حجتالاسلام محمدتقی سبحانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، در خصوص فعالیت های پژوهشگاه قرآن و حدیث وابسته به موسسه علمی و فرهنگی دارالحدیث، اظهار داشت: این پژوهشگاه فعالیت خود را از سال 1374 آغاز کرده و در حال حاضر با چهار پژوهشکده علوم و معارف حدیث، تفسیر اهل بیت(ع)، اخلاق و روانشناسی و کلام اهل بیت(ع) به انجام پژوهش های نوآمد می پردازد.
پژوهش های نوین و کم سابقه ای در پژوهشگاه قرآن و حدیث انجام می شود
وی با اشاره به این که پژوهش های حدیثی در جهان اسلام سابقه دیرینه دارد، بیان داشت: در پژوهشگاه قرآن و حدیث پژوهش های نوینی صورت می گیرد که دانش حدیث را با علوم جدید و دانش های دیگر پیوند می زند، این امر در جهان اسلام بسیار کم سابقه است.
حجت الاسلام والمسلمین سبحانی تصریح کرد: پژوهشگاه قرآن و حدیث از ابتدای فعالیت خود همواره سعی داشته به خلأهای موجود در زمینه پژوهشی قرآنی و حدیثی بپردازد و از تکرار و موازی کاری پرهیز کند.
رئیس پژوهشکده کلام اهل بیت(ع) عنوان داشت: اکثر پروژههای پژوهشی پژوهشگاه قرآن و حدیث، مبتنی بر ابتکار، بر اساس نیاز روز و تازه است.
حجت الاسلام والمسلمین سبحانی خاطرنشان کرد: بازاندیشی و بازآفرینی علوم انسانی و دانشهای اسلامی از منظر علوم و حدیث، از دیگر ویژگی ها و امتیازهای منحصر به فرد پژوهشگاه قرآن و حدیث است.
وی با بیان این که علم کلام سابقه بلندی در علوم اسلامی دارد، ابراز داشت: حوزه های علمیه فعالیت های زیادی در زمینه علم کلام انجام داده اند و در پژوهشکده کلام اهل بیت(ع) نیز سعی شده بر عناصری از مطالعات کلامی حدیثی تکیه شود که سایر موسسات پژوهشی بر روی آن ها کار نمی کنند.
حجت الاسلام والمسلمین سبحانی اضافه کرد:در پژوهشکده کلام اهل بیت(ع) چهارگروه روششناسی دانش کلام، تاریخ علم کلام، مطالعات تطبیقی و مطالعات موضوعی مشغول به فعالیت هستند.
وی با اشاره به این که امروز مستشرقان تاریخ علم کلام شیعه را مورد مطالعه قرار میدهند، بیان داشت: با راهاندازی گروه پژوهشی تاریخ علم کلام سعی داریم پژوهش های مناسبی در این زمینه ارائه دهیم.
رئیس پژوهشکده کلام اهل بیت(ع) خاطرنشان کرد: تا کنون بحثهای عقلی و علمی فراوانی در حوزه کلام صورت گرفته، در صورتی که نسبت به مطالعه کلامی میراث اهل بیت(ع) توجه کمتری شده و مطالعات موضوعی در حوزه کلام از بخشهای فراموش شده فرهنگ ما است.
حجت الاسلام والمسلمین سبحانی همچنین گفت: گروه مطالعات تطبیقی نیز تلاش میکند در عرصههایی که جامعه امروز ما با آن درگیر است، به پرسشها و شبهات نسل جوان از دریچه کلام اهل بیت(ع) پاسخ دهد.
وی در پایان با تاکید بر ضرورت پاسخ گویی به پرسش ها و هجمه هایی که از سوی ادیان شرقی و عرفان های کاذب ایجاد می شود، ابراز داشت: در زمینه پاسخ به هجمه های مسیحیت اقدامات مناسبی انجام گرفته، اما امروز هجمه های عرفان نماها و ادیان شرقی در جامعه شدت زیادی پیدا کرده است.
پایان پیام/
نظر شما