تجارتی غم انگیز در نمایشگاه قرآن/فروش قرآن های تجملاتی شیک!

خبرگزاری شبستان: عرضه و فروش قرآن های لوکس و تجملاتی گران قیمت در نمایشگاه قرآن به آفتی بزرگ برای معتبرترین رویداد قرآنی کشور تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان رسول اکرم(ص) می فرماید: هرچیزی را زیوری باشد و زیور قرآن صدای خوش است. پیامبر در این حدیث نه از جلدهای چند میلیون تومانی صحبتی کرده نه از کاغذهای گران قیمت عطری که از کشورهای غیر مسلمان وارد می شود تا بشود ورق های قرآنی که ما مسلمانان با حرمت تر از آن نداریم.


قرآن هایی با جلدهای چرم، چوبی یا پارچه های گران قیمتی مثل ترمه یا ابریشم، با کاغذهای عطری و غیر عطری آلمانی،به خط استادان هنرمند ایرانی،با کاورهای شیک و ظاهری جذاب این روزها سعی دارند جای قرآن های معمولی را بگیرند و قرآن را از کتابی کاربردی به متاعی زینتی تبدیل کنند.


شبستان در مجال این گزارش قصد دارد از آفتی بگوید که نه تنها امسال بلکه در دوره های قبل نمایشگاه هم، گریبان صاحبنظران و خیلی از فعالان جامعه قرآنی کشور را گرفته است؛ «عرضه قرآن های لوکس در بزرگ ترین رویداد قرآنی کشور»


عرضه قرآن هایی با جلدهایی از ترمه، چرم طبیعی و انواع جلدهای گران قیمت میلیونی در نمایشگاه قرآن و در مملکتی که در تمام خانه هایش حتما جلدی از قرآن را خواهید یافت و مردمش در هر جایی اگر نام قرآن در میان باشد، به حرمت صاحبش هرگز سوگند دروغ نمی خورند،در مهم ترین و حیاتی ترین لحظات مردم این سرزمین حتما قرآنی همراهشان است و آن را در مناسبت های مختلف به یکدیگر هدیه می دهند، اگر چه در نگاه اول شاید بدون نقص به نظر برسد، اما در واقع چاپ و عرضه چنین قرآن هایی که تنها جنبه نمایشی و تزیینی دارند، نوعی پسرفت در مسیر توجه به آیات و معانی و کاربردی کردن قرآن است.

 

براساس مشاهدات خبرنگار شبستان، در سال حماسه اقتصادی که بنای کشور بر حل مشکلات اقتصادی است، قرآن هایی با قیمت های 160 هزار تومان، 200 هزار تومان، 450 هزار تومان و 700 هزار تومان(برابر با حقوق ماهیانه یک کارمند معمولی دولت) و قرآن هایی با قیمت های میلیونی در نمایشگاه قرآن عرضه می شوند!

 

در شرایطی که سایت های غیر رسمی تحت عنوان فروشگاه های مجازی سعی در عرضه و فروش قرآن هایی با قیمت 200 هزار تا 4میلیون تومان و البته ترغیب خانواده ها(برای هدیه ازدواج، فارغ التحصیلی و ...) و ادارات دولتی(به منظور هدیه به میهمانان ویژه) برای خرید این دست از قرآن ها و معرفی آنها تحت عنوان قرآن های "شیک "دارند، عرضه چنین قرآن هایی در بزرگ ترین و معتبرترین رویداد قرآنی کشور جای تامل دارد!


شاید نسخه های بسیار نفیس و گران قیمت قرآن یا به اصطلاح این قرآن های شیک مشتری های خاصی داشته باشند!، اما آیا مسوولان امر وظیفه ندارند از عمومی شدن انتشار چنین قرآن هایی جلوگیری کنند تا در نهایت با افزایش قیمت قرآن های نفیس مردم به سراغ خرید قرآن های چینی نروند و این تصور در ذهن عموم مردم شکل نگیرد که قرآن های نفیس نیز در حال تبدیل به کالایی لوکس هستند که تنها قشر متمول جامعه توانایی خرید آن را دارند؟ دعوت و تشویق مردم برای تامل و درک معانی قرآن مهم تر از تشویق آنان برای خرید قرآن های لوکس و زینتی و ایجاد موجی از تقاضا برای خرید این دست قرآن ها و آب به آسیاب ریختن فروشندگان این قرآن ها و تقویت تجارتشان نیست؟

 

 

 

الهام عطائی

 

پایان پیام/

کد خبر 279095

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha