سالانه 2 رشته صنایع دستی فراموش‌شده گیلان احیا می‌شود

خبرگزاری شبستان: معاون صنایع‌دستی میراث فرهنگی گیلان با بیان اینکه هرساله دو رشته صنایع‌دستی استان احیا می‌شود، گفت: بالغ بر ۲۰ رشته هنرهای صنایع‌دستی در استان به فراموشی سپرده شده و یا در حال فراموشی است.

نادر ذاکری، معاون صنایع‌دستی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، با اشاره به اهمیت احیای هنرهای در حال فراموشی گیلان، اظهار کرد: بالغ بر 20 رشته هنرهای صنایع‌دستی در استان تقریبا به فراموشی سپرده شده و یا در حال فراموشی است.


وی، صادرات صنایع‌دستی گیلان را دارای درآمد خوبی برای هنرمندان این عرصه هنری عنوان کرد و گفت: برنامه‌ریزی‌های خوبی برای توسعه تولید صنایع‌دستی در استان انجام شده است.


معاون صنایع‌دستی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان، برگزاری نمایشگاه‌ها را یکی از روش‌های خوب و مناسب برای شناساندن آثار و هنر هنرمندان گیلانی دانست و تصریح کرد: برای گسترش صادرات صنایع دستی به کشورهای همسایه میز صنایع‌دستی در این کشور تشکیل شده است.


ذاکری با اشاره به تهیه کتاب‌های دو زبانه و کتاب «اطلس صنایع‌دستی» در گیلان، بیان کرد: این کتاب‌ها برای معرفی و شناساندن صنایع دستی گیلانی به صادرکنندگان خارجی و داخلی تهیه شده است.


وی درباره کتاب دو زبانه «دل‌بافته‌ها» گفت: این کتاب برای استفاده در کشورهای هدف تهیه و همچنین کتاب اطلس صنایع‌دستی نیز چندی پیش رونمایی شده است.


معاون صنایع‌دستی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان، فروش صنایع‌دستی را بخش بعدی برنامه‌های این سازمان دانست و تصریح کرد: تجاری‌سازی و صادرات صنایع‌دستی گیلان با همکاری بیشتر بخش‌خصوصی قابل انجام است.


ذاکری، گران شدن ارز را دارای تاثیر مثبت بر بازار صنایع دستی گیلان عنوان کرد و گفت: با گران شدن دلار و گران شدن صنایع دستی خارجی، اقبال مردم به طرف محصولات ایرانی به شیوه چشمگیری افزایش پیدا کرده است.


وی همکاری صنوف مربوطه برای توسعه صادرات صنایع دستی را بسیار مهم دانست و بیان کرد: از مسئولان سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان و همچنین اصناف استان خواستیم تا با همکاری مناسب شرایط عرضه بهتر صنایع دستی داخلی به جای صنایع‌دستی خارجی را در بازار مهیا کنند.


معاون صنایع‌دستی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان، با بیان اینکه باید شرایطی فراهم شود تا فروشگاه‌های صنایع دستی تنها در صورت فروش صنایع دستی ایرانی مجوز بگیرند، افزود: قید کردن این موضوع در پروانه کسب فروشگاه‌های صنایع دستی گام بسیار بزرگی در جهت تجاری‌سازی صنایع دستی داخلی است.


وی با بیان اینکه هرساله دو رشته صنایع دستی فراموش شده گیلان احیا می‌شود، تصریح کرد: باید توجه مردم را به سمت استفاده از صنایع دستی داخلی جلب کرد.


پایان پیام/
 

کد خبر 277855

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha