به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، آیت الله حسین مظاهری از مراجع تقلید عالم تشیع و رئیس حوزه علمیه اصفهان در درس اخلاق امروز به دو ویژگی مهم حضرت علی(ع) یعنی قدرت و علم ایشان اشاره کرد و اظهار داشت: قرآن کریم به این دو خصلت و ویژگی یعنی قدرت و علم خداوند نسبت به دیگر ویژگی های خداوند بیشتر یاد شده است و این دو ویژگی حضرت علی(ع) نیز بیشتر مورد توجه است.
وی افزود: حضرت علی(ع) نفس و دریای فضائل است اما در میان این دریای فضائل دو خصلت قدرت و علم بیش از بقیه مورد توجه است که علمای شیعه و سنی و تاریخ نویسان غیر مسلمان نیز به آن اعتراف می کنند.
رئیس حوزه علمیه اصفهان با بیان اینکه قدرت حضرت علی(ع) بر سه قسمت است که تسلط بر دشمن، تسلط بر نفس و تسلط بر اعصاب می باشد، تصریح کرد: حضرت علی(ع) فردی شجاع، پهلوان بود و پیروزی های جنگ های مسلمانان در دوران پیامبر(ص) توسط حضرت علی(ع) محقق شد و این افتخار شیعه است.
وی ادامه داد: تسلط بر نفس و قدرت مبارزه با نفس بسیار مهم است که پیامبر اکرم(ص) در این خصوص می فرماید شجاع ترین افراد کسی است که بر هوای نفس خود تسلط داشته باشد و این قدرت درونی است که شیعه باید چنین باشد، دروغ نگوید، توهین نکند، مردم را آزار ندهد و به خاطرنفس در به مردم ظلم و در زندگی گناه نکند.
آیت الله مظاهری با بیان اینکه تسلط بر نفس درجه اس از تسلط بر دشمن بالاتر است، اضافه کرد: تسلط بر اعصاب و اینکه انسان در جزر و مد دنیا خود را گم نکند درجه اش از تسلط بر نفس بالاتر است که خیلی از مردم بر اعصاب خود تسلط ندارند.
وی با بیان اینکه حضرت علی(ع) در دوران زندگیش فرمودند سی سال خوار در چشمم و استخوان در گلویم بود، گفت: صبر سی ساله حضرت علی(ع) و صبر حضرت زهرا(س) تشیع را حفظ نمود و گرنه تشیع در همان روز های اول از بین رفته بود.
وی خاطرنشان کرد: حضرت علی(ع) در دوران خلفا دیگر اسلام را از راه دور اداره می کرد که عمر 64 بار گفته اگر امیر المومنین(ع) نبود من نابود شده بودم.
وی در خصوص قدرت گفت: شیعه باید قدرت تسلط بر دشمن، تسلط بر نفس و تسلط بر اعصاب داشته باشد وگرنه جهنمی است.
آیت الله مظاهری با تاکید بر توجه به شب های قدر تصریح کرد: در این شب ها متعهد شویم که رابطه خود را با حضرت علی(ع) خوب کنیم و اگر امیر المومنین مولای ما است و ایشان به کسی حتی یک مورچه ظلم نکرد ما هم ظلم نکنیم، حیف و میل در مال جسارت به دیگران و مردم آزاری نداشته باشیم.
پایان پیام/
نظر شما