عوامل مادی و معنوی برکت همجوار هستند

خبرگزاری شبستان: امام جمعه راین با استناد به آیه 3 سوره مبارکه دخان مبنی بر مبارک بودن شب نزول قرآن(شب قدر) تصریح کرد: در معارف دینی ما عوامل مادی و معنوی برکت همجوار هستند.

امام جمعه راین در گفتگو با خبرنگار شبستان با استناد به آیه 3 سوره مبارکه دخان مبنی بر مبارک بودن شب نزول قرآن(شب قدر) تصریح کرد: در معارف دینی ما عوامل مادی و معنوی برکت همجوار هستند به این معنا که عوامل مادی برکت می تواند از دل عوامل معنوی به وجود بیاید.


حجت الاسلام حمید اسماعیل پور عوامل مادی برکت را نظیر زمین، آب، کشاورزی و.. و عوامل معنوی را نظیر دعا، نماز، استغفار و ... دانست و افزود: ضد ارزش ها در از بین رفتن برکت بسیار اثرگذار است.


وی تقوا و پرهیزکاری و پیشوایی اهل بیت را از موجبات برکت در جامعه خواند و افزود: چنانچه مردم قول خدا و رسول را گوش دهند هم آسمان بارانش را نازل می کند و هم زمین برکتش را می دهد.


امام جمعه راین سپس به عوامل برکت عمر اشاره کرد و گفت: حسن عمل، صله رحم، نیکی به والدین و صدقه از جمله این عوامل است که بر اساس روایات، صدقه در شب آتش غضب خدا را خاموش و گناهان بزرگ را محو می کند.


وی همچنین همسایه داری، آرزوهای کوتاه، نیت حج داشتن، دائم الوضو بودن، پرهیز از شر رساندن به مردم، نماز خواندن در مسجد سهله، دعا کردن و زیارت امام حسین(علیه السلام)را از جمله اخلاق هایی برشمرد که باعث برکت است.


حجت الاسلام اسماعیل پور اطعام دادن، وجود دختر در خانه، سلام کردن هنگام وورد به خانه و نامگذاری فرزند به نام انبیاء، حسن خلق و حسن نیت، گفتار نیک، راستی، بخشندگی و امانتداری و قناعت را از عوامل برکت در خانه نام برد.


وی افزود: ازدواج، مشورت با خردمند، عیادت بیمار، آسان گرفتن داد و ستد و غذاخوردن دسته جمعی هم اعمالی است که باعث برکت می شود.


امام جمعه راین، پیامبران و اهل بیت، فقها و زنان کم خرج را از انسان های با برکت و کعبه، فلسطین، شام، سرزمین کوفه، کربلا و قم را از مکان های بابرکت، شب قدر، روزجمعه، ماه های رجب، شعبان، رمضان و عید قربان را از زمان های بابرکت و آب زمزم، آب فرات، عسل و شیر را از نوشیدنی های بابرکت ذکر کرد.


وی در پایان به عوامل زوال برکت و عواملی که باعث از بین رفتن برکت هم می شود اشاره کرد و گفت: گناهان، فساد نیت، شرب خمر، ترک امربه معروف و نهی از منکر، دشنام دادن به مسلمانان، سبک شمردن نماز و نمازجمعه، کفران نعمت خیانت، دروغ، مال حرام، اسراف، بخل، منع زکات و اصرار برگناه از جمله این عوامل است.

 
پایان پیام/

کد خبر 277538

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha