دیوار دفاعی گرگان در آستانه ثبت جهانی/ حفاظت از آثار باستانی و تاریخی

خبرگزاری شبستان: استاندار گلستان گفت: ملت ایران با سابقه و قدمت تاریخی طولانی که دارد برای نشان دادن و حفظ این اصالت باید از آثار باستانی و تاریخی خود پاسداری کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، جواد قناعت، استاندار گلستان در نخستین جلسه روند ثبت جهانی دیوار دفاعی گرگان که با حضور مدیرکل ثبت آثار ملی و جهانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور برگزار شد، گفت: همه ما به عنوان یک انسان ایرانی و اسلامی وظیفه داریم که از آثار باستانی و ملی خود دفاع کنیم.


وی با اشاره به ثبت جهانی برج قابوس در سال گذشته، افزود: ثبت این برج در فهرست میراث جهانی یونسکو معرف خوبی برای استان شد تا گردشگران داخلی و خارجی را به اینجا بکشاند.


قناعت بر بهره مندی از فرصت های ایجاد شده از ثبت جهانی آثار تأکید و اظهار امیدواری کرد: با بهره گیری از این فرصت های طلایی شاهد ثبت جهانی دیوار دفاعی گرگان به عنوان دومین اثر تاریخی گلستان در فهرست یونسکو باشیم.


وی با بیان اینکه حفظ آثار باستانی و توسعه استان در تضاد باهم نیست، تصریح کرد: تاجایی که ظرفیت ها اجازه دهد جهت توسعه استان گام برخواهیم داشت.


استاندار گلستان ضمن تشکر از همکاری و تعامل مدیران دستگاه های اجرایی که در ثبت جهانی برج قابوس نقش داشتند بر همکاری جهت به ثبت رساندن دیوار دفاعی گرگان نیز تأکید کرد.


وی در پایان خواستار حمایت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور به لحاظ مالی و اعتباری شد و خاطرنشان کرد: کارهای بزرگ نیاز به اعتبارات بزرگ دارد و انتظار داریم مسئولان تهرانی این موضوع را مدنظر قرار دهند.


نخستین جلسه روند ثبت جهانی دیوار دفاعی گرگان با حضور ساسان قاسمی، مدیرکل ثبت آثار ملی و جهانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، عیسی امامی، نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی وغیره در دفتر استاندار گلستان برگزار شد.


قزل آلان" یا دیوار سرخ گرگان طولانی‌ترین اثر تاریخی ایران و سومین دیوار تاریخی و دفاعی جهان است که 195 کیلومتر طول دارد، این دیوار تاریخی به همراه خندق، کوره های آجر پزی، سد و کانال های آب رسانی، قلعه های متصل به دیوار و قلعه شهرهای کوچک و بزرگ مجاور طویل ترین اثر معماری نظامی و استحکامات دفاعی ایران به شمار می آید.


قدمت این طولانی ترین اثر تاریخی ایران به حدود دو هزار سال قبل باز می گردد و بقایای بر جای مانده از آن، رنج دوران رفته و حکایت و تاریخ کهن مردمانی را تداعی می کند که برای حفظ آرمان ها و میهن تلاش ها کرده اند.
 

به گزارش روابط عمومی استانداری گلستان، این اثر باستانی در منابع تاریخی و گزارش های علمی به نام های "سد سکندر"، "سد انوشیروان"، "سد فیروز"، "قزل آلانگ" و دیوار دفاعی شهرت دارد.
 

با ثبت دیوار تاریخی گرگان در فهرست میراث جهانی، شمار آثار ثبت شده استان در یونسکو به دو اثر می رسد و این دیوار همراه با برج تاریخی گنبد قابوس، میراثدار بخشی از تاریخ کشور در جهان خواهند شد.


پایان پیام/
 

 

کد خبر 277696

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha