنند. پدران و مادران جامعه ما در پس آیندهای مطمئن برای فرزندانشان هستند و جوانان ما میخواهند فرصت شکوفایی، کار و ابتکار داشته باشند.
حجتالاسلام روحانی با اظهار اینکه مردم در یک کلام میخواهند زندگی خوبی داشته باشند، تصریح کرد: مردم میخواهند از زندگی باثباتی برخوردار باشند و جایگاه شایسته خود را در میان ملتها بازیابند.
وی به نقش زنان در جامعه اسلامی اشاره کرد و افزود: از آغاز انقلاب اسلامی زنان بر مبنای اندیشههای امام دوشادوش مردان در حرکت بودهاند و در تحولات همهجانبه حضور داشتهاند و دشواریهای بسیاری را تحمل کردهاند، زنان همواره به عنوان نیمی از جامعه در خلق حماسههای بزرگ نقشآفرینی داشته که از آن جمله انتخابات 24 خرداد را میتوان جلوهگاهی از این شگفتیآفرینی نام برد. دولت تدبیر و امید استیفای هرچه بیشتر حقوق زنان و ایجاد حقوقی برابر در زمینههای اجتماعی را در رأس برنامههای خود قرار میدهد.
وی به اهمیت مبارزه با فساد و تبعیض اشاره کرد و افزود: از اهداف اصلی دولت تدبیر و امید مبارزه با فساد و تبعیض است که نیازمند همراهی تمام نهادها و مسئولان است تا مبارزهای جدی با فساد صورت گیرد، اگر با فساد مبارزه کنیم فعالیتهای مردم و استفاده از منافع ملی بیشتر از گذشته میشود، شایستهسالاری گسترش مییابد و از همه مهمتر مبارزه با فساد باعث شکوفایی و ارمغان ایجاد شرایط بهتر در جامعه است که شرایط فقر و تبعیض در جامعه را از بین میبرد.
وی با تأکید بر این نکته که در این رویکرد کارآمدی و شفافیت فراهم میشود و فضای کسب و کار ترویج فرهنگ کارآفرینی را ساماندهی میکند، عنوان کرد: تقویت سرمایههای اجتماعی دستیابی به علوم و فنون و تأمین منافع علمی از دستاوردهای مبارزه با فساد خواهد بود.
وی با بیان اینکه رسالت دولت تدبیر و امید این است تا از دردهای زندگی مردم بکاهد و نشاط را به جامعه ایرانیان بازگرداند، تصریح کرد: تحقق این امر نیازمند آن است که قدرت و سرمایه ملی افزایش یابد و خردجمعی به عنوان مبنای تصمیمگیری در جامعه به کار گرفته شود، باید به مردم اعتماد کنیم و تصدیگری دولت را کاهش دهیم، با مردم صادقانه رفتار کنیم و شرایطی به وجود آوریم تا مردم مسئولیت تأمین معاش خود را بپذیرند و دولت در زندگی آنها دخالت نکند، چنین چهارچوبی به زمینه گسترش اعتدال اجتماعی، رشد فردی، دینمداری کمک میکند تا مردم بتوانند با اتکای به فکر و همت خود رسما شکوفا شوند.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود به تنوع اقلیمهای مختلف فرهنگی در کشور اشاره کرد و گفت: اقلیمهای متنوع فرهنگی از سرمایههای این کهنبوم و بر است، ایرانیان در همه جای این سرزمین آموختهاند که دوشادوش هم و با افتخار و احترام زندگی کنند. گرچه برای استیفای حق اقلیتهای فرهنگی تلاشهای فراوانی شده اما کاستیهای بسیاری در این زمینه وجود دارد. وظیفه ما این است که زمینه دستیابی به این حقوق را به بهترین وجه فراهم کنیم که این امر در ارتقای کرامت و خلاقیت فرهنگی و اجتماعی همه هموطنان تأثیرگذار خواهد بود.
وی تصریح کرد: امروز مردم نسبت به مشکلات کشور همه هم آگاهی و هم دغدغه دارند اما با مشارکت بینظیر در انتخابات نشان دادند که با فکر و برنامه و اعتدال و قانونگرایی تصمیم به تغییر شرایط کشور گرفتهاند.
پایان پیام/
نظر شما