به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، از تاریخ 25 خرداد 92 که انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور یازدهم ایران از سوی ملت قطعی شد، گمانه زنی ها در باب کابینه وی آغاز شد. برهمین اساس روزانه نزدیک به 10 لیست احتمالی و قطعی از این رسانه و آن رسانه منتشر می شد تا جایی که در چند مورد رئیس جمهور منتخب با صراحت از اهالی رسانه خواست تا به گمانه زنی هایشان پایان دهند. تا چند روزی رسانه ها انتشار لیست ها را پایان دادند اما با نزدیک شدن به زمان تنفیذ و تحلیف روحانی دیگر مطبوعات سکوت را کنار گذاشتند.
این بار اما انتشار لیست کابینه یازدهم از سوی رسانه ها کمتر گمانه زنی است زیرا هر رسانه بنا به میزان نفوذی که در بین اطرافیان رئیس جمهور منتخب دارد توانسته اخباری مبنی بر نام و نشان وزرای دولت یازدهم را دریافت کند و به سمع و نظر مردم برساند.
این روزها در میان تمام لیست های منتشر شده از نام وزیران پیشنهادی روحانی به مجلس شورای اسلامی نام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی است و همه بر صحت خبر انتخاب این شخص از سوی روحانی برای مسند فرهنگی دولت اتفاق نظر دارند. خود این شخص نیز در گفت و گویی با روزنامه بهار انتخابش به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را قطعی دانسته است.
علی جنتی کیست؟
علی جنتی نامی است که با مرور در تمام اخبار منتشر شده در خصوص اعضای کابینه دولت حسن روحانی می توانید آن را بیابید. جنتی از دانشآموختگان مدرسه حقانی قم است. پیش از انقلاب در مبارزه مسلحانه علیه حکومت وقت ایران فعال بود و ناچار به فرار از ایران شد و تا هنگام پیروزی انقلاب در کویت زندگی می کرد. در سال 1359 رئیس صداوسیمای استان خوزستان و در سال 1363 استاندار خوزستان شد. در سال 67 ریاست دفتر اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس را برعهده گرفت و در دوران ریاست جمهوری هاشمی به استانداری خراسان و سپس سفارت ایران در کویت برگزیده شد و تا پایان دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی در این مقام باقی ماند. با پیروزی محمود احمدینژاد در انتخابات ریاست جمهوری 1384 وی از کویت فراخوانده و به عنوان معاون سیاسی وزیر کشور مصطفی پورمحمدی منصوب شد اما در آستانه انتخابات شوراها و مجلس خبرگان در سال 1385، از این سمت کنار گذاشته و بار دیگر به عنوان سفیر به کویت فرستاده شد اما در سال 1389 از این مقام برکنار شد.
علی جنتی می گوید: کسانی که من را میشناسند و سابقه کاری مرا میدانند، میدانند که مسائل فکری، موروثی نیست. اینگونه نیست که افراد به صورت ژنتیک طرز فکر و اعتقاد یکسانی داشته باشند. اهالی فرهنگ و هنر و اندیشمندان نیز قطعا بر این باورند که در اندیشه و تفکر، همه افراد از یکدیگر مستقل هستند. امیدوارم با توجه به دیدگاههای من در حوزههای موسیقی، هنر، سینما و... فضای فرهنگی و هنری کشور تلطیف شود تا هنرمندان بتوانند بهتر تنفس کنند.
علی جنتی در کارنامه خود سابقه فرهنگی زیادی ندارد و خودش معتقد است که از سال 71 تا 77 با سه وزیر آقای لاریجانی، آقای میرسلیم و مهاجرانی در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی همکاری داشته. سه سال به عنوان معاون امور بینالملل و سه سال نیز به عنوان قائممقام سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی. اما او هم مانند دیگران گزینه های احتمالی حضور در دولت روحانی از کارشناسان سیاست خارجی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام محسوب می شود که سابقه مهمش در این زمینه سفارت ایران در کویت است. 77-82 و 85 -89 زمان هایی است که علی جنتی سفیر ایران در کویت بوده است.
ساختمانی بلند در بهارستان که وزرای زیادی به خود دیده است
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مهمترین نهاد فرهنگی و هنری دولت به شمار می رود که معاونت اداری، مالی و امور استانها، معاونت امور سینمایی و سمعی و بصری ( به سازمان سینمایی تبدیل شد )، معاونت امور فرهنگی ، معاونت امور هنری، معاونت برنامه ریزی و توسعه، معاونت حقوقی و امور مجلس، معاونت قرآن و عترت و معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی معاونت های آن محسوب می شوند.
از اولین دولت تشکیل شده پس از انقلاب اسلامی تا دولت دهم به ریاست محمود احمدی نژاد ساختمان وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در بهارستان، ناصر میناچی در دولت موقت تا نخستوزیری رجایی، عباس دوزدوزانی از نخستوزیری رجایی تا نخست وزیری باهنر، عبدالمجید معادیخواه از نخستوزیری باهنر تا استعفا و یا عزل در سال اول دولت میرحسین موسوی، سید محمد خاتمی از برکناری وزیر قبلی تا استعفا در دولت اول هاشمی (1370)، علی اردشیر لاریجانی از استعفای خاتمی تا انتصاب به عنوان رئیس سازمان صداو سیما توسط رهبر در دوره دوم هاشمی، مصطفی میرسلیم از جابجایی علی لاریجانی تا پایان دوره دوم هاشمی، عطاء الله مهاجرانی از شروع دوره تااستعفا در سال سوم دوره اول خاتمی، احمد مسجد جامعی از استعفای مهاجرانی تا پایان دوره دوم ریاست جمهوری خاتمی، محمدحسین صفار هرندی در دولت اول محمود احمدی نژاد استعفا مرداد ماه 88 و سید محمد حسینی از 1388 تاکنون را به عنوان وزیر به خود دیده است.
پایان پیام/
نظر شما