به گزارش خبر گزاری شبستان از یزد ،حجتالاسلام علیاکبر ناطق نوری بامداد امروز پنجشنبه 10 مردادماه در مراسم احیاء شب بیست و سومین روز از ماه مبارک رمضان در مسجد حظیره یزد با بیان اینکه قهر پروردگار بسیار سنگین است، اظهار داشت: بزرگترین جلوه قهر پروردگار، رها کردن بنده به حال خود است و این مورد آنچنان عواقب ناخوشایندی دارد که از خدا میخواهیم هرگز این قهر را در حق ما انجام ندهد.
ناطق نوری افزود: بر اساس روایات شب قدر در دهه سوم ماه مبارک واقع شده و در این بین احتمال واقع شدن شب قدر در شب 23 نسبت به شب 21 و شب 27 ماه مبارک بالاتر است، پس باید قدر این شب را بدانیم چراکه نمیدانیم سال آینده توفیق درک آن را خواهیم داشت یا خیر.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه سخنان خود به بحث ترس از خداوند و امید به رحمت خداوند اشاره و گفت: عدهای به خاطر امید بسیار به بخشش پروردگار، هر گناهی را مرتکب میشوند و اعلام میدارند که خدا بخشنده است و از خطای ما در میگذرد اما این عده غافلند که خدا همانگونه که رحمان و غفار است، به همان اندازه جبار است.
وی با برشمردن صفات غفار ، رحمان و جبار بودن خداوند در برابر بندگان خود بر وجود ترس و امید یکسان در دل مومنان تاکید کرد و گفت: خوف انسان نسبت به خشم خدا و امید انسان به رحمت خدا باید مساوی باشد به این معنا که اگر انسان تمام عبادات جن و انس را انجام داده باشد، همانگونه احتمال عذاب دهد که اگر گناه همه عالمیان را مرتکب شده باشد احتمال عفو و بخشش خدا را دهد.
این چهره سیاسی افزود: خوف بسیار و رجا بسیار در صورتی که به یک اندازه نباشد، هر دو انسان را به گناه میاندازد زیرا عدهای امید به بخشش پروردگار ندارند و از ناامیدی به گناه میافتند و عدهای نیز امید بسیار به بخشش پروردگار دارند و این امید مضاعف آنها را به گناه میاندازد.
ناطق نوری با اشاره به ترس از خداوند بیان کرد: حضرت علی (ع) با آن عظمت و بزرگی، با وجودی که گناه و معصیت از ذات او دور بوده است، از محضر خداوند متعال ترس داشت زیرا انسان هرچه نسبت به خدا معرفت و شناخت داشته باشد، بیشتر نگران است.
وی با قرائت بخشهایی از دعای کمیل گفت: آیا علی ابن ابیطالب گناه کرده که اینگونه از خداوند طلب بخشش دارد؟ خیر! علی بزرگی خداوند را در مقابل کوچکی خود میبیند و در مقابل او خاضع است و اعمال خود را در مقابل رب السموات و الارض کوچک میپندارد.
وی با اشاره به روایتی از حضرت علی (ع) خاطرنشان کرد: ایشان میفرمایند: آنچنان از خدا بترس که اگر همه عبادت جن و انس را انجام دادی، بترس که مورد قبول واقع میشود یا خیر و احتمال بده که عذابت میدهند یا نه و آنقدر امیدوار باش که اگر گناه همه عالمیان را انجام داده باشی، مایوس نباشی و احتمال بده که خدا از گناهت میگذرد.
وی تاکید کرد: همگان باید از خداوند بخواهیم لحظهای به اندازهٔ یک چشم بر هم زدن ما را به خود وانگذارد که اگر واگذارد از تور امنیتی خداوند خارج شدهایم.
ناطق نوری در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر تدبر مسلمین در قرآن کریم اظهار داشت: ماه مبارک رمضان بهترین فرصت برای تدبر در قرآن است و حتما لازم نیست چند بار قرآن ختم شود بلکه معتقدیم خواندن قرآن در صورتی با ارزش است که معانی آن نیز درک و در آن تدبر شود هرچند که در ماه مبارک رمضان نیمی از قرآن ختم شود.
پایان پیام/
نظر شما