زندگی امام علی(ع) از تولد تا شهادت دارای سبک و الگوست

خبرگزاری شبستان: استاد حوزه سفیران هدایت قم با بیان اینکه زندگی امام علی(علیه السلام) از تولد تا شهادت، سبک و روش زندگی را به ما می آموزد؛ 10 سبک مهم در زندگی آن حضرت را تبیین کرد.

استاد حوزه سفیران هدایت قم که در ایام تبلیغی ماه مبارک رمضان در مسجد جامع راین حضور دارد به مناسبت سالروز شهادت امام علی(علیه السلام)در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در کرمان در خصوص سبک زندگی آن امام همام و اصولی که در این رابطه بر زندگی حضرت حاکم بوده است، مطالبی بیان کرد.


حجت الاسلام امیرحسین فرجی با بیان اینکه جای جای زندگی امام علی(علیه السلام)از تولد تا شهادت، سبک و روش زندگی را به ما می آموزد، تصریح کرد: اولین نکته مهم زندگی آن حضرت تولد ایشان از رحمی پاک است که به ما می آموزد با توجه به نقش تأثیرگذار زن در سعادت و هدایت یک نسل باید در انعقاد نطفه دقت فراوانی شود.


وی انتخاب نام، وجود معلم و راهنمای خوب در زندگی و شیوه های تربیتی آن حضرت را از جمله سبک ها و روش های زندگی امام علی(علیه السلام)که جنبه الگویی برای ما دارد ذکر کرد و در این رابطه بیان داشت: انتخاب نام نیکو بر فرزندان در فرهنگ دینی ما بسیار مورد تأکید است و امام حسین(علیه السلام)فرمودند هر تعداد پسر که داشته باشم نام آنان را "علی" می گذارم.


مشاور حوزه علمیه قم، تأثیر یک معلم و راهنمای خوب در سعادت انسان را خاطرنشان کرد و گفت: معلم آن حضرت رسول اکرم بوده است که امام را به اینجا رسانده و این موضوع پیامی برای ما دارد که در انتخاب معلم خوب دقت کرده و فرزندان خود را زیر دست هر انسانی ندهیم.


وی با اشاره به شیوه های تربیتی امام علی(علیه السلام)آن را در 4 سطح فرزندان، یاران، مدیران و در سطح عموم قابل ذکر دانست و افزود: شیوه تربیتی آن حضرت در مورد فرزندانش چنان بود که از آنان الگوهای صبر و مقاومت، شجاعت و رشادت و شهادت و.. ساخت.


حجت الاسلام فرجی با اشاره به شیوه تربیتی آن حضرت در پرورش مدیرانی چون مالک اشتر و عهدنامه ای که آن حضرت با مالک داشته است که فرازی از آن، امروز بر سردر سازمان ملل قرار گرفته است، تصریح کرد: امروز دنیا جیره خوار این عهدنامه است.

 

وی در این بخش از سخنانش از ضعف مدیریتی در جامعه و اینکه هنوزخانواده ها، دانشگاه ها و... نتوانستند مدیران لایق پرورش دهند و از طرفی در انتخاب مدیران شایسته سالاری کمتر مورد توجه است؛ انتقاد کرد.

 

استاد سفیران هدایت گفت: کلمات نورانی، نصایح و خطبه هایی که در نهج البلاغه گردآوری شده است همه یک تربیت عمومی برای جامعه است.


وی ایثار، صبر و بردباری، رسیدگی به ایتام و مستمندان، انفاق، عفو و گذشت را از دیگر سبک های مهم زندگی امام علی(علیه السلام)برشمرد و افزود: ماجرای "لیلة المبیت" نمونه بارز ایثارگری آن حضرت برای سالم ماندن جان پیامبر است.

 

مبلغ حوزه علمیه قم در همین زمینه، ایثارگری شهدا و والدین آنان در طول 8سال دفاع مقدس را خاطرنشان کرد و گفت: سبک زندگی علوی و عاشورایی ما این است که در کنار ایثار و شهادت، تقویت بصیرت و گم نکردن هدف؛ بغض و کینه از دشمن هم در وجود ما خاموش نشود.

 

وی ایثارگری را محصول تربیت معلم و راهنما در زندگی دانست و گفت: ایثار امام علی(علیه السلام)در ماجرای لیلة المبیت نتیجه تربیتی است که پیامبر اکرم انجام داده است و شهدای ما نیز تحت تأثیر تربیت معنوی امام راحل با شوق و رغبت به جبهه ها رفتند.

 

حجت الاسلام فرجی، سبک زندگی امام علی(علیه السلام)در تقسیم امور به اهم و مهم و توجه به اهم که برای آن حضرت حفظ اسلام و نبوت بود و نیز صبر و بردباری در این مسیر را مورد توجه قرار داد و افزود: اگر ما هم در زندگی امورمان را به اهم و مهم تقسیم می کردیم زندگی ها به تلاطم نمی افتاد.

 

وی با اشاره به سیره آن حضرت در رسیدگی به ایتام و مستمندان و انفاق به مسکین و یتیم و اسیر که در سوره مبارکه انسان نیز به آن تصریح شده است؛ افزود: همه اینها نشان می دهد که آن حضرت در مورد انفاق هیچگاه استنکاف نکردند و ما نیز باید انفاق را در زندگی داشته باشیم.

 

مشاور حوزه علمیه قم، سبک آن حضرت در عفو و گذشت حتی در مورد قاتل خود را بسیار زیبا توصیف کرد و با اشاره به تأثیر گذشت در زندگی گفت: تحولی که گذشت در زندگی ها ایجاد می کند هیچ چیز دیگر ایجاد نمی کند.


وی با افزودن اینکه زندگی امام علی(علیه السلام)در همه زمینه ها اعم از انتخاب دوست، همسر، شغل، رشته، خوراک، پوشاک و... دارای سبک است و به ما معیار می دهد؛ از وضعیت کنونی پوشش و .... در جامعه انتقاد کرد.


حجت السلام فرجی در پایان " وصیت" را از دیگر سبک های مهم زندگی امام علی(علیه السلام)عنوان کرد و گفت: وصیت تنها وصیت مال نیست و آن حضرت در خصوص مال، حقوق و اخلاق وصیت دارند.

 

وی وصیت آن حضرت به تقوا و نظم در امور را یکی از مهمترین وصایای اخلاقی دانست و افزود: عمل به وعده ها، وجدان و تعهد کاری، نظم در کارها و... همه از مصادیق اخلاقیات است که متأسفانه افراد کمتر به آن توجه دارند.

 

استاد سفیران هدایت در پایان سبک و روش آن حضرت در عبادت و بندگی خدا را نیز مورد اشاره قرار داد و افزود: در این زمینه مطالب بسیار فراوانی وجود دارد که به طور خلاصه می توان به خلوص، فروبردن خشم، ترجیح خدا بر غیرخدا و.. اشاره کرد.

 

 

 

پایان پیام/

کد خبر 278177

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha