جشنواره قرآنی آیات زینت تمدن‌سازی اسلامی

معاون مطالعات و برنامه‌ریزی راهبردی دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی در نشست تخصصی بخش معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد گفت:برگزاری جشنواره قرآنی آیات یکی از جلوه‌گاه تمدن اسلامی و قرآنی است.

به گزارش خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان، نشست تخصصی راهبردهای جشنواره قرآنی آیات همزمان با برگزاری بیست و یکمین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن شب گذشته از ساعت 22 تا 23 و 30 دقیقه در سالن شهید شهریاری برگزار شد.

بنا بر این گزارش، دکتر فارسی‌جانی، رضا سلامت‌پناه معاون مطالعات و برنامه‌ریزی راهبردی دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی و مهدی عزیززاده سرپرست دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ایراد سخنرانی پرداختند.

سلامت‌پناه با اشاره به انگیزه‌های ایجاد فضای تمدن‌سازی اسلامی در کشور عنوان کرد: طی 10 سال اخیر فضای مناسب برای دستیابی به تمدن‌سازی اسلامی و به معنای اخص تمدن‌سازی مطلوب قرآنی شکل گرفته است. یکی از راهبردهای اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران توجه به این تمدن‌سازی در دو سطح جلال و جمال آن است.

 

وی افزود: هنر قرآنی یک رویه و دل‌مایه تمدن اسلامی قرآنی مطلوب است که سرمایه آن معارف و علوم قرآن کریم است. برای تأمین جوانب جمال‌گرایانه تمدن قرآنی کوشش‌هایی از جمله راه‌اندازی جشنواره قرآنی آیات در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفته است.

 

سلامت‌پناه عنوان کرد: دانشگاه‌ها و مراکز آکادمیک کشور باید در زمینه ادبیات و هنر اسلامی برای چندین نسل نظریه‌پردازی داشته باشند تا با عقبه‌ای مستحکم جلوه‌گاه تمدن اسلامی بر معنای اخص تمدن قرآنی را شکل دهد.

 

وی تصریح کرد: جشنواره قرآنی آیات با ادبیات مناسب و تلفیق هنر اسلامی خاستگاه بحران موجود در حوزه هنر و قرآن را برطرف می‌سازد و به جوانب جمال‌گرایانه تمدن اسلامی منجر خواهد شد.

 

سلامت پناه درباره لزوم پرداختن به هنر اسلامی و هنر قرآنی اظهار کرد: باید بدانیم که مسئله هنر دینی، مسئله روز فلسفه هنر است و ما در پاسخ به هنر دینی با رویکردهایی که پس از انقلاب داشتیم، نتوانستیم محصولات و ادبیات در شأن انقلاب را برای هنر قرآنی و هنر اسلامی پدید آوردیم.

 

سلامت پناه افزود: بحران تولید ادبیات و بحران تولید آثار هنری دینی مطابق با شأنیت جمهوری اسلامی ایران نیست. ما گروه ها و نهادهای سیاستگذار و نهادهای فعال دولتی را در این زمینه بسیار کمرنگ می دانیم.

 

وی خاطرنشان کرد: هدف دیگر برگزاری جشنواره قرآنی آیات آشنایی نخبگان، فلاسفه هنر و اساتید با حوزه قرآنی است. گام بعد از آن هم تولید آثار قرآنی فاخر است به گونه ای که هنر تفسیری از مضامین قرآن باشد و این قدم بعدی برای نشر و گسترش مضامین قرآنی در سطح اجتماع است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 277615

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha