رضا شریفی، مبتکر طرح حافظه قرآنی و مدیر موسسه قرآنی ره یافت در رابطه با اجرای طرح حافظه قرآنی در بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم به خبرنگار حوزه قرآنی خبرگزاری شبستان گفت: طرح حافظه قرآنی از چند زاویه قابل توضیح است که یکی از مواردی که باید بر اساس این طرح دنبال شود، یادگیری قرآن با تقویت حافظه و افزایش یادگیری فراگیران است.
وی با اشاره به اینکه در مرحله اول این طرح ظرفیت شناسی و خودشناسی افراد مورد توجه قرار می گیرد، افزود: شرکت کنندگان در این طرح پس از شناخت از ظرفیت های خودشان، می توانند انتظارتشان را در مورد حفظ قران برآورده کنند و این برآورد با توجه به ارزیابی حافظه آنها امکان پذیر است. از طرفی بسیاری از افراد هستند که شناختی از حافظه و استعداد خودشان ندارند در صورتی که از حافظه خودشان شناخت پیدا کنند رغبت، میل و اعتماد به نفس آنها به حفظ قرآن افزایش می یابد. لذا در بر اساس طرح حافظه قرآنی و به کمک ابزارهای دقیق درصدد برآورد از حافظه افراد هستیم تا آنها را نسبت به حافظه خودشان آشنا کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین (ع) با اشاره به دیگر بخش اجرای این طرح گفت: در بخش تکمیلی طرح حافظه قرآنی سعی می شود، ارایه مشاوره و خدمات مشاوره و راهنمایی تخصصی برای تقویت حافظه افراد صورت گیرد و کسانی که تمایل به ورود به بخش حفظ قران دارند به کمک این بخش، می توانند عملکرد بهتری در حوزه حافظه داشته باشند و از ظرفیت حافظه خود بهتر استفاده کنند. در مورد بهبود تقویت حافظه تاکنون راهکاری وجود نداشته است که این طرح در راستای تقویت حافظه کمک قابل توجهی می تواند انجام دهد.
شریفی با اشاره به اینکه در بخش سوم این طرح، خدمات مشاوره ای تخصصی برای حفظ ترتیبی و موضوعی قران کریم مبتنی بر یافته حافظه افراد صورت می گیرد، بیان کرد: در بخش تکمیلی و نهایی این طرح درمان و حذف عوامل مزاحم در تقویت حافظه همچون استرس، اضطراب و اختلال حافظه بهبود می یابد و در این بخش طرح حافظه قرآنی برای افرادی که در این زمینه با مشکل مواجه هستند خدمات ویژه ارایه می شود تا از عوامل مزاحم رها شده و بتوانند به حفظ قرآن کریم و تقویت حافظه مبتنی بر مضامین قرآن بپردازند.
وی گفت: از دیگر خدماتی که در بخش طرح حافظه قرآنی مورد توجه است، تولید دانش بومی در حوزه سنجش و بهبود حافظه است.با توجه به اینکه زیربنا و دانش طولانی تقویت حافظه مربوط به کشورهای خارجی است لازم است که در حوزه قرآن دانش بومی این موضوع نیز تولید و مورد بهره برداری قرار می گرفت. بنابراین ما با اجرای این طرح درصدد طراحی مدل های آموزشی در سبک زندگی قرآنی هستیم.
وی اذعان کرد: در مدت اجرای این طرح در نمایشگاه قرآن شاهد استقبال مردم، حافظان و علاقه مندان به حفظ قرآن قرار گرفتیم و کارشناسان و مسئولان قرانی نیز نظر مثبت به این طرح داشته اند که امید است، ظرفیت خوبی برای توسعه طرح در سطح ملی فراهم شود و در جهت تحقق منویات رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن و طرح ملی حفظ و استعدادیابی در حفظ قرآن کمک ویژه ای صورت گیرد.
وی بیان کرد: از زمان برپایی نمایشگاه قرآن شاهد استقبال گسترده از این طرح بوده ایم.
پایان پیام/
نظر شما