پژوهشگاه قرآن و حدیث در قم افتتاح می شود

خبرگزاری شبستان:پژوهشگاه قرآن و حدیث وابسته به موسسه علمی و فرهنگی دارالحدیث همزمان با بیست و هفتمین روز از ماه مبارک رمضان در قم افتتاح می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین رضا برنجکار مشاور عالی رئیس پژوهشگاه قرآن و حدیث امروز(10 مرداد) در نشست خبری که در موسسه دارالحدیث برگزار شد، اظهار داشت: پژوهشگاه قرآن و حدیث وابسته موسسه دارالحدیث، فعالیت خود را از سال 1374 با پژوهشکده علوم و معارف حدیث آغاز کرد.

 

مشاور عالی رئیس پژوهشگاه قرآن و حدیث با بیان این که در سال‌های اخیر سه پژوهشکده دیگر به پژوهشگاه قرآن و حدیث اضافه شده است، تصریح کرد: سابقه فعالیت علمی پژوهشکده قرآن و حدیث در واقع به چهل سال گذشته بر می گردد. 

 

حجت الاسلام والمسلمین برنجکار بیان داشت: اقداماتی برای تبدیل پژوهشکده قرآن و حدیث به پژوهشگاه صورت گرفت که در شورای عالی گسترش وزارت علوم و تحقیقات به تصویب رسید و این پژوهشگاه در 14 مرداد سال جاری رسما افتتاح می شود.

 

وی بیان داشت: خلأ تحقیقاتی در زمینه علوم حدیثی، استنباط و تبیین روزآمد علوم و معارف اسلامی برپایه قرآن و حدیث، دفاع از معارف قرآن و سنت، پاسخ‌گویی به مسائل بنیادی، نظری و کاربردی، جاری‌سازی معارف اسلامی در مناسبات فرهنگی و اجتماعی و کمک به تولید علوم انسانی با محوریت قرآن و اهل بیت‌(ع) از مهمترین اهداف فعالیت پژوهشگاه قرآن و حدیث هستند.

 

حجت الاسلام والمسلمین همچنین خاطرنشان کرد: انتشار کتاب‌ها و مقالات، برپایی کنفرانس‌های مختلف، اجرای طرح‌های پژوهشی و چاپ 859 جلد کتاب در 305 عنوان، از مهم‌ترین فعالیت‌های پژوهشی پژوهشگاه قرآن و حدیث از سال 75 تا سال 92 هستند.

  

وی با اشاره به انتشار دانشنامه عقاید اسلامی در 10 جلد، عنوان داشت: جلدهای دیگر این دانشنامه نیز در دست چاپ است، همچنین دانشنامه امام حسین‌(ع)، دانشنامه امیرالمؤمنین‌(ع) و حکمت‌نامه پیامبر اعظم‌(ص) هر کدام در 14 جلد جداگانه از سوی پژوهشگاه قرآن و حدیث منتشر شده است.

  

حجت الاسلام والمسلمین برنجکار ابراز داشت: ترجمه 51 عنوان کتاب به زبان های انگلیسی، عربی، ترکی استانبولی، اردو، فارسی، تاجیکی، روسی، فرانسوی، کردی، میانماری، اوگاندایی و فولانی از سوی پژوهشگاه قرآن و حدیث در دست اقدام است و بخش مهمی از آن به اتمام رسیده است.

 

مشاور عالی رئیس پژوهشگاه قرآن و حدیث گفت: انتشار 64 شماره از مجله علمی پژوهشی علوم حدیث در 908 مقاله، انتشار 58 شماره از مجله حدیث زندگی، انتشار 21 شماره از مجموعه میراث حدیث شیعه، انجام 175 طرح پژوهشی، تدوین 77 مقاله پژوهشی در گروه های علمی که هنوز منتشر نشده و برگزاری 35 نشست علمی از دیگر فعالیت‌ها پژوهشگاه قرآن و حدیث هستند.

 

 

حجت الاسلام والمسلمین برنجکار یادآور شد: مجموعه انتشارات دارالحدیث دو بار در کتاب سال جمهوری اسلامی، هفت بار در کتاب سال حوزه علمیه قم، سه بار در کتاب سال ولایت و 18 بار در جشنواره‌های دیگر برگزیده شده است.

 

وی اظهار داشت: مراسم افتتاحیه پژوهشگاه قرآن و حدیث دوشنبه 14 مرداد، از ساعت 18 و 30 الی 20 و 30 در موسسه علمی و فرهنگی دارالحدیث برگزار می شود.

 

حجت الاسلام والمسلمین برنجکار خاطرنشان کرد: در این مراسم مهدی نژاد معاون پژوهشی وزیر علوم تحقیقات و فناوری، آیت الله ری شهری رئیس پژوهشگاه قرآن و حدیث و یکی از اساتید برجسته حوزوی سخنرانی خواهند کرد.

 

وی در پایان بیان داشت: پژوهشگاه قرآن و حدیث با هدف پژوهش در عرصه معارف قرآن و اهل بیت(ع) و بازآفرینی دانش های دینی برخاسته از این دو میراث گرانسنگ تاسیس شده است.

 

پایان پیام/

کد خبر 278489

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha